<

Energie srazila Třinec! Chce to vůli, sílu, odhodlání a srdce, ví Duda

Foto: hokejkv.cz

Naposledy dala karlovarská Energie více jak dvě branky v polovině prosince 2014, kdy na domácím ledě zvítězila nad pražskou Spartou v poměru 5:3. Dlouhé dva měsíce se střelecky trápila, až přišel skalp nejlepšího. Energetici porazili třinecké Oceláře stejným poměrem 5:3 a zaslouženě získali tři body i zásluhou dvoubrankového střelce Radka Dudy.

V zápase 47. kola Tipsport extraligy začali lépe hráči z Třince, kteří se po necelých dvou minutách ujali vedení. Karlovarští však dokázali do konce prvního dějství srovnat. Oceláři pak sice ještě dvakrát vedli, ale Energii se vždy podařilo srovnat. A co víc, utkání otočit ve svůj prospěch.

"Dá se říct, že nám to jde více na silnější soupeře, než na týmy kolem nás."

„V reprezentační pauze jsme docela dost trénovali a věnovali jsme se kondici a rovnovážným situacím a trochu si myslím, že v minulém utkání nás vyškolila Mladá Boleslav v pohybu, protože ať jsme dělali, co jsme dělali, tak nám nejely nohy. Naneštěstí to vyšlo na televizní zápas. Věřil jsem, že jak přijdou další a další zápasy, tak z nás půjde únava dolů a my to rozjedeme. Důležité bylo utkání na Slavii, kde jsme vyhráli a zvedli sebevědomí a proti Třinci jsme si dokázali, že se dá hrát s každým. Důležité je, že si starší hráči vezmou slovo a nabudí to. Do toho se přidají mladí. Jen to chce vůli, sílu, odhodlání a mít tam srdíčko,“ vidí rozdíly mezi posledními utkáními kapitán Karlových Varů Radek Duda.

Třinec hraje útočný, dravý a pro oko diváka krásný hokej. Přesně ten, který vyhovuje karlovarské Energii, které dělají problémy spíše týmy, kteří přijedou do KV Arény s jasnou taktikou. Bránit. „Když si do této doby probereme sezonu, tak se dá říct, že nám to jde na ty silnější soupeře, než na týmy kolem nás. Na ty soupeře, kteří tolik brání. Říkám, proto jsme se snažili v pauze na tom zapracovat a snažili jsme se, abychom přešli hráče jeden na jednoho a snažili se zakončovat. Na pět gólů by se mělo vyhrávat, což se potvrdilo. Myslím si, že i Závimu (Tomáš Závorka pozn. redakce) se trochu ulevilo. Skoro každý zápas má 93 % úspěšnost a my dáváme dva góly, takže to je klíč k úspěchu.“

Více jak dvě branky nevstřelila karlovarská Energie víc jak dva měsíce. Naposledy tomu bylo v domácím utkání s pražskou Spartou. V utkání s Třincem se dvakrát trefil Radek Duda, který vstřelil čtvrtou, vítěznou, a také pátou branku zápasu. „Je to nepříjemné a těžké na psychiku. Člověk ale nesmí uvadnout a musí makat dál a věřit, že se to zlomí a že to přijde. Leden rozhodl v tom, že když na nás skočila viróza, tak jsme se toho nemohli zbavit. Těsné porážky o gól nás stály sebevědomí a to, že jsme tabulkou padali dolů. Jsem rád, že jsme to zastavili a teď se musíme soustředit zápas od zápasu. Sezona se tak vyvrbila a kádr je takový, jaký je. My to musíme uválcovat tak, aby se v téhle organizaci mohlo systematicky a konstruktivně pracovat a výsledky byly dlouhodobě lepší a lepší a fanoušci si užili,“ rozpovídal se Radek Duda.

Duda nastoupil v prvním útoku s Martinem Bartekem, který do lázeňského města přišel z Liberce, kde se mu herně nedařilo. Bartek, stejně jako Duda, dal v zápase s Třincem dvě branky a po zápase si mohl vychutnávat vyvolávání svého jména. „Márty nám přišel pomoc. Dá se říct, že jsme ho chtěli. V Liberci nedostával takový prostor hry, který by si zasloužil. Makali jsme na tom dlouho a jsme rádi, že k nám přišel. To samé Bahna (Zdeněk Bahenský, pozn. red.). Je to hráč, střelec a potřebuje dostávat dobré balóny, aby to mohl zakončovat. Umí dávat góly, umí zakončovat, umí si najít prostor a je na nás, abychom to využili a zase mu pomohli v té defenzivní činnosti. To je klíč k úspěchu, abychom si vzali z něho maximum, co v sobě má a co tomu týmu může dát,“ vychvaluje slovenského spoluhráče z lajny Radek Duda.

Sestřih utkání Karlovy Vary – Třinec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz