Dvě střely za třetinu? Naše výkony nejsou vůbec dobré, mrzí Hubáčka

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

Hokejisté Pardubic prožívají velice neúspěšné období, na přelomu roku zapsali už čtvrtou porážku za sebou. Naposledy nestačili na Vítkovice a po jasné prohře 1:4 mohli na dálku děkovat do Plzně, která zvítězila v Karlových Varech a odvrátila tím pád Dynama na dno extraligové tabulky. "Naše výkonnost není v současné době vůbec dobrá," přiznává zkušený útočník Petr Hubáček.

Východočeši přitom na vítkovickém ledě nezačali špatně a v úvodních minutách byli domácím vyrovnaným soupeřem. "Začátek jsme měli slušný. Asi prvních sedm až osm minut, do našeho prvního vyloučení. Když se snažíme hrát aktivní hokej v pohybu a dobře bruslíme, tak máme v naší hře dobré pasáže a jsme konkurenceschopní." Jenže poté přijde zlom a pardubická hra se začne sesypávat jako domeček z karet.

"My pak přejdeme do takové hrozné pasivity. Necháváme soupeře rozjíždět, zakládat útoky a jsme strašně pasivní. To stejné se nám stalo už v Mladé Boleslavi." Tam Dynamo nezachytilo začátek a po prvních dvaceti minutách prohrávalo 0:3 na góly a 6:20 na střely. Tentokrát rovněž čelilo v úvodním dějství dvaceti střeleckým pokusům soupeře. Ale to ještě netušilo, že druhá část bude z jeho strany ještě děsivější.

Východočeši byli pod soustavným tlakem a Patrik Bartošák byl v domácí brance prakticky bez práce. První zákrok ve druhém dějství předvedl až po sedmnácti minutách hry. "Myslím, že ty dvě střely za třetinu jsou obrázkem toho, co teď prožíváme. Ale samozřejmě jsme měli hodně vyloučení a hrát pořád v oslabení je složité. Rozdíl tam byl markantní. Soupeř nám zaslouženě odskočil na 3:0," přiznává Petr Hubáček.

Po dvou třetinách vedly Vítkovice na střely 38:9 a Východočeši tak mohli děkovat Jaroslavu Hüblovi, že neprohrávají víc než tříbrankovým rozdílem. "Vítkovice doma umějí perfektně hrát druhé třetiny, kdy mají krátkou střídačku. Nechávají jednoho hráče nahoře, umějí rychle prostřídávat lajny a dostávat tím své soupeře pod tlak. Měli jsme s tím problémy už při prvním zápase, který jsme v Ostravě odehráli."

Ovšem na tohle se Pardubice nemohou vymlouvat, poslední zápasy nehrají vůbec v pohodě a sbírají jednu porážku za druhou. Z posledních čtyř střetnutí nevytěžili ani bod a nebezpečně se už přibližují úplnému chvostu tabulky. K dobru mají na Energii jen dva body. "Můžeme si říkat spoustu faktorů, proč nám to nejde, ovšem komplexně naše výkonnost v současné době není vůbec dobrá. Není to ono," ví Hubáček.

Trenér Rohlík zkoušel všechno možné. Netradičně už ve 25. minutě sáhl k oddechovému času, ani ten však nepomohl. "No netradičně...už asi popatnácté v sezoně. Trenéři to vidí jako dobrý taktický prvek, nechat tým oddechnout nebo mu předat pokyny," líčí pardubický útočník, kterého potěšila aspoň Sýkorova trefa při závěrečné hře bez brankáře. "Už nebylo co ztratit, aspoň nějaký dobrý pocit," říká po prohře 1:4.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz