Fučík do Polska, Pacl v britské lize. Znojmo přišlo o náhradní gólmany

Foto: hcorli.cz

Jen krátce před startem nového ročníku mezinárodní EBEL přišli Orli o dva náhradní gólmany, kteří se poprvé v kariéře vydali na zahraniční angažmá. Tomáš Fučík bude nově chytat v Polsku za Jastrzebie, Jindřich Pacl se na spolupráci dohodl s anglickým Nottinghamem. Znojmo tak dle předpokladů vstoupí do sezony s brankářskou dvojicí Marek Schwarz – Patrik Nechvátal.

Dvaadvacetiletý Tomáš Fučík v uplynulém ročníku kryl záda Patriku Nechvátalovi a nastoupil dokonce k devíti ligovým zápasům, po příchodu zkušeného Marka Schwarze se ale v přípravě mezi tyče nedostal. Bývalý gólman Třebíče, Havlíčkova Brodu, Jihlavy, Karlových Varů, Liberce, Benátek nad Jizerou či Sokolova vycítil, že si na jihu Moravy moc nezachytá a odešel do elitní polské soutěže, kde si plácl s Jastrzebie.

Schwarz míří z mistrovského Liberce do EBEL, na rok se upsal Znojmu »

O rok mladší Jindřich Pacl působil v sezoně 2015-16 jako jasná znojemská jednička v juniorské EBYSL. Letos se přesunul do prvního mužstva a odchytal dokonce přípravné utkání na zlínském ledě, ale podobně jako Fučík se v silné konkurenci rozhodl pro zahraniční angažmá. Plzeňský odchovanec nakonec kývl na nabídku anglického Nottinghamu, který patří k předním klubům britské EIHL a letos bude obhajovat titul.

"Pokud by došlo k dlouhodobějšímu problému s některým z našich gólmanů, jsme připraveni operativně jednat."

Panthers tamní soutěž ovládli už počtvrté za posledních šest sezon a na diváckém zájmu jsou úspěchy jasně znát. Předloňský účastník Ligy mistrů se v minulém ročníku mohl pyšnit takřka průměrem šesti tisícovek fanoušků na zápas. "S Nottinghamem jednáme také o možnosti širší spolupráce spočívající v tréninkových kempech a dalších aktivitách," líčí prezident klubu Pavel Ohera na znojemském klubovém webu.

Borci ze Znojma v Evropě, v hlavní roli Šulák: První hattrick za chlapy! »

Orli vstoupí už do své šesté sezony v mezinárodní EBEL s jasně danou brankářskou dvojicí – libereckou posilou Markem Schwarzem a Patrikem Nechvátalem, který na jaře dovedl Znojmo k senzačnímu stříbru. "Jsme dohodnuti, že na tréninkové jednotky a přípravu můžeme využít brankáře z juniorky. V případě Jindřicha Pacla navíc existuje klauzule, která nám umožňuje stáhnout si jej zpět," prozrazuje Ohera.

Kádr Orli Znojmo před sezonou 2016-17

Brankáři:
Patrik Nechvátal, Marek Schwarz.

Obránci:
Marek Biro, Patrik Kadeřávek, André Lakos, Jan Lattner, Sean McMonagle, Dalibor Řezníček, Jakub Stehlík, Libor Šulák.

Útočníci:
David Bartoš, Jiří Beroun, Kevin Bruijsten, Štěpán Csamangó, Radek Číp, Marek Györi, Adam Hughesman, Petr Kalus, Patrik Novák, Peter Pucher, Jan Šeda, Marek Špaček, Roman Tomas, Michal Vodný, Patryk Wronka.

Zápasy Orli Znojmo před sezonou 2016-17

05.08. Orli Znojmo – HC VÍTKOVICE STEEL 1:7 (Bruijsten)
09.08. HC Verva Litvínov – Orli Znojmo 1:4 (Číp 2, Šulák, Bruijsten)
11.08. Orli Znojmo – PSG Zlín 2:0 (Hughesman, Špaček)
16.08. PSG Zlín – Orli Znojmo 6:2 (Pucher, Číp)
23.08. 18:00 Orli Znojmo – Red Bull Mnichov 3:4 (Šulák 3)
01.09. 19:45 Fribourg-Gottéron – Orli Znojmo (Liga mistrů)
04.09. 17:00 Orli Znojmo – Fribourg-Gottéron (Liga mistrů)
06.09. 18:20 HC Kometa Brno – Orli Znojmo
09.09. 19:30 Red Bull Mnichov – Orli Znojmo (Liga mistrů)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz