Energie bez generálního partnera, prorazí po pěti letech do play off?

Foto: Kateřina Macečková, hokejkv.cz

10. září 2015, 15:44

Adam Bagar

Podařilo se jim udržet zkušeného útočníka Radka Dudu či brankáře Tomáše Závorku, do týmu navíc přivedli zkušené posily Marcela Haščáka, Václava Benáka, Michala Gulašiho, Rostislava Marosze nebo Tomáše Rachůnka, a pod taktovkou trenéra Mlejnka se chtějí po pěti sezonách prokousat do play off. Přesto na západě Čech bijí na poplach, Energie totiž prvně v novodobé historii vstoupí do nového ročníku bez generálního partnera!

"Sokolovská Uhelná musela pozastavit veškerou podporu pro jakékoli celky v našem kraji. Musíme doufat, že se společnosti podaří vyrovnat spor se společností ČEZ, aby se mohla vrátit k financování našeho hokeje," říká generální manažer Miroslav Vaněk, který situaci vnímá jako velmi závažný problém pro budoucnost Energie. "Sokolovská Uhelná měla podíl na čtvrtině rozpočtu klubu," přiznává Vaněk.

Díru po odchodu Sokolovské Uhelné se bude snažit zacelit pan Holoubek, jenž nemá jen jednu firmu, z nichž bude dotovat klub. Pomoc však Karlovarští potřebují rovněž ze strany kraje. "Jsme maximálně spokojeni s podporou mládeže, ale zároveň nemáme žádnou podporu na první mužstvo. Budeme žádat o určitou podporu, protože takovou návštěvnost jako my nemá při sportovních akcích nikdo v kraji."

"Jsem optimista, pan Holoubek dělá všechno pro to, aby klub mohl dále funguovat."

Situace není růžová, ale Miroslav Vaněk věří, že se vše brzy vyřeší. "Jsem optimista a pan Holoubek dělá všechno pro to, aby klub mohl dále funguovat. Nedej bože, aby ho to jednou třeba nepřestalo bavit. To by bylo hodně špatné," uvědomuje si Vaněk, který chce po pěti sezonách nakouknout do play off. "Musíme udělat maximum, aby se tady hrály vyřazovací boje. A nejen letos, ale každý rok," zdůrazňuje.

Nereálné to jistě není. Karlovarští dokázali udržet hlavní opory a navrch přivedli posily! "Naším cílem bylo udržet hlavní osobnosti, hlavně Radka Dudu nebo Tomáše Závorku, o kterého byl v Rusku velký zájem. Udrželi jsme ještě Sičáka a Bičánka, potom přišel do obrany Benák a naštěstí rovněž Gulaši. V útoku jsme posílili o Tomáše Rachůnka a Rostislava Marosze, poslední posilou je Marcel Haščák," hlásí.

Karlovy Vary nenašly centra, útočník Haščák musel změnit post

Kýženého centra však Energie, podobně jako jiné kluby, nenašla. "Haščák je výborný hráč, ale není to centr, kterého jsme hledali. Ale snad se s tím popere. A pokud by se ještě někde centr objevil, možná bychom ho angažovali," prozrazuje Vaněk. "Sestava je jinak daná. Na centru bude hrát ještě Marosz. A bude muset dokázat, že na to má," dodává osmatřicetiletý kouč karlovarské Energie Karel Mlejnek.

"Tým je na sezonu připraven, všichni hráči se moc těší a nemohou se dočkat prvního zápasu," přiznává zkušený útočník Radek Duda, který by měl patřit k hlavním oporám mužstva, což potvrdil už čtyřmi vstřelenými brankami v přípravě. Do kolotoče Tipsport extraligy Energie vykročí pikantním západočeským derby na plzeňském ledě a doma se poprvé představí v neděli od 15:30 proti ambicióznímu Třinci.

Zápasy Energie před startem Tipsport extraligy 2015-16:

06.08. 18:00 HC Slavia Praha – HC Energie Karlovy Vary 5:2 (Zadražil, Vachovec)
11.08. 18:00 HC Škoda Plzeň – HC Energie Karlovy Vary 3:4 sn (Koblasa, Duda, Gríger, Bartek)
13.08. 18:00 HC Energie Karlovy Vary – HC Slavia Praha 5:3 (Kverka, Bartek, Koblasa, Rachůnek, Tomeček)
14.08. 18:00 HC Energie Karlovy Vary – Amur Chabarovsk 1:3 (Duda)
18.08. 17:30 Piráti Chomutov – HC Energie Karlovy Vary 3:2 (Zadražil, V. Tomeček)
20.08. 18:00 HC Energie Karlovy Vary – HC Škoda Plzeň 2:3 sn (Koblasa, Hruška)
25.08. 17:00 PSG Zlín – HC Energie Karlovy Vary 3:0
27.08. 17:00 HC Olomouc – HC Energie Karlovy Vary 1:0
01.09. 18:00 HC Energie Karlovy Vary – Piráti Chomutov 1:7 (Zadražil)
04.09. 18:00 HC Energie Karlovy Vary – HC Stadion Litoměřice 3:2 (Duda 2, Zadražil)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz