Gagarinův pohár slaví Petrohrad. Jan Kovář ovládl bodování play off

Foto: Facebook SKA Petrohrad

Janu Kovářovi a Tomáši Filippimu skončila klubová sezona. Jejich Magnitogorsk nestačil ve finále play off Kontinentální hokejové ligy na Petrohrad ani v pátém zápase a ze zisku mistrovské trofeje se raduje soupeř. Slabou náplastí pro Jana Kováře může být, že s 25 body vyhrál kanadské bodování play off.

Metallurg Magnitogorsk svoji sbírku pohárů nerozšíří. Obhájce mistrovského titulu v pátém zápase nestačil na Petrohrad i přesto, že v utkání vedl o dvě branky. Velkoklub ze Západní konference nakonec vyhrál 5:3 a dokončil svou suverénní jízdu vyřazovacími boji, ve kterých ztratil pouhé dva zápasy! SKA triumfoval v Kontinentální lize podruhé za devět let její existence, povedlo se mu to už předloni i za účasti Romana Červenky. Tentokrát žádný český hokejista na titul nedosáhl, což se stalo vůbec poprvé od roku 2010.

Jan Kovář marně pomýšlel na obhajobu Gagarinova poháru, i tak má za sebou v dresu Magnitogorsku další fantastickou sezonu. Ve vyřazovacích bojích se blýskl 25 body za 10 gólů a 15 asistencí, a ovládl produktivitu play off. Filippi vstřelil čtyři branky a přidal tři nahrávky. Oba hráči nyní budou vyčkávat na reprezentační pozvánku trenéra Josefa Jandače.

Druhým zápasem pokračovalo finále slovenské Tipsport ligy, ve kterém se znovu po roce opakuje souboj Banské Bystrice a Nitry. Z našich barev sledujeme zejména útočníka prvního jmenovaného týmu Petra Kafku, který se ve druhém finále zapsal do střelecké listiny. Jeho gól v prostředním dějství poslal Banskou Bystrici do vedení 3:2, soupeř ale v závěrečné třetině přichystal velký obrat. Nitra zvítězila 4:3 a stav finálové série srovnala na 1:1.

KHL

Finále play off:

METALLURG MAGNITOGORSK – SKA PETROHRAD 3:5 (1:0, 1:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 9. Osala (Santala, Chabarov), 24. Antipin (Jan Kovář), 41. Kosov – 27. N. Gusev (Dadonov, Šipačov), 30. Barabanov (Kovalčuk), 35. Dadonov (Šipačov, N. Gusev), 41. Kovalčuk (Hersley), 59. S. Plotnikov (Prochorkin).

Konečný stav série: 1:4 (4:5, 3:1, 1:2 pr., 2:3, 3:5), SKA Petrohrad vyhrál Gagarinův pohár

Tipsport Liga (Slovensko)

Finále play off:

BANSKÁ BYSTRICA – NITRA 3:4 (2:2, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 15. Higgs (Surový, Kubka), 18. Buc (Maione), 23. Kafka (Ďatelinka, Rosandič) – 8. Rais (Mezei, Krištof), 20. Blackwater (Ordzovenský), 46. Korím, 58. Tvrdoň (Kutálek).

Stav série: 1:1 (4:1, 3:4)

SHL (Švédsko)

Finále play off:

HV 71 – BRYNÄS 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Onerud (Thornberg, Christensen), 13. Brithen (Arlbrandt, Almquist), 31. Tedenby (Bengtsson, Sandberg), 50. Torngren (Bengtsson, Stenlund), 59. Brithen (Sundh, Bengtsson) – 20. Lindblom (Clark, Jensen), 49. Olund (Blomqvist, Carlsson).

Stav série: 1:0

Metal Ligaen (Dánsko)

Finále play off:

Esbjerg – Gentofte 4:3 po prodloužení, konečný stav série 4:1, Esbjerg vyhrál mistrovský titul

Championship (Kazachstán)

Finále play off:

Nomad Astana – Temirtau 3:2, stav série 1:0

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz