Fenomén Motor. Do Edenu dorazily dva tisíce Jihočechů!

Po vám jistě dobře známé události, která sice připravila České Budějovice o extraligu, zato spojila celé město, je Motor víc než jen hokejový klub. Je to fenomén. Fanoušci Jihočechů to dokazovali jak v nepovedené nováčkovské sezoně, tak loni, kdy mimo jiné uspořádali legendární výjezd do Jihlavy. V neutuchající podpoře pokračují i v ročníku 2015/2016. Do Prahy jich podle odhadů dorazilo až 2 tisíce. Svému týmu tedy vytvořili domácí prostředí.

Události 17. kola WSM Ligy

Tomu se říká podpora!
Kdo by to byl řekl, že přesun licence do Hradce Králové bude mít na fanouškovskou scénu Českých Budějovic takový vliv...

» Atmosféra v Edenu? Nepopsatelná! Měl jsem husí kůži, přiznává Babka

Do Edenu dorazilo zhruba pět set příznivců vlakem, ostatní přijeli po vlastní ose. Výsledek? Skvělá kulisa z obou stran, takřka vyprodaný Eden a nadprůměrný prvoligový hokej. Na podobné zápasy by byla jistě hrdá i Tipsport extraliga.

» Fotogalerie ze zápasu

Daleko výmluvnější než jakákoliv slova jsou výše a níže přiložená videa.

Choreo Fans of Prostějov
27. října uplyne 102 let od narození velké osobnosti české vědy - Otto Wichterleho. Geniální vynálezce je rodákem z Prostějova, kde si ho náležitě váží. Důkazem budiž choreo prostějovských fanoušků.

Vzpomínka na Otta Wichterleho, slavného rodáka z Prostějova.

Vzpomínka na Otta Wichterleho, slavného rodáka z Prostějova.

Rozloučení s kariérou Martina Vojtka
Před utkáním sedmnáctého kola mezi Přerovem a Jihlavou došlo k slavnostní chvíli. Zubři se loučili se svou ikonou - Martinem Vojtkem. Fanoušci MEO si pro brankářskou osobnost připravili povedené choreo.

» Proti všem! Příběh Martina Vojtka, přerovského Kokinátora

Fanoušci Přerova a jejich rozlučkové choreo s Martinem Vojtkem.

Fanoušci Přerova a jejich rozlučkové choreo s Martinem Vojtkem. | Foto: meofans.com

Adam Svoboda nastoupil za Litoměřice
Poté, co se Tomáš Král přesunul z Litoměřic do pražské Slavie, následovala změna střídavých startů u Adama Svobody. Ten byl od začátku ročníku zapsán v pražské Slavii, nyní jeho služeb může využít Stadion. Za Severočechy si zkušený brankář, který dělá v Hradci Králové dvojku Ondřeji Kacetlovi, zachytal již v sobotu večer. Ani jeho přítomnost však k bodovému zisku nevedla. Výhru slavil rival z Ústí nad Labem.

Réway si za Benátky nad Jizerou nezahrál
Donedávna nejproduktivnější extraligový hráč Martin Réway, který byl Spartou Praha poslán do WSM Ligy, se v sobotním utkání v dresu Benátek nad Jizerou nepředstavil. Našel se Spartou řeč? Nebo už je na spadnutí jeho výměna?

Hráč kola podle hokej.cz

Lukáš Klimeš (HC ZUBR Přerov)
Lukáši Klimešovi odchod do Přerova prospěl. Nemusí se potýkat s konkurencí Karla Vejmelky a pravidelně dostává příležitost. Za důvěru v něj vloženou se odvděčil parádním výkonem proti jihlavské Dukle. Podržel hlavně v posledních minutách, kdy Zubři hájili jednogólový náskok. Klimeš tak pomohl Přerovu k přetržení sedmizápasové šňůry bez vítězství.

Lukáš Klimeš.

Lukáš Klimeš. | Foto: Jiří Miklas

Tým kola podle hokej.cz

ČEZ Motor České Budějovice
Šlágr prvního týmu tabulky s druhým vyhrál hostující Motor. Ten tak na úkor Slavie, jež prohrála počtvrté v řadě, navýšil náskok na čtyři body. Mezitím se přes sešívané přehouplo Kladno.

Návštěva kola

3 850 diváků - HC Slavia Praha vs. ČEZ Motor České Budějovice
Do naplnění kapacity Zimního stadionu Eden scházelo jen několik desítek diváků. A to zejména díky početnému výjezdu hostujících fanoušků, které může těšit vítězství 4:2.

Další návštěvy:
Rytíři Kladno vs. HC Most - 2 052
LHK Jestřábi Prostějov vs. SK Kadaň - 2 016
HC ZUBR Přerov vs. HC Dukla Jihlava - 1 948
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. vs. HC Stadion Litoměřice - 1 621
Hokej Šumperk 2003 vs. HC AZ Havířov 2010 - 741
HC Benátky nad Jizerou vs. SK Horácká Slavia Třebíč - 250

Ze statistik

Nový lídr kanadského bodování - David Stach
Kladenský šikula David Stach hraje skvěle už od začátku sezony, za což jsme ho vyhlásili hráčem měsíce září. Ve výborných výkonech pokračuje i v říjnu. Po dvoubodovém zisku v duelu s Mostem se dostal na vrchol kanadského bodování.

Posily Třebíče se uvedly bodově
Horácká Slavia představila dvě nové posily - Václava Tomka a Miroslava Holce. V případě olomouckého bojovníka lépe řečeno staronovou. Slávista Tomek pomohl k výhře nad Benátkami nad Jizerou jednou asistencí, Holec dokonce dvěma.

Tenkrát bez bodu, Dalecký střelcem i nahrávačem
Posílilo i Ústí nad Labem. A výrazně! Petr Tenkrát i Jan Dalecký jsou nadprůměrní prvoligoví hokejisté. Zatímco bývalý reprezentant Tenkrát vyšel v derby s Litoměřicemi naprázdno a ve statistikách +/- měl dva minusové body, Dalecký se uvedl ve skvělém světle. Dal gól a na další přihrál.

Čuříkova výkonnost jde nahoru
Zatímco v prvních osmi zápasech Jakub Čuřík ani jednou nebodoval a propadal se ve statistice +/-, v předešlých devíti zápasech nasbíral hned jedenáct bodů.

Šlágr 18. kola

17:30 HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno
V minulé čtvrtině jsme šlágrem kola zvolili souboj mezi Havířovem a Přerovem. Klání dvou celků z východní části republiky se určitě vyplatí sledovat i nyní. Duel mezi Jihlavou a Kladnem jakbysmet. Střetnou se celky s bohatou historií, navíc se jedná o boj týmů ze špičky tabulky. Dukla je pátá, Rytíři po zaváhání Slavie druzí.

Další zápasy 18 kola

Středa 28. října:
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – Hokej Ústí nad Labem s.r.o.
17:30 HC Most – HC Benátky nad Jizerou
17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – LHK Jestřábi Prostějov
18:00 HC Stadion Litoměřice – Hokej Šumperk 2003
18:00 HC AZ Havířov 2010 – HC ZUBR Přerov
18:00 SK Kadaň – HC Slavia Praha

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz