Góly 41. kola TELH: Flekova dělovka, Hykovo sólo či Kristanův vlastenec

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

25. ledna 2015, 21:26

Ladislav Vácha

Tipsport extraliga ani ve svém 41. kole hokejové příznivce rozhodně nenudila a k vidění byla dlouhá hitparáda zajímavých branek. Mezi to nejlepší se vtěsnaly smolný vlastní gól pardubického gólmana Kristana, luxusní individuální akce mladoboleslavského Tomáše Hyky, milimetrově přesná pumelenice Roberta Říčky, jedovatý dalekonosný projektil karlovarského mladíka Jakuba Fleka (na fotce) a pohledná souhra Olomouce zakončená Tomášem Rachůnkem.

Výborný dostal od Kristana dárek (PCE – MBL 2:3)

Mladá Boleslav v Pardubicích získala nejtěsnější náskok ve 28. minutě po hodně kuriózní situaci. S nahozením Davida Výborného ze středního pásma si slovinský brankář Robert Kristan sice poradil, ale vzápětí chtěl rychle rozehrát a vstřelil si ukázkového "vlastence". Kus černé gumy totiž poslal ze své hole jen do bruslí krajana Blaže Gregorce, od kterých se kotouč odrazil za brankovou čáru.  

Hyka vystřihl excelentní sólo (PCE – MBL 2:3)

Mladá Boleslav si nakonec odvezla domů všechny tři body a sluší se poznamenat, že její vítězná branka byla skvostná. Ještě ve vlastním pásmu přebral od Mitji Robara puk Tomáš Hyka a nadechl se k odvážnému kousku. Prohnal se středním pásmem až do soupeřova území, na okraji kruhů si přehodil hrací předmět na bekhend, bleskově objel bránícího Aleše Píšu a chladnokrevně skóroval ke vzdálenější tyčce. 

Říčka autorem výstavní dělovky (ZLN – KOM 4:2)

V repríze finále minulého soutěžního ročníku přivítal Zlín před svými fanoušky rozjetou Kometu a po dobrém výkonu ji dokázal porazit. Hrdinou domácích se stal Robert Říčka, který se trefil přesně do černého hned dvakrát. A jeho druhý zásah stál opravdu za to. Pětadvacetiletý odchovanec Havířova se chopil puku u vlastní modré čáry a prohnal se jako vítr po levém křídle až do útočného pásma. Na okraji levého kruhu si srovnal hrací předmět na hůl a střelou zápětním nekompromisně vymetl vzdálenější šibenici. 

Flek vypustil dalekonosnou jedovku (VIT – KVA 3:2)

Vítkovice v domácím prostředí přetlačily Karlovy Vary těsně 3:2, ale už ve 3. minutě inkasovaly nepříjemnou branku. Západočeši předvedli rychlý přechod do ofenzivy, když ještě v neutrální zóně přiťukl Michal Vachovec kotouč vedle sebe na rozjetého Jakuba Fleka. Dvaadvacetiletý mladík v barvách Energie se s tím vůbec nepáral a ještě ve středovém kruhu z mohutného nápřahu udeřil do puku. Ze své dělovky vypustil razantní projektil, který prosvištěl vzduchem a kolem lapačky zaskočeného gólmana Dolejše doplachtil až do sítě. Šťastný střelec si mohl jen stěží přát krásnější premiérový gól v letošním ročníku. 

Rachůnek využil bleskovou narážečku (OLO – TRI 2:4)

Nováček z Olomouce doma nestačil na vedoucí Třinec, ale v závěru svou porážku zmírnil dvěma góly. O první z nich se postaral Tomáš Rachůnek, jenž se v blízkosti levého kruhu zbavil hned dvou protihráčů a o mantinel šikovně nahrál Jakubu Hermanovi. Vzápětí si vybruslil mezi kruhy, kam mu jeho spoluhráč kotouč vrátil, elegantně si položil brankáře Hamerlíka na led a přišpendlil touš přesně pod břevno. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz