Energie je poslední, vedení chystá změny. Přijdou trejdy nebo pokuty?

Foto: Kateřina Macečková, hokejkv.cz

29. září 2015, 12:07

Adam Bagar

Vyšlápli si sice na pražskou Spartu, ale jinak sbírají porážky jako houby po dešti, hokejisté Karlových Varů mají po šesti kolech na kontě pouhé tři body a krčí se na úplném chvostu extraligového pořadí. Nespokojeni jsou nejen fanoušci, ale také vedení klubu, který v létě značně posílil a čekalo se, že by konečně mohl nakouknout do vyřazovacích bojů. "Naši fanoušci a sponzoři si zaslouží omluvu," píše Energie na svých webových stránkách s tím, že lze ještě tento týden čekat změny!

Obranné řady Energie vyztužili zkušení Michal Gulaši či Václav Benák, útočné pak posílili Marcel Haščák, Tomáš Rachůnek či Rostislav Marosz a v kádru zůstaly opory jako Martin Bartek, Radek Duda, Tomáš Závorka, Radim Bičánek či Vladimír Sičák. Celek Energie na papíře nevypadá vůbec špatně, jenže na ledě se zatím trápí. "Pokud by A-tým pokračoval v dosavadních výkonech, nebude schopen dosáhnout vytyčeného cíle, tedy předkola play off," přiznává tamní vedení.

To pochopitelně nemůže být po šesti kolech vůbec spokojeno, Energie se totiž s pouhými třemi body na kontě krčí na úplném konci extraligové tabulky! "Nejsme v žádném případě spokojeni s výkony, výsledky či vývoje, jakým dosud probíhala extraligová klání. Fanoušci ani sponzoři si v žádném případě nezaslouží sledovat výkony i výsledky, jež neodpovídají financím do mužstva investovaných. Jejich trpělivost není nekonečná," uvědomuje si klub HC Energie Karlovy Vary.

"Výkony některých hráčů jsou pro nás zklamáním."

A proto se jeho zástupci rozhodli zavčas konat. "Situací se zabýváme, už v nejbližší době představíme opatření s cílem zlepšení výkonů i výsledků prvního mužstva. Nelze vyloučit finanční sankce vůči jednotlivcům, trejdy, povolání našich hráčů z WSM Ligy ani uvolnění některých hráčů z kádru," prozrazuje tamní vedení. "Výkony některých hráčů jsou pro nás zklamáním," doplňuje. Jak se zdá, v lázeňském hokejovém městě je v těchto dnech velmi rušno a lze čekat změny.

"Sportovní manažer Jaromír Kverka dostal za úkol vytipovat možné posily, které pak mají nahradit hráče základní sestavy s neodpovídajícími výkony," píše se dál ve vyjádření, jež klub zveřejnil na svém webu. Už v pátek Energie zajíždí na led nováčka z Chomutova, do té doby by ale chtěla mít o opatřeních jasno. "Budeme se snažit je realizovat ještě v tomto týdnu před zápasy s Chomutovem a Zlínem. V nich už musíme bezpodmínečně bodovat," hlásí karlovarské vedení.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz