Dvougólový Nahodil probudil sebe i Dynamo. Bylo to trápení, ulevil si

Foto: Petr Kraus, hcdynamo.cz

Obrovská úleva se linula pardubickou kabinou. Dynamo po třech porážkách za sebou a celkově šesti prohrách z posledních sedmi zápasů znovu okusilo chuť vítězství. Výhra nad Mladou Boleslaví 5:1 byla zároveň premiérovou pro trenéra Richarda Krále. Velký podíl na zlomení zlé série měl útočník Lukáš Nahodil, který vstřelil dvě branky a na jednu nahrál.

Přesně po měsíci vyhrálo Dynamo na domácím ledě. Mezitím šestkrát padlo a vydolovalo jen tři body za výhru na ledě Litvínova. „Jsme za toto vítězství hrozně rádi, čekali jsme na něj hodně dlouho. Snad se od toho odrazíme,“ pravil úlevou Nahodil, když přišel z kabiny, kde po značné době zněl oslavný pokřik. „Bylo to nádherné,“ smál se.

Pardubice nakročily za výhrou už v první desetiminutovce zápasu, když využily všechny tři přesilové hry, které dostaly k dispozici. „Chtěli jsme se tlačit do branky, což se nám povedlo. Góly byly výhradně z brankoviště. A takové nám pomůžou, protože nejsme v laufu, abychom kombinovali až do prázdné branky. Museli jsme to tam procpat,“ řekl Nahodil, který měl na svědomí hned dva zásahy. A byly premiérové v sezoně.

„Cítil jsem, že ty góly a body ode mě chybějí, navíc jsem byl i u několika inkasovaných. Nebylo to optimální a hodně mě to štvalo. Bylo to velké trápení,“ řekl sebekriticky. I kvůli matným výkonům často putoval sestavou. „Když se nedaří, tak se s tím musí míchat. Prostě jsem to bral tak, jak to bylo. Nedíval jsem se na to, s kým hraji.“

Nahodil v loňském roce táhl Pardubice po boku Lukáše Radila, vybudoval si pozici, nasbíral i s play off 33 bodů. Podobné výkony se od něj čekali i letos, přestože parťák Radil už válí v Rusku. „Mohli jsme se na sebe spolehnout, hráli jsme poslepu. Teď jsem měl každý zápas na křídle jiný kluky, to pak není snadné. Ale to se nedá nic dělat, jsou tu hodně kvalitní hráči, co ho dokážou nahradit, takže se musím sehrát s nimi,“ konstatoval Nahodil.

V nelehké době se Pardubice mohou spolehnout na muže v maskách. Oba brankáři, Maxwell i Kristan, jsou totiž oporami za každé situace. „Jsou to jediné, na co si od začátku sezony nemůžeme stěžovat. Oba chytají fantasticky, máme se vždy od čeho odrazit. Maxwell má jinou psychiku, v porážkách se vůbec nepatlá. Kristan má zase zkušenosti z olympijských her. Musíme na tom stavět,“ řekl závěrem Nahodil.

Sestřih utkání Pardubice – Mladá Boleslav

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz