Góly 40. kola TELH: Vychytralý brejk Hradce či Brošova kouzla

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

23. ledna 2015, 22:07

Richard Wagner

Národní muzeum právě nabízí svým návštěvníkům zajímavé výstavy o Ázerbájdžánu či rituálech smrti. Stejně tak my představujeme malou expozici, v niž jakožto vystavované raritní kousky figurují střelci nejvyšší hokejové soutěže. Respektive jejich trefy, které lze zařadit do škatulky "nevšední" či "parádní". I ve 40. kole Tipsport extraligy se bylo na co koukat!

Brošova kličkovaná otevřela skóre (MBL – ZLN 4:3)

Hned první gól kola byl ze sekce těch famózních. Michal Broš ukázal, že ve svých rukách má velkou šikovnost. Na ose kluziště přebral puk, udělal si dobrý den ze zlínského obránce Martina Matějíčka a dostal se až před gólmana PSG. Libor Kašík sice dělal vše, co mohl, aby zabránil brance a roztáhl se na brankové čáře v celé své délce, ale mladoboleslavský kanonýr mu zasunul kulatý kousek černé pryže mezi nohy. Broš tak položil pevné základy k pozdějšímu těsnému úspěchu BK.

Kulišárna Ručinského s Petružálkem (KVA – LIT 0:2)

Západočeské derby nabídlo v KV Aréně pouhé dvě branky. Ta první a zároveň rozhodující určitě stojí za zmínku. Obrana Energie propadla a nechala za svými zády volné dva ostrostřelce. Jakub Petružálek s Martinem Ručinským byli zcela osamoceni na brankovišti. Už to vypadalo, že se nedohodnou, kdo bude zakončovat, a napodobí známou dvojici Pat a Mat. Jenže pak dal Petružálek přednost svému zkušenějšímu kolegovi, který bekhendem propálil maskovaného muže domácích.  

Slávistická tečka za olomouckým debaklem (SLA – OLO 5:1)

Že by se Slavia po dlouhé době strádání a pádu na beznadějné poslední místo zvedla? Odepisovaný tým si dokázal notně zvednout své sebevědomí, když na svém ledě rozstřílel nováčka z Olomouce. Povedené vystoupení sešívaných korunovalo duo Tomáš Vlasák – Tomáš Divíšek. Druhý jmenovaný si na brankové čáře pohrál s kotoučem, který následně propašoval skrze celé brankoviště na hůl svého spoluhráče, pro nějž už bylo snadné trefit poloodkrytou klec a vyhnat Vošvrdu z branky.

Hradecká souhra a Dejova třešnička (MHK – VIT 4:3)

Také jste zklamaní, když v kavárně dostanete svůj oblíbený dortík bez ozdoby v podobě šlehačky či třešničky? Fanoušci na stadionu v Hradci Králové smutnit nemuseli! Nejen, že je jejich hokejisté potěšili parádní kombinací, ale také přidali sladkou tečku v podobě branky. Dlouhý pas z obranné třetiny zachytil za útočnou modru čarou Rastislav Dej, který jej předložil Tomáši Pospíšilovi, jenž počkal na pohyb obránce a vrátil kotouč na hůl svého spoluhráče. Pro něj už nebyl problém pokořit Daniela Dolejše.

Lvova dravost zařídila Plzni vyrovnání (PLZ – SPA 1:2)

Plzeň na svém ledě hostila momentálně nejúspěšnější pražský tým. Sparta se dostala v prostřední části do vedení, ale domácí Škoda se dokázala vrátit do hry o body. Jako na kruhovém objezdu si musel připadat Jakub Lev. Ten sebral odražený kotouč, jako družice zeměkouli obletěl klec hájenou Filipem Novotným a s trochou pověstného štěstíčka zasunul puk za záda maskovaného muže hostů. Plzeňským nakonec tato trefa body do kapsy nepřivála, Sparta dokázala v závěru rozhodnout.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz