Dvougólový Sýkora: Myslel jsem, že půjdu dělat kebab na náměstí

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

Tipsport extraliga měla v úterním podvečeru na programu jediný duel, a to dohrávku třiatřicátého kola mezi Oceláři a Mountfieldem. Po bezbrankové první dvacetiminutovce si všichni mysleli, že se bude jednat o zápas s těsným výsledkem. Ten nakonec také přišel, ale po divoké přestřelce! Domácí Oceláři zvítězili 7:6 po nájezdech, do tabulky tak zapsali důležité dva body.

Dvacet minut ničeho, čtyřicet minut neskutečné podívané. Tak se dá rychle charakterizovat klání Slezanů s Východočechy. Mountfield ve WERK ARENĚ pětkrát vedl, naposledy necelé tři minuty před koncem. Domů se ale nakonec vracel s jedním bodem, dvanáct vteřin před koncem poslal Milan Doudera duel do prodloužení.

Ve statistikách najdeme tři dvoubrankové střelce. Domácí Davida Noska a Jána Sýkoru a hradeckého Briana Ihnačáka. Sýkora mohl v nájezdech zkompletovat hattrick, kličkou do bekhendu ale Adama Svobodu nepřekonal. Rodák se slovenské Detvy ale mohl být i tak spokojený, ve čtvrtém zápase za Třinec se konečně prosadil. „Už to tam konečně napadalo, já už pomalu nevěděl, co mám dělat. Přemýšlel jsem, že asi půjdu dělat kebab tady na náměstí,“ směje se Ján Sýkora.

Berete dva body za výhru v prodloužení, jak zní hodnocení zápasu?
Bylo to velmi bojovné utkání. Dostali jsme několik branek, kdy jsme se všichni dívali na puk, ale nehlídali si protihráče. Dost nás sráželo také to, že jsme skórovali, ale vzápětí opět inkasovali. Na tom musíme zapracovat. Podali jsme ale týmový výkon, všichni makali naplno. Také se k nám obrátilo štěstí.

Po bezbrankové první třetině přišla divoká přestřelka…
Snažili jsme se hodně střílet, nakonec z toho byla divoká přestřelka se šťastným koncem pro nás. Jeden gól jsem zavinil já, kdy jsem přiklepl kotouč protihráči na hokejku a on skóroval. Pak jsme ale opět vyrovnali.

Co říct na váš osobní výkon?
Už to tam konečně napadalo, já už pomalu nevěděl, co mám dělat. Přemýšlel jsem, že asi půjdu dělat kebab tady na náměstí. (směje se) Uvidíme, jak mi to půjde dál. Snad mi to tam bude stále padat a pomůžu Třinci co nejvíc.

Dal jste dva góly, zajímavá byla hlavně trefa na 4:4. V nájezdech mohla přijít třetí, co tam bylo špatně?
Nájezd jsem trochu pokazil, bekhendem jsem mu to měl hodit mezi nohy. Byla to moje chyba, asi musím nájezdy víc natrénovat. Co se mé druhé branky týče… Puk jsem trefil bekhendem, tohle mám natrénované. (směje se)

Byl to zatím váš nejpovedenější duel v této sezoně?
Myslím, že ano. Na puku jsem si věřil, hrál jsem dobře, až teda na jedno přečíslení, které vůbec nevyšlo. V rohu jsem vybojoval několik kotoučů, hrálo se mi opravdu dobře. Před zápasem jsem hodil nohy do studené vody, v průběhu duelu jsem necítil žádnou únavu. Bylo to dobré, takže s výkonem jsem spokojený.

To se dělá i před zápasem?
Byla to premiéra, asi to budu praktikovat i před dalšími duely. Dělá se to většinou po zátěži, může se i před. Trochu to člověka nakopne.

V posledním kole před Novým rokem jste nehrál v Liberci, jaký byl důvod?
Dva zápasy před Libercem jsem hrál s teplotami, ten den jsem neměl energii, sotva jsem stál na nohou. Trenéři mě nechali doma, ať to vyléčím. Protože když se tělo natahuje přes nemoc, tak to pak může hráče odrovnat na čtrnáct dní. Místo dvou, ve kterých jsem to vyležel.

Sestřih utkání Třinec – Hradec Králové

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz