Dvougólový kapitán Zohorna: Céčko? Naposledy v dorostu, je to pocta

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

24. dubna 2017, 18:15

Adam Bagar

(MANNHEIM, od našeho zpravodaje) Po obránci Jakubu Jeřábkovi převzal v neděli kapitánské céčko útočník Tomáš Zohorna, který svou premiéru v nové roli ozdobil super výkonem, dvěma góly a ještě úspěšným nájezdem. I díky tomu Češi zvládli odvetu v Německu, vydřeli výhru 4:3 po nájezdech. "Duely nám ukázaly, že se s Němci na MS musí počítat," pokyvuje nejlepší hráč utkání.

Češi se v Norimberku a Mannheimu pořádně nadřeli, urvali jen dva z šesti bodů. „Němci mají dobrý tým a dost hráčů z NHL. I německá liga je kvalitní, což nám soupeř v obou zápasech dokázal. Byla to velice těžká utkání, hodně se bruslilo a dohrávalo. V podstatě nedělali chyby v obranné třetině, vystřelovali puky ven a pro nás bylo těžké se vracet zpátky a zakládat další útoky,“ přiznává Tomáš Zohorna.

Národní tým v sobotu padl nečekaně vysoko 4:7, ale o den později trošku napravil dojem a bral výhru 4:3 v nájezdech. „Myslím, že to byl vyrovnaný zápas, v němž rozhodovaly přesilovky a také nájezdy,“ líčí devětadvacetiletý útočník, který vyzdvihuje hru německého týmu. „Zápasy nám ukázaly, že můžeme s Němci počítat taky na šampionátu.“ Co musejí Češi proti takovým houževnatým soupeřům vylepšit?

Je co zlepšovat, přiznává Furch. Náladu si zvedl v nájezdech »

„Hlavně nehrát tolik oslabení a měli bychom dávat góly ze situací, jako byla ta v prodloužení, kdy jsme měli k dispozici přesilovku čtyři na tři,“ ví Tomáš Zohorna. Češi se vůbec střelecky trápili, to ale neplatilo o útočníkovi ruského Chabarovsku, který dal dvě krásné branky a navíc Endrase prostřelil ještě v nájezdech. „Jsem za to samozřejmě rád, že se mi po dlouhé době podařilo v reprezentaci skórovat.“

Nejlepší hráč zápasu byl při chuti, jeho dres navíc zdobilo kapitánské céčko, které převzal po obránci Jakubu Jeřábkovi. „Dozvěděl jsem se to až ráno před zápasem. Byl jsem překvapen a poctěn, že jsem dostal důvěru. Hokej je sice o něčem jiném než o písmenu na dresu, ale jsem za to moc rád. I proto, že naposledy jsem byl kapitánem snad někdy v dorostu nebo juniorce,“ culí se devětadvacetiletý střelec.

Test s Němci nám napověděl, hlásí Kalous. Teď přijdou škrty »

Zohorna novou roli zvládl, nebylo potřeba ani nějakého proslovu. „Zde každý ví, co má dělat. Možná jsem na ledě i na střídačce řval o něco více, ale od toho jsou tam hlavně trenéři,“ hlásí zkušený útočník, který má u trenérského štábu důvěru. Sobotní volno a nedělní céčko na hrudi jsou důkazem. „Ale nic jistého nemám. Pořád bojuju o místo a musím podávat dobré výkony. Uvidíme, kdo nakonec zůstane.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz