Druhá liga uzavřela základní část. Klatovy, Vsetín a Tábor si zastřílely

Foto: Zdeněk Piňos, hc-vsetin.cz

22. února 2017, 22:19

Tomáš Nejedlo

Ve středu se odehrály poslední duely základní části všech skupin druhé hokejové ligy. Některé mančafty ještě na poslední chvíli honily konečné umístění před startem play off, které bude mít v českých skupinách podobu prolínání skupiny Západ a Střed, na Moravě bude bojovat osmička týmů mezi sebou. O prvenstvích už bylo rozhodnuto dopředu. Západu vévodí Kobra Praha, ve skupině Střed těsně Havlíčkův Brod a na Východě oproti tomu zcela jasně suverénní Vsetín.

Dílčí přesuny míst se přece jenom udály, o jejich průběhu se můžete dočíst v tradičním souhrnu. Vyřazovací boje startují úvodními duely už v sobotu 25. února, stejně jako zápasy o udržení.

SKUPINA ZÁPAD

Klatovy rozmetaly Sokolov jedenácti trefami

Se značně okleštěnou sestavou, jen se čtrnácti hráči do pole, vyrazil už v úterý k předehrávce posledního kola západní skupiny týmy Sokolova do Klatov. Že Baník inkasuje jedenáctigólový příděl, nečekali určitě samotní hráči ani realizační tým. Jenže při chuti hrající klatovští borci se soupeřem neměli slitování. Jasným důkazem toho budiž už první třetina, v níž skóre vyšplhalo až ke stavu 5:0. Pak už zůstávalo otázkou, do jaké výše vyšplhá skóre tohoto utkání. Počet vstřelených branek Západočechů se zastavil až na čísle jedenáct. Třeba takový Jan Topinka se blýskl pěti asistencemi, jeho spoluhráč Tomáš Pacanda obohatil své statistiky o čtyři body a v klatovském týmu byli produktivní i další hráči – zkrátka povedený zápas.

SHC Klatovy – HC Baník Sokolov 11:1 (5:0, 3:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 8. Uhlík (Topinka, Švarc), 10. Uhlík (Švarc, Topinka), 12. Švarc (Špaček, Kubík), 18. Beneš (Pacanda, Rubner), 19. Pacanda (Beneš, Špaček), 25. Švarc (Uhlík, Topinka), 32. Uhlík (Švarc, Topinka), 33. Vlček (Pacanda), 42. Pacanda (Vlček), 56. Topinka (Švarc, Špaček), 59. Kaňák (Chalupa) – 26. Trapl (Račanský).

Děčín vybrakoval Vrchlabí, formu načasoval parádně

Ve třech po sobě jdoucích utkání děčínští hokejisté neinkasovali, ba co víc. Soupeřům vždy nastříleli pořádné příděly, a tak se tým zpod Sněžníku snažil na vysoké výhry navázat i v Krkonoších. A nutno podotknout, že úspěšně. Před play off se tak, zdá se, Děčínští naladili na vítěznou notu. Přesto to neměli ve Vrchlabí jednoduché. Na trefu Volrába totiž domácí reagovali ve druhé části dvěma góly, avšak pak už pálil do černého jen Děčín. Byly z toho tři trefy, výhra 4:2 a před vyřazovacími boji velmi cenné vítězství.

HC Stadion Vrchlabí – HC Děčín 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 24. Matějček (Urban), 27. Procházka M. (Filip) – 6. Volráb (Hříbal, Hašek), 32. Faigl (Macek), 55. Hříbal (Volráb), 59. Hašek (Macek, Volráb).

Jablonec odmítl druhou příčku, prohrál s Řisuty

Úterní vítězství klatovských hokejistů se Sokolovem bylo hozenou rukavicí pro hráče Jablonce, aby ve středečním domácím duelu s Řisuty zvítězili, přeskočili Klatovské v tabulce a urvali pro sebe druhé místo. To se však nestalo. Vlci totiž na svém ledě zklamali, jediným jejich přesným střelcem v utkání byl Babec, což bylo zoufale málo. To Buldoci byli v přesné střelbě pilnější, skórovali třikrát a možná trochu překvapivě v městě bižuterie zvítězili.

HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Řisuty 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 52. Babec (Demel) – 28. Kolařík (Janeček), 48. Janeček (Krpata), 54. Kos (Borovanský).

Bílina s Trutnovem třikrát vedla, přesto prohrála

V domácím prostředí hokejisté Bíliny nad soupeřem z Trutnova hned třikrát vedli o gól, soupeř z Krkonoš vždy dokázal srovnat. Zlom nastal ve třetí části hry. To nejprve bílinský Böhm upravil na 3:2, aby Tatar brzy srovnal a rozhodující moment přichystal ve 49. minutě Aleš Půlpán. Jeho trefa se ukázala jako vítězná a Trutnov v samém závěru pečetil na 5:3. V ryze dračím duelu se tak nakonec ze šťastnější výhry radovali ti Trutnovští.

HC Draci Bílina – HC BAK Trutnov 3:5 (0:0, 2:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 26. Jirkovský (Fryč), 37. Kučera, 41. Böhm – 32. Kastner, 37. Ukhin, 45. Tatar, 49. A.Půlán, 57. Smékal.

Jiří Jakeš zmrazil naděje Klášterce na body

Hosté, kterým v posledním kole ještě šlo o konečné umístění, vstoupili do utkání velice dobře a s chutí po vítězství. Vedení 2:0 slibovalo posun na páté místo a zdánlivě lehčího soupeře. Do konce úvodní části ale bylo vyrovnáno. Žlutomodří se ale nechtěli dát zadarmo. Znovu přiložili pod kotel lopatu uhlí a svůj náskok vrátili do dvoubrankového vedení. Jenže to by nebyla Kobra, aby neuštkla svého soupeře, který jakoby omámen znovu o svůj náskok přišel. Jakešův gól pět minut před koncem už klášterecký titanik poslal ke dnu. Klášterec se již nedokázal znovu prosadit ani při hře bez brankáře a z ledu prvního celku si neodvezl ani bod.

HC Kobra Praha – HC Klášterec nad Ohří 5:4 (2:2, 0:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 17. Antončík (Švaříček, Jedlička), 19. Jedlička (Jakeš), 47. Bílek D. (Jedlička, Jakeš), 48. Matějček (Slanina, Jedlička), 54. Jakeš (Bílek D., Jedlička) – 12. Hrdlička (Vrtek, Mála), 16. Vrtek (Heyerman, Mála), 40. Mála (Heyerman, Žižka), 44. Vrtek (Kuncl).

Konečná tabulka skupiny Západ »

SKUPINA STŘED

Bruslaři se s Pískem střelecky trápili a prohráli

S jistým prvenstvím ve skupině Střed vjížděli hráči Havlíčkova Brodu na led k poslednímu utkání základní části proti Písku. Utkání se neslo v duchu nepřesné mušky Bruslařů, které deptal také dobře chytající písecký gólman Hauser. Vzešlo z toho tedy to, že Písečtí se díky Procházkovi ujeli vedení, které po vyrovnání domácího Navrátila, navýšili Pašek s Pavlíčkem na konečných 3:1 z pohledu Písku. Pro lepší vzájemné zápasy s Táborem zůstali Havlíčkobrodští první a v play off se utkají s Řisuty.

BK Havlíčkův Brod – IHC Písek 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 30. Navrátil (Kuchta) – 25. Procházka (Šuhaj), 32. Pašek (Jiřinec), 60. Pavlíček (Červinský).

Plameny splnily povinnost, v Českých Budějovicích si zastřílely

S cílem potvrdit si příčku, která zaručuje start vyřazovacích bojů na domácím ledě, vyjížděly do jihočeské metropole žďárské Plameny. Ty dvakrát plály už v první třetině, když se trefili Beneš s Kuřítkem. Dvoubrankový náskok Žďárské uklidnili, a navzdory divoké druhé třetině, si své vedení hlídali. Ve třetí části ho dalšími třemi góly hosté navýšili až na 8:3 a povinnost tedy splnili. Pro horší vzájemné duely s Moravskými Budějovicemi skončí Žďár čtvrtý, v play off ho čeká Trutnov.

HC David Servis Č. Budějovice – SKLH Žďár nad Sázavou 3:8 (0:2, 3:3, 0:3)

Branky a nahrávky: 23. Mareček (Bárta, Sumerauer), 29. Bílek (Zayml), 33. Čanda (Vylíčil.) – 1. Beneš (Střecha, Kaňka), 18. Kuřítko (Kolda, Kovářů), 24. Střecha (Kaňka, Pleva), 28. Kunstmuller (Gregar, Krupka), 32. Střecha (Krupka, Beneš), 45. Kuřítko, 52. Kaňka (Střecha), 59. D. Vítek (M. Vítek).

Žihadla nad síly Polabanu, ten skončí šestý

Pro oba celky, Nymburk a Moravské Budějovice, měl středeční vzájemný duel význam. Pro Nymburk bylo v sázce páté místo, hosté zase toužili uspět a urvat třetí příčku. Spokojenější byla po utkání moravskobudějovická Žihadla, která duel na ledě někdejšího Polabanu zvládla mnohem lépe. Zejména tedy z gólové stránky. Ofenzivní utkání se lámalo ve druhé třetině, kdy hosté odskočili na rozdíl dvou tref a manko už Středočeši nesmazali. Nymburští tedy rivala z Kolína v tabulce nepřeskočili, Moravské Budějovice jsou třetí.

NED Hockey Nymburk – HC Moravské Budějovice 2005 3:6 (2:2, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 4. Knesl (Eis, Bičiště), 18. Bičiště (Barbora, Eis), 42. Loučka (Kříž) – 4. Kondratev (Lupač), 10. Lupač (Kliment), 23. Krutiš, 27. Nováček (Mikeš), 51. Šťáva (Mikeš), 59. Mikeš.

Tábor si proti Pelhřimovu zastřílel, debakl režíroval Mrkvička

Táborští Kohouti i přes výhru věděli, že Havlíčkův Brod už na čele po konci základní části nevystřídají, ale alespoň si proti Pelhřimovu s chutí zastříleli. Ofenzivní choutky Jihočechů se zastavili až na čísle devět. Přesně tolik Lední Medvědi inkasovali u Jordánu gólů. Ústřední postavou vysoké výhry 9:4 byl táborský útočník Vojtěch Mrkvička, autor šesti kanadských bodů. Ke vstřelenému hattricku přidal ještě tři asistence – úctyhodný počin! I díky jeho nebývalému příspěvku se tak fanoušci na tribunách mohli bavit a už vyhlížet soupeře pro play off, kterým pro Tábor bude jeden z trojice celků – Děčín, Klášterec a Trutnov. Všechny tyto týmy mají totiž v tabulce 53 bodů, o jejich konečném pořadí rozhodne minitabulka.

Hockey Club Tábor – HC Lední Medvědi Pelhřimov 9:4 (3:2, 2:0, 4:2)

Branky a nahrávky: 4. Mrkvička (Liška), 11. Matušík (Boháč, Seidl), 16. Tesař (Mrkvička, Kellner), 24. Mrkvička, 28. Kellner (Mrkvička), 51. Matušík (Liška, Havran), 54. Mrkvička (Krátoška), 57. Kellner (Mrkvička), 58. Matušík (Severa) – 6. Plachý (Bezděk, Martin), 17. Vysloužil (Kopic), 43. Hadrava Martin, 45. Hadrava Martin (Votápek).

Kolínu trefil páté místo hattrickem Ondřej Panna

Na dálku soupeřili s rivalem z Nymburka o páté místo ve skupině Střed. To nakonec patří hokejistům Kolína, avšak po pořádné a překvapivé fušce. Vždyť k Labi zajížděl beznadějně poslední Vajgar a Kozlové se nestačili divit, když po první třetině prohrávali po gólech Bureše a Hroudy už 0:2. Obraz hry se nezměnil ani ve druhé třetině, a tak měl Kolín namále. Ještěže se probudil střelec – Ondřej Panna. Nejprve snížil a při power play domácích svým druhým gólem vyrovnal. Nakonec se stal hvězdou duelu, když v nájezdech byl právě ten jeho vítězný. Panna tak zkompletoval hattrick a Kolín tím pádem skončil pátý.

SC Kolín – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 3:2 po sam. náj. (0:2, 0:0, 2:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 49. Panna (Malý), 59. Panna (Pipek, Havelka), rozh. náj. Panna – 3. Bureš (Jaša), 12. Hrouda (Jaša, Šalamoun).

Konečná tabulka skupiny Střed »

SKUPINA VÝCHOD

Poruba si po výhře v dohrávce upevnila druhou příčku

Podobně jako v minulém týdnu, i tentokrát měla Poruba naplánované dva mistrovské duely ve dvou dnech. Kouč Sršeň tak možná chtěl, aby si tým zvykl na náročný zápasový režim vyřazovacích bojů. Každopádně Porubští v dohrávaném utkání 39. kola chtěli samozřejmě vyhrát, čímž by si upevnili druhou příčku. To se jim nakonec povedlo, i když Bobři kladli tuhý odpor. Hrál se ofenzivní hokej, což dokumentuje i dvanáct vstřelených branek. Po dvou třetinách ukazovala časomíra divoký stav 4:4, favorit pak přece jenom ve třetí třetině zabral a urval výhru 7:5, který mu potvrdila druhé místo.

HC RT TORAX Poruba 2011 – HC Bobři Valašské Meziříčí 7:5 (1:2, 3:2, 3:1)

Branky a nahrávky: 8. Peslar (Kaluža, Jáchym), 22. Zachar (Jáchym), 24. Zachar (Jáchym), 38. Zachar (Vaněk, Slavík), 45. Piecha (Kaluža), 45. Kafka (Ballner), 57. Sztefek (Slováček) – 1. Studený (Varga D., Hladiš), 13. Kývala (Dvořák), 23. Pořický (Podešva, Martiník), 32. Dalajka (Báchor, Hlaváč), 60. D. Varga (Žabčík, Studený).

Šumperk uzavřel základní část výhrou, Ostřanský řádil

Už před utkáním Šumperk – Opava bylo jasné, že Draci bez ohledu na výsledek zůstanou třetí. Pro Opavu však bylo ještě v sázce čtvrté místo a tedy počáteční výhoda domácího prostředí ve vyřazovacích bojích. Jenže Šumperští si nechtěli před blížícím se play off pošramotit sebevědomí, a tak duel brali zodpovědně. Utkání se nakonec změnilo  v „one man show“ Milana Ostřanského, který byl u všech čtyř branek svého mužstva. Dvě sám vstřelil a na dvou se podílel jako asistent. Opavští tak zůstali před branami čtvrté pozice, na té zůstal Hodonín.

Draci Šumperk – HK Opava 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Vachutka (Vymazal, Ostřanský), 23. Vymazal (Ostřanský), 39. Ostřanský (Vymazal), 59. Ostřanský (Sedláček) – 30. Galvas (Kilnar, T. Černý).

Drtiči po výhře v Porubě urvali čtvrté místo

Porubští si druhou příčku definitivně potvrdili v úterní dohrávce s Valašským Meziříčím, a tak mohli den poté jít na led s čistou hlavou. Hodonínští se proti tomu rvali doslova jako lvi, vždyť pokukovali po čtvrtém místu a tedy na úvod výhodu domácího kluziště. Drtičům hodně pomohl brzký gól Matuly, který padl už po padesáti sekundách pobytu týmů na ledě. Pak sice srovnal Sztefek, jenže to byla jediná porubská gólová radost. Hodonín si rozhodující momenty schoval až na samý závěr. V poslední pětiminutovce rozhodli dva borci s mysliveckým příjmením – Polesný s Hajným. Drtiči se tak v play off utkají právě se Slezany z Opavy.

HC RT TORAX Poruba 2011 – SHK Hodonín 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 11. Sztefek (Flašar, Slováček) – 1. Matula, 56. Polesný (Matula, Kadlec), 58. Hajný (Polesný, Charvát).

Kopřivnice neměla ve Vsetíně šanci

Vsetínští mušketýři dál neohroženě kráčí k vytouženému cíli. Na své cestě kosí jednoho soupeře za druhým. Naposledy v závěrečném kole základní části rozstříleli soupeře z Kopřivnice vysoko 8:1. Kopřivničtí však na ledě jasného favorita srdnatě bojovali a ještě po dvou třetinách zuby nehty drželi přijatelný stav, prohrávali jen 1:2. Jenže ve třetí části už hostům došel den a vsetínská mašina šlapala naplno. Vyprodukovala šest gólů a výsledek 8:1. Kanonýr Luka byl tentokrát v roli vrchního nahrávače a zdařile – nahrál na čtyři branky. Střeleckou taktovku tak měl na starost spoluhráč Lukáš Finsterle, ten nasázel hattrick.

VHK ROBE Vsetín – HC Kopřivnice 8:1 (1:0, 1:1, 6:0)

Branky a nahrávky: 8. Finsterle (Kucharczyk, Luka), 35. Šilhavý (Čuřík), 44. Finsterle (Luka, Kucharczyk), 44. Kolařík (Zúbek), 45. Zúbek (Hryciow), 47. Finsterle (Luka), 58. Daněk (Ostrčil), 58. Jeník (Luka, Kucharczyk) – 29. Ollender (Pěnčík).

Nový Jičín zasadil Technice smrtící údery ve třetí části

Hráči Techniky Brno před startem bojů o holé udržení v soutěži bojovali doma s Novým Jičínem, ale na body to nestačilo. Po dvou třetinách vedli hosté o gól, a to když museli otáčet stav po brzké trefě domácího Stehlíka. Ve třetí části Nový Jičín ale zasadil Vysokoškolákům celkem čtyři smrtící projektily, vesměs až v samém závěru utkání, a tak v moravské metropoli uspěl po výsledku 6:2.

HC Technika Brno – HK Nový Jičín 2:6 (1:0, 0:2, 1:4)

Branky a nahrávky: 1. Stehlík (Odehnal, Bustin), 53. Benýšek (Čtvrtníček, Medek) – 27. Sonnek (Pisárik, Christov), 30. Christov (Sonnek, Zdeněk), 41. Běhal (Novotný), 57. Novotný (Kocián), 60. Sonnek, 60. Chvostek.

Konečná tabulka skupiny Východ »

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz