Favorité začali vítězně, slaví i Slavia a Kladno. Jágr hrál jen sedm vteřin

Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

(AKTUALIZOVÁNO) V sobotu skončila základní část WSM Ligy, tři dny poté odstartovalo ostře sledované play off, z něhož vzejde dvojice účastníků extraligové baráže. Dva největší favorité zahájili podle předpokladů: hokejisté Karlových Varů porazili Vsetín, českobudějovický Motor se ujal vedení v sérii s Havířovem. Slaví i Kladno, které přemohlo Prostějov. Jaromír Jágr stihl jen sedm úvodních vteřin, poté odstoupil. Zápas Slavie s Přerovem rozhodl ve druhé minutě prodloužení domácí Zdeněk Doležal.

Start pro favorita, Energie přehrála Vsetín

Hokejisté Vsetína si účast ve vyřazovacích bojích zajistili až v posledním kole základní části, na ledě Třebíče vydřeli v přímém souboji výhru a také účast ve čtvrtfinále. Ovšem první zápas patřil favoritovi, na svém hřišti vládli hráči Karlových Varů. Domácí poslal do vedení Martin Osmík, 48 vteřin po startu prostředního dějství zvýšil Jakub Flek. Rozhodčí trestali spoustu faulů, další tři branky padly v přesilovkách. Nejprve snížil Jakub Teper, pak fanoušci Západočechů tleskali gólům slovinského olympionika Matice Podlipnika a Daniela Vrdlovce (zaznamenal čtyři body). Svěřenci trenérů Pešouta a Marišky si posléze náskok pohlídali a v sérii mají na pažbě první vítězství.

HC ENERGIE KARLOVY VARY – VHK ROBE VSETÍN 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Osmík (Vrdlovec, Sičák), 21. Flek (Plutnar), 29. Podlipnik (O. Beránek, Vrdlovec), 36. Vrdlovec (Kohout, Kverka), 46. Osmík (Vrdlovec, Kovačevič) – 27. Teper (Protasenja)
Rozhodčí: Doležal, Grech – Lučan, Zídek.
Vyloučení: 6:12..
Využití: 2:1.
Střely na branku:  29:29.
Diváci: 2786.
Stav série: 1:0.

Motor zahájil úspěšně, má první skalp Havířova

Závěr základní části neměli Jihočeši úplně optimální, ale hlavní kouč Marián Jelínek ladil tým na vstup do play off. A první krok se vydařili. Hokejisté Motoru nedali v úvodním čtvrtfinále Havířovu šanci, zápas kontrolovali a dokráčeli k zaslouženému vítězství. Ofenzivě Jihočechů veleli zkušení útočníci, skóre otevřel v 16. minutě Václav Nedorost, který se později prosadil ještě jednou. Další branky zařídili Petr Vampola (přidal i tři asistence) a Lukáš Květoň. V závěru utkání pečetil povedený vstup Motoru do série obránce Roman Vráblík, brankář Petr Kváča si připsal čisté konto.

ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE – AZ RESIDOMO HAVÍŘOV 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 16. Nedorost (Dostálek, Vampola), 21. Vampola (Kutlák, Nedorost), 35. Nedorost (Vampola), 44. L. Květoň (Vampola), 59. Vráblík (J. Mikyska, Kváča)
Rozhodčí: Dědek, Obadal – Kotlík, Polák.
Vyloučení: 3:7.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 38:27.
Diváci: 5704.
Stav série: 1:0.

Rytíři přemohli Jestřáby, Jágr stihl 7 vteřin

Povedený vstup do play off hlásí také Rytíři, první duel s Prostějhovem byl ovšem pořádně napínavý. V zahajovací sestavě do něj nastoupil Jaromír Jágr, legendární útočník ovšem strávil na ledě jen sedm vteřin a poté odstoupil. Po souboji s havířovským Sikorou stále není fit, Jágr pouze zapsal start nutný k tomu, aby případně splnil podmínku pro účast v baráži. Středočeši si pak museli poradit bez svého lídra a nakonec úkol zvládli.

Ale byla to fuška. Na vedoucí trefu Patrika Machače odpověděl Václav Meidl, branku Jakuba Strnada zase dorovnal bývalý kladenský útočník Jan Rudovský. Ve třetí třetině spěl duel zvolna k dramatickému rozuzlení s případným prodloužením, v čase 53:13 ale přišel rozhodující úder Rytířů: David Tůma překonal Jakuba Neužila a domácí nasměroval k vedení v sérii. 36 vteřin před třetí sirénou pečetil vítězství Rytířů při power play hostů Ladislav Zikmund.

RYTÍŘI KLADNO – LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV 4:2 (0:0, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 21. Machač (Štich), 30. J. Strnad (Machač, Štich), 54. D. Tůma (M. Hořava), 60. Zikmund – 27. V. Meidl (Švec, Žovinec), 36. Rudovský (Nouza, Divíšek)
Rozhodčí: Čech, Fiala – Beneš, Štofa.
Vyloučení: 4:7.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 40:24.
Diváci: 2749.
Stav série: 1:0.

Drama v Edenu ukončil Zdeněk Doležal

Nejdramatičtější souboj viděli fanoušci v pražském Edenu. Slávisté vyzvali Přerov a vítěze muselo určit až prodloužení. V normální hrací době nabídla branky jen první třetina: po 18 vteřinách od zahájení skóroval domácí Marek Račuk, ve 12. minutě srovnal Jiří Goiš. Ačkoli nebyla nouze o zajímavé situace, spolehliví gólmani Dominik Frodl a Lukáš Klimeš pak až do konce třetího dějství neinkasovali. Prodloužení se nakonec hrálo jen necelé dvě minuty, V čase 60:33 rozhodčí vyloučili hostujícího Milana Procházku a výhru Slavie z přesilovky čtyř proti třem zařídil Zdeněk Doležal.

HC SLAVIA PRAHA – HC ZUBR PŘEROV 2:1 po prodloužení (1:1, 0:0, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Račuk (Z. Doležal), 62. Z. Doležal (Šagát, Račuk) – 12. Goiš (Chmelíř, T. Sýkora)
Rozhodčí: Sýkora, Veselý – Malý, Šimán.
Vyloučení: 7:7.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 25:29.
Diváci: 732.
Stav série: 1:0.

Další program čtvrtfinále play off WSM Ligy

Středa 28. února – 2. zápasy:
17:30 HC Energie Karlovy Vary – VHK ROBE Vsetín
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – AZ RESIDOMO Havířov
18:00 Rytíři Kladno – LHK Jestřábi Prostějov
18:00 HC Slavia Praha – HC ZUBR Přerov

Sobota 3. března – 3. zápasy:
17:00 AZ RESIDOMO Havířov – ČEZ Motor České Budějovice
17:00 LHK Jestřábi Prostějov – Rytíři Kladno
17:00 HC ZUBR Přerov – HC Slavia Praha
17:30 VHK ROBE Vsetín – HC Energie Karlovy Vary

Neděle 4. března – 4. zápasy:
17:00 AZ RESIDOMO Havířov – ČEZ Motor České Budějovice
17:00 LHK Jestřábi Prostějov – Rytíři Kladno
17:00 HC ZUBR Přerov – HC Slavia Praha
17:30 VHK ROBE Vsetín – HC Energie Karlovy Vary

Úterý 6. března – případné 5. zápasy:
17:30 HC Energie Karlovy Vary – VHK ROBE Vsetín
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – AZ RESIDOMO Havířov
18:00 Rytíři Kladno – LHK Jestřábi Prostějov
18:00 HC Slavia Praha – HC ZUBR Přerov

Čtvrtek 8. března – případné 6. zápasy:
17:00 LHK Jestřábi Prostějov – Rytíři Kladno
17:00 HC ZUBR Přerov – HC Slavia Praha
17:30 VHK ROBE Vsetín – HC Energie Karlovy Vary
18:00 AZ RESIDOMO Havířov – ČEZ Motor České Budějovice

Sobota 10. března – případné sedmé zápasy:
16:00 Rytíři Kladno – LHK Jestřábi Prostějov
17:00 HC Energie Karlovy Vary – VHK ROBE Vsetín
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – AZ RESIDOMO Havířov
17:30 HC Slavia Praha – HC ZUBR Přerov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz