Góly 42. kola TELH: Plíhalův dloubáček či Lukášovy housle

27. ledna 2015, 21:59

Ladislav Vácha

Dvaačtyřicáté kolo Tipsport extraligy nabídlo ukázkové, ale také hodně kuriózní branky. Do první kategorie spadá parádní bekhendový zásah ze vzduchu od kanonýra Jiřího Polanského, šikovné ruce mladoboleslavského mladíka Tomáše Hyky a skvostná přesilovková souhra Pardubic zakončená Radoslavem Tyborem. Mezi neobvyklé góly patří bekhendové nahození Tomáše Plíhala a výstavní housle sparťanského brankáře Jana Lukáše.

Plíhalův lob zaskočil Soukupa (TRI – LIT 4:1)

Šlágr kola hostil Třinec, který v domácím prostředí s přehledem udolal druhý Litvínov a ještě více si upevnil první příčku tabulky. Oceláře nastartovala k vítězství šťastná branka, na kterou by chtěl hostující gólman Jakub Soukup co nejrychleji zapomenout. Marek Růžička ve středním pásmu přihrál do jízdy Tomášovi Plíhalovi, jenž si sjel k útočné modré čáře a zvolil netradiční zakončení. Bekhendem vyslal padající list, před nímž mladý brankář Vervy svou lapačkou jen promáchl. Potom už jen smutně sledoval, jak dalekonosný projektil zapadl za jeho záda. 

Polanského elegantní trefa ze vzduchu (TRI – LIT 4:1)

Oceláři zřejmě definitivně zlomili odpor svého tabulkového souseda třetí trefou, jež musela zahřát u srdce snad každého hokejového labužníka. Radim Matuš ze středového kruhu vyslal po pravém křídle kupředu Vladimíra Draveckého, jenž si vybruslil až do rohu pásma. Vzápětí vykouzlil vysoký "padáček" do předbrankového prostoru na rozjetého Jiřího Polanského, který zúročil své bohaté zkušenosti a bekhendem přímo ze vzduchu sklepl hrací předmět do odkryté brány.

Hyka si kličkou vychutnal Lukáše (MBL – SPA 6:3)

Sparta se ve městě automobilů vrátila do hry o body snížením na 2:4, ale za pouhých 28 sekund popáté inkasovala. Na levém křídle vedl puk Pavel Musil a hledal mezi kruhy svého parťáka Tomáše Hyku. Mladoboleslavský štírek sice dostal nahrávku na paty, ale kotouč si dokázal zpracovat a předvedl elegantní otočku. Těsně před brankovištěm pak naznačil zápěstní střelu, čímž si položil gólmana Lukáše na led, objel jeho levý beton a z úhlu na pravé straně završil střelou po ledě svůj hattrick. 

Bárta potrestal Lukášovy housle (MBL – SPA 6:3)

Mladá Boleslav před svými fanoušky dokonale zaskočila favorizovanou Spartu a situace, po níž padla její poslední přesná trefa, se opravdu jen tak nevidí. Milan Hruška se chtěl v blízkosti modré čáry zbavit kličkou protihráče před sebou, ale dříve byl atakován a kotouč mu tak utekl z hole. Pomalu se šoural po ledě k brankářovi Lukášovi, který ho chtěl zasáhnout svou holí, ale místo toho mu neposedný kus černé gumy projel mezi nohama. Dojíždějící Michal Bárta už tak měl snadnou práci a zblízka v klidu skóroval do opuštěné brány.

Bleskový ťukes s Tyborovou tečkou (SLA – PCE 1:6)

Pardubice zastavily rozjetou Slavii a v O2 aréně ukořistily všechny tři body po přesvědčivém triumfu. A na potupného "bůra" upravily po akci, jež by mohla být klidně zanesena v hokejových učebnicích. Lukáš Radil při přesilovce adresoval přesný pas do protějšího kruhu na Lukáše Nahodila, jenž puk na chviličku přidržel pod svým patronátem. Následně vybídl ke skórování úplně volného Radoslava Tybora, který zblízka přehodil beton bezmocného brankáře Svobody.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz