<

Frýdek-Místek v kvalifikaci stoprocentní. Porazil i Jablonec

Foto: Michal Návrat, hcf-m.cz

Za svým cílem pevným krokem kráčejí hokejisté Frýdku-Místku. Vítěz druholigové skupiny Východ si v kvalifikace o WSM Ligu připsal i ve svém druhém vystoupení tříbodovou výhru a je tak nyní horkým adeptem na postup. Na zaplněném jabloneckém zimním stadionu domácí Vlci favoritu vzdorovali, avšak v dramatickém utkání si nakonec Frýdek-Místek výhru vzít nenechal a zejména díky vynikající druhé třetině dovedl duel k vítězné tečce. V prostřední dvacetiminutovce totiž hosté třikrát skórovali, což rozhodlo. Po výhře 5:3 tak tým od Ostravice vede tabulku kvalifikace.

Frýdek-Místek dorazil do místa dění už den předem a trenérská dvojice Juřík a Malík si na předzápasovém tréninku Vlků pečlivě dělala poznámky o kádru Jablonce. Frýdek-Místek tak v kvalifikaci nepodceňuje vůbec nic, jde si tvrdě za svým cílem – postupem do WSM Liga. A cesta je zatím velmi úspěšná. Do pátečního utkání v městě bižuterie však vstoupili lépe domácí Vlci. Faul zkušeného Poláka přetavil v úvodní gól utkání neméně ostřílený, extraligovou protřelý Tomáš Demel. Šanci na srovnání stavu zahodil frýdecko-místecký kanonýr Vladimír Luka. V čase 15:09 totiž neproměnil trestné střílení, když si vylámal zuby na Jiřím Stejskalovi. 

Nástup do druhé části hry měli hosté úspěšnější a po čtyřech minutách hry bylo vyrovnáno. Důraz Tomáše Káni slavil gólový úspěch. A s Vlky bylo ještě hůře jen o minutu později. Faul Petrmichla totiž Severomoravané potrestali, když se trefil polský forvard Aron Chmielewski. Patrně klíčový okamžik duelu přišel minutu před koncem druhé periody. Gól „do šatny“ totiž zařídil David Cienciala a hosté vedli o dvě branky. Přestože kapitán Petrmichl ve třetí dvacetiminutovce snížil, další dvě trefy zkušených hostujících borců Martina Piechy a Jiřího Poláka definitivně rozhodly o tom, že tři body poputují k Ostravici. Poslední slovo měl však domácí Brokeš, který stanovil z jabloneckého pohledu stav 3:5.

HC VLCI JABLONEC NAD NISOU – HC FRÝDEK-MÍSTEK 3:5 (1:0, 0:3, 2:2)

Branky a nahrávky: 11. Demel (Pavlů, Čechura), 46. Petrmichl (Bříška, Tondr), 57. Brokeš (Abrahám, Nevyhoštěný) – 25. Káňa (Matyáš, Luka), 26. Chmielewski (Káňa, Cienciala), 40. Cienciala, 50. Piecha (Kowalczyk), 52. Polák (Samiec, Piecha).  
Rozhodčí: Petružálek, Smitka – Toman, Rozlílek. 
Vyloučení: 8:11, navíc Mulač (Jablonec) 10 minut. 
Využití: 3:3.
Diváci: 700. 

Tabulka kvalifikace o WSM Ligu

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Frýdek-Místek 2 2 0 0 0 9:4 6
2. HC Tábor 2 1 0 0 1 9:6 3
3. HC Vlci Jablonec nad Nisou 2 0 0 0 2 5:13 0
                 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz