Finále CHL je skvělou vizitkou naší ligy, líčí Hlinka. Spartu čeká oslava

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

Skvěle! Hokejisté pražské Sparty si po finském Oulu, švédském HV71 a švýcarském Bernu vyšlápli na dalšího silného soupeře. V semifinále prestižní Ligy mistrů navázali na předchozí úspěšná vystoupení, po venkovním triumfu 2:1 doma smetli švédské Växjö 4:0 a před 12 136 diváky slavili senzační postup do finále. "Tenhle úspěch si zaslouží nějakou malou oslavu," hlásí kapitán Jaroslav Hlinka, jenž zazářil třemi body.

Minulé úterý Pražané absolvovali trip na sever Evropy, už v pátek doma vyzvali Karlovy Vary, v neděli cestovali do Plzně a za další dva dny už sehráli domácí odvetu v semifinále CHL. Ovšem ani náročný program nezastavil jejich úspěšné tažení. "Myslím, že celý mančaft byl perfektně připraven a na ten náročný program jsme vůbec nekoukali. Chtěli jsme postoupit. A to se také povedlo, naprosto zaslouženě," těší Jaroslava Hlinku.

Sparťané si ze švédského Växjö přivezli vítězství 2:1. Ke sladkému postupu do finále by jim tak stačil dokonce i remízový výsledek. "Na to se ale nedá nikdy hrát, je to strašně ošidné. Takhle jsme určitě nepřemýšleli a hráli od začátku na vítězství." Kalousův tým měl od prvních minut skutečně herně navrch. Šla na něm vidět obrovská chuť i energie. A když Lukáš Klimek otevřel svou přesnou trefou z mezikruží skóre, také pohoda.

"Extraliga je podle mě zbytečně podceňovaná."

"První gól byl pro nás hodně důležitý. Do té doby jsme hráli celkem vyrovnaný zápas, ale po té trefě už jsme byli jasně lepším mužstvem. Měli jsme to pod kontrolou a zaslouženě zvítězili," pokyvuje čtyřicátník ve službách Sparty, která si v pohodě došla pro jasný triumf 4:0. "Myslím, že jsme hráli velmi dobře do defenzivy. Dá se říct, že jsme soupeře do ničeho nepustili a měli duel pod kontrolou," dodává sparťanský útočník.

Ten kvitoval parádní kulisu, která v O2 areně panovala. Zatímco ve Švédsku dorazilo na zápas semifinále CHL pouhých 1 347 diváků, Spartu podpořilo neskutečných 12 136 fanoušků. "Je to super! Opravdu krásná atmosféra. Moc našim příznivcům děkujeme, že nám udělali takovou perfektní kulisu. Je vidět, že v jejich očích stoupá prestiž soutěže. Dokázali to tím, že jich tolik přišlo. I díky nim to bylo krásné utkání," chválí Hlinka.

Pecka! Sparta před 12 tisíci diváky srazila Växjö a je ve finále CHL »

Sparťané dělají skvělou reklamu nejen sobě, ale i celé elitní tuzemské soutěži. "Je to tak, náš postup do finále je velkým úspěchem nejen pro Spartu, ale i celý český hokej. Vyřadili jsme dva švédské týmy, jeden finský a také švýcarský, což je dobrá vizitka naší ligy. Udělali jsme jí dobrou reklamu. Myslím, že extraliga je v tomto směru zbytečně podceňovaná," prozrazuje Hlinka, který v utkání zazářil třemi kanadskými body.

I ty pomohly až k překvapivě hladkému postupu do finále, které se 7. února uskuteční na ledě švédské Frölundy. "Neviděl jsem je hrát už několik sezon, ale vím, že jsou ve švédské soutěži suverénní. Växjö však bylo druhé a je už třetím švédským týmem, který jsme dokázali přehrát. Nevím, proč bychom se tedy měli finálového utkání obávat. Ale samozřejmě je to v současné době asi nejtěžší soupeř v Evropě," zakončuje Hlinka.

 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz