Extraliga juniorů nově s 18 týmy a bez sestupu. Chomutov zůstává

Foto: Karel Švec, cslh.cz

21. května 2015, 17:09

Adam Bagar

Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje se na svém čtvrtečním zasedání zabýval mimo jiné nejvyšší juniorskou soutěží, která půjde do nové sezony zase v trošku jiném kabátě. Hrát ji bude nově osmnáct týmů, tedy o dva více než v uplynulém ročníku, a bude nesestupová. V nové sezoně se příznivcům mládežnického hokeje představí také postupující Hradec Králové, sestupující Jihlava nebo Karlovy Vary, které loni přišly o ruskou MHL. A zůstává i Chomutov.

"Nesestupový model soutěže vychází vstříc návrhům klubů, aby se mohly věnovat více koncepční práci s juniorskými hráči či zapracování nejlepších z nich v týmech dospělých," píše se v tiskové zprávě s tím, že do nového ročníku zasáhne celkem osmnáct juniorských mužstev, která nebudou sestupovat. Soutěž i přesto zůstává otevřená, i když jen pro některá mužstva.

"Od sezony 2015-16 získá právo účasti ten klub, který zvítězí v lize juniorů a jehož dospělé mužstvo bude účastníkem nejvyšší soutěže, případně klub splní podmínky Akademie Českého svazu ledního hokeje," píše se dále v tiskové zprávě. Na rozdíl od uplynulého ročníku se v soutěži nově představí Hradec Králové, který sportovní cestou vydřel návrat mezi juniorskou elitu.

A po třech letech strávených v ruské MHL se do juniorské extraligy vracejí Karlovy Vary. Titul pak budou obhajovat junioři Chomutova, kteří nakonec zůstanou v DHL extralize juniorů a do mezinárodní soutěže nezamíří, ačkoliv o ní měli velký zájem. Mezi osmnáctkou účastníků figurují také junioři Jihlavy, kteří na jaře spadli, jakožto jedna z akademií ČSLH, do juniorské ligy.

Formát ani termíny soutěže zatím nejsou známy.

Účastníci DHL extraligy juniorů v sezoně 2015-16:

BK Mladá Boleslav, HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, HC Dukla Jihlava, HC Kometa Brno, HC Litvínov, HC Motor České Budějovice, HC Oceláři Třinec, HC Olomouc, HC PSG Zlín, HC Slavia Praha, HC Sparta Praha, HC Škoda Plzeň, HC Vítkovice Steel, Rytíři Kladno, TJ Bílí Tygři Liberec, Mountfield HK, HC Energie Karlovy Vary, Piráti Chomutov.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz