Dynamo se zadřelo ve 2. třetině. Naše hra doma je tristní, běduje Rolinek

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

19. února 2017, 19:46

Marek Votke

25. listopadu 2016. To je datum, kdy Dynamo vyhrálo naposledy doma za tři body. Od té doby dokázalo ve vlastním stánku vybojovat pouze čtyři body za výhry se Zlínem a Třincem, ovšem až po prodloužení. Dalším týmem, který z Pardubic odvezl tři body, byla Maxwellova Mladá Boleslav, Východočeši navíc inkasovali doma v posledních dvou případech hned třináctkrát!

Dynamo přitom znovu nezačalo vůbec špatně. Od prvních chvil se hnalo do útoku a hned ve třetí minutě otevřel skóre kapitán Tomáš Rolinek po rychlé narážečce s Petrem Sýkorou. „Před zápasem jsem hráčům tloukl do hlavy, že musíme za každou cenu vyhrát. Začátek se nám vydařil, ale poté jsme znovu inkasovali po hloupé chybě našeho brankáře,“ pravil po utkání rozčarovaný Miloš Holaň.

V desáté minutě totiž z ostrého úhlu spíše nahodil kotouč Jakub Klepiš a kus černé gumy propadl Jaroslavu Hüblovi až do sítě. Za tohoto stavu první třetina skončila. Tu druhou potom dokonale ovládli hokejisté z města automobilů. V páté minutě se jeden z domácích obránců snažil dostat puk ven ze třetiny, ale místo toho přihrál přímo na modrou čáru, kde napřáhl Jiří Kučný a jeho dělovka podruhé rozvlnila síť za Hüblem.

„Všichni vědí, že v Pardubicích kvalitu máme, jsme schopní hrát dobré zápasy a máme zkušenosti. Já absolutně nechápu, jak můžeme doma dostat čtyři góly za třetinu, když nám takhle teče do bot."

To ale rozhodně nebylo všechno. Za dalších čtyřiapadesát vteřin Brandon Maxwell parádní rozehrávkou našel Tomáše Pospíšila, jenž se rázem s Lukášem Pabiškou hnal dva proti nikomu a druhý jmenovaný po přihrávce do druhé vlny neměl se zakončením žádný problém. „Máme to tak naučené, Brandon nechce, abychom za ním chodili, a snaží se to rozehrávat sám. Tohle nám sedlo parádně,“ liboval si střelec vedoucího gólu Středočechů.

Lukáš Pabiška se potom trefil ještě jednou a na jeho úspěch navázal Dominik Pacovský. Boleslav ve druhé třetině vstřelila čtyři branky a po druhé siréně vedla 5:1. „Cítím obrovskou frustraci, protože hrajeme chvíli dobře, pak dostaneme jeden gól a úplně se rozsypeme,“ litoval zklamaný střelec dvou branek Dynama Tomáš Rolinek. „Náš výkon ve druhé třetině neměl vůbec nic společného s extraligou, což jsem také hráčům během druhé přestávky velmi důrazně vyčetl. Dlouho jsem nezažil, aby tým předváděl takové individuální chyby jako dnes,“ nebral si zase servítky Holaň.

Do poslední třetiny potom Dynamo nastoupilo v brance s Martinem Růžičkou a přeházenými útoky. Efekt to sice mělo, ale ne dostatečný. Východočeši se snažili, hnali se do útoku, v šestapadesáté minutě se v oslabení prosadil Michal Bárta, o minutu později potom svůj druhý gól vstřelil Tomáš Rolinek… s domácími to rázem vypadalo o mnoho lépe, ale Boleslavi byl při závěrečné power play domácích přiznán technický gól a bylo po zápase.

„Proházel jsem sestavu, něco to přineslo, ale naše ztráta z druhé třetiny byla příliš velká. Možná jsme byli poměrně blízko, ale nevyšlo to. Zápas jsme ovšem prohráli jinde a nějaký obrat bychom si snad ani nezasloužili,“ má jasno hlavní trenér domácích. Východočeši doma předvádí opravdu mizerný hokej. Z posledních dvanácti utkání před domácím publikem vydolovali z šestatřiceti možných bodů pouhé čtyři a v tabulce domácích zápasů se krčí na beznadějném posledním místě. „Zrovna minulý týden jsem na to koukal, je to fakt hrozný,“ řekl s velmi hořkým úsměvem kapitán Dynama.

Těžko říct, kde je zakopaný pes. „Všichni v klubu, fanoušci, novináři, všichni vědí, že v Pardubicích kvalitu máme, jsme schopní hrát dobré zápasy a máme zkušenosti. Já absolutně nechápu, jak můžeme doma dostat čtyři góly za třetinu, když nám takhle teče do bot. Potom dáme zase nějaké góly, když už soupeř trochu poleví, ale to už je pozdě,“ ví Rolinek.

Další šanci na nápravu bude Dynamo mít příští týden v neděli, kdy na východ Čech přijedou Vítkovice. Do pardubické Tipsport areny si určitě znovu najde cestu mnoho fanoušků. „Někomu se může zdát, že právě to nás svazuje, že jsme doma pod tlakem, ale já myslím, že to tak není. Každému se přece hraje dobře před plnými tribunami, navíc doma před tak skvělým publikem, jako je to naše. Musíme to z těch hlav prostě nějak dostat a začít hrát naplno šedesát minut,“ nabádá závěrem Tomáš Rolinek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz