Elitní posila pro Piráty! Chomutovu se na tři roky upsal Michal Vondrka

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

1. července 2015, 17:36

Václav Jáchim

Na nový extraligový ročník slušně zbrojí chomutovští Piráti. Nováček nejvyšší soutěže už angažoval několik kvalitních posil, tu nejzajímavější si ale schoval na první červencový den. Kádr Severočechů doplní Michal Vondrka, který tedy mimo jiné obnoví někdejší slávistickou a reprezentační spolupráci s trenérem Vladimírem Růžičkou. Bronzový medailista z MS 2012 se s vedením Pirátů dohodl na tříleté smlouvě, klub to potvrdil v tiskové zprávě.

O transferu se delší dobu spekulovalo, trenér Vladimír Růžička koncem května připustil, že by Chomutov o zkušeného reprezentanta stál. "Michala velmi dobře znám, je to kvalitní hráč, určitě by se nám hodil. Ale pokud vím, upřednostňuje zahraničí. Počkáme na další vývoj, kdyby byla možnost, rádi bychom ho angažovali," řekl tehdy hokej.cz Růžička.

Odchovanec jihočeského hokeje hrával za hranicemi ve Finsku či v ruské KHL, Vondrka oblékal dres Kärpätu Oulu, poté prožil úspěšnou misi ve Slovanu Bratislava. Slovenský účastník ruské soutěže dlužil hráčům mzdy, Vondrka se v ročníku 2013-14 ozval, nicméně nakonec prodloužil spolupráci i pro další sezonu. Když bylo jasné, že Slovan nepůjde do play off, posílil pražskou Spartu.

V klubu posléze skončil a zvažoval další angažmá. Jak se ukázalo, další zahraniční štace počká, Vondrka se stěhuje na sever Čech a extraligu tedy bude hrát po českých Budějovicích, Slavii, Karlových Varech a Spartě za čtvrtý klub. Mimo jiné opráší letitou spolupráci s Vladimírem Růžičkou. Není sám, do kádru Pirátů zamířili z bývalých slávistů také Marek Tomica, Jakub Sklenář, předtím Vladimír Růžička mladší, Antonín Dušek, Jiří Drtina nebo Miroslav Kopřiva.

Vondrka pod Růžičkou hrál na nedávném mistrovství světa v Praze, střelecky se prosadil proti Německu a předvedl také povedený nájezd v duelu se Švýcary. Zatím má na kontě 69 mezistátních startů a 11 gólů. Jak uvádí chomutovský klub, útočníkova smlouva s Piráty obsahuje klauzuli o možném odchodu do ciziny v případě zajímavé nabídky. Vondrka se na nový ročník chystá individuálně podobně jako většina chomutovských hokejistů. Společnou přípravu pod vedením trenérů Růžičky, Kopřivy a Šťastného začnou Severočeši už za několik dní.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz