Fair play se vám vždycky vrátí, věří Kašík po další výhře Zlína

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

23. ledna 2017, 10:41

Michal Sedláček

Zlín doma porazil Litvínov, čímž natáhl o další utkání až neuvěřitelnou sérii. Verva totiž ve Zlíně prohrála čtrnáctý zápas v řadě. Na den přesně to v neděli bylo sedm let od posledního vítězství Litvínova na Zimním stadionu Luďka Čajky – 22. ledna 2010!

"Pravděpodobně to v hlavě zanechává nějaké stopy, protože je to opravdu neskutečná série. A nepovedlo se nám s tím nic udělat, takže to trvá, bohužel," smutnil po zápase asistent trenéra Litvínova Darek Stránský. "Já na toto moc nevěřím, i když se to hezky poslouchá. Kdo viděl ten zápas, tak ví, že mohl dopadnout úplně obráceně. My se v těchto statistikách moc neutápíme," přidává pohled z druhé strany zlínský kouč Robert Svoboda.

O podobných sériích už vůbec nechce slyšet gólman beranů Libor Kašík. Ten je možná trochu pověrčivý, a tak se podobným statistikám spíše vyhýbá. "Litvínov je v tabulce vysoko a věděl jsem, že to bude obrovsky těžké. Akorát jsem si stihl přečíst, že můžeme mít čtrnáctou výhru v řadě, a takové články já moc nemusím. Většinou se to totiž zakřikne. Ale dopadlo to dobře a budeme ještě bojovat. Máme před sebou obrovský kus práce. Když budeme hrát jako proti Litvínovu, tak snad v té desítce budeme," věří zlínský gólman, jenž odmítá, že by vítězná série nad Litvínovem ševce před duelem nějak povzbudila.

"To ne. Každá série někdy končí. Je to dost zápasů a nic jsme nepodcenili, z čehož jsme těžili. Chyb bylo úplné minimum," těší brankáře, jehož čtenáři webu hokej.cz určili hvězdou prosince. Uznání fanoušků si navíc získal i v minulém utkání na ledě Komety, kdy předvedl gesto fair play. Před koncem duelu přiznal svou teč, a tak se místo ve středním pásmu vhazovalo u branky Zlína. "No, kdyby z toho byl gól, tak bych byl asi za blbečka," řekl se smíchem. "Někdy to ale musíte udělat. Je lepší, když to děláte pořád a jste fair. Vždycky se vám to vrátí. Kdyby se mi to nevyplatilo v Brně, tak věřím, že se mi to vrátí někde jinde," myslí si Kašík.

Tým kolem kapitána Ondřeje Veselého se díky výhře nad Vervou dostal na deváté místo tabulky. Takto vysoko byl naposledy v sedmém kole. "Důležité bylo, že nás nepoložila prohra ve Varech. Asi nám tam něco nesedí, takže bylo důležité, že jsme po tom zápase další dva vyhráli. Doufám, že v tom budeme pokračovat," věří nejlepší hráč utkání na straně Zlína, který ani po posunu výš nehledí na soupeře nad sebou. "Já se vždy dívám na spodek a ti pod námi zase bodovali, je to těžké. Musíme bodovat i my," burcuje.

Po utkání si s fanoušky opět užil závěrečnou děkovačku, která už je pro něj tak nějak tradiční. Navíc se snaží vymýšlet stále nové a nové věci, kterými by diváky pobavil. "Jdu tak po ulici a ptám se lidí, co bych tak mohl udělat. Lidi na mě čumí, co po nich vůbec chci," prozrazuje Kašík se smíchem, kam na nové nápady chodí. Pak ale pokračuje. "Je to spontánní. Když vyhrajete, tak máte radost a je důležité to s lidmi oslavit. Jsem rád, když se vyhraje a můžu si to užít," říká ke svým tanečkům na ledě zlínský gólman.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz