Góly 43. kola TELH: Šimánkova one-man show nebo baseballista Čermák

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

30. ledna 2015, 22:30

Ladislav Vácha

Už 43. kolo Tipsport extraligy góly jako z hokejové učebnice rozhodně nešetřilo, když k vidění byly tentokrát především špičkové individuální akce. Dokonalá sóla vystřihli plzeňský Nicholas Johnson a královéhradecký kapitán Jiří Šimánek, kteří sami přešli takřka přes celé hřiště. O kuriózní trefu se postaral Leoš Čermák, jenž se baseballově trefil ze vzduchu. Ukázkové zakončení před gólmanem předvedl olomoucký Jakub Herman a nádherný přesilovkový ťukes indiánů dotáhl do úspěšného konce kanonýr Ján Sýkora.

Plzeňský trojúhelník se Sýkorovou tečkou (PLZ – SLA 5:3)

Plzeň doma překvapivě nabrala s poslední Slavií jednobrankové manko, ale v 16. minutě se radovala po krásné trefě z vyrovnání. Na lavici hanby usedli v krátkém časovém sledu Jan Stránský a Petr Šenkeřík, což indiáni nekompromisně potrestali. Jakub Jeřábek našel z okraje pravého kruhu volného Jana Schleisse, který už se však nacházel v ostrém střeleckém úhlu. Proto vykouzlil parádní pas před brankoviště na osamoceného Jána Sýkoru, jemuž sice kus černé gumy sjel při zakončení z hole, ale po ledě z mírného úhlu na pravé straně nakonec překonal gólmana Furcha. 

Johnsonův slalom přes celé hřiště (PLZ – SLA 5:3)

Sešívaní Západočechům pořádně zatápěli a v závěru prostřední části se dokonce znovu dostali do vedení. Škoda ale bleskově odpověděla tím nejlepším možným způsobem, když jednu z nejhezčích branek kola vstřelil Nicholas Johnson. Osmadvacetiletý Američan přebral puk ještě ve vlastním pásmu a prosprintoval neutrální zónu, kde se elegantní kličkou vyhnul protihráči. V soupeřově území se šikovně protáhl mezi slavistickou přesilou a i když byl faulovaný, zblízka v pádu zasunul kotouč mezi Furchovy betony.

Herman luxusně vykoupal Čiliaka (OLO – KOM 3:6)

Olomouc sice ztrácela na soubor z moravské metropole už dvě branky, ale sympaticky nesložila zbraně a byla za to odměněna excelentním gólem. Pavel Skrbek poslal podél pravého mantinelu zpětný pas na modrou čáru, odkud svižně vypálil Tomáš Houdek. Brankář Čiliak betony vyrazil puk před sebe, kde číhal připravený Jakub Herman. Dvaadvacetiletý mladík to udělal dokonale, když si podržel kus černé gumy na holi, vymazlenou kličkou si položil maskovaného muže Brna na led a pohodlně zasunul do odkryté brány.

Čermák skóroval baseballovým úderem (OLO – KOM 3:6)

Kometa předvedla v třaskavé moravské bitvě velký obrat a svého soupeře nakonec v divoké přestřelce přetlačila. Prvotřídní byl hlavně její pátý přesný zásah, který padl málo vídaným způsobem. Při přesilovce rozebrala soupeřovu obranu bleskovou kombinací, na jejímž konci stál Leoš Čermák. Brněnský útočník sice ze vzdálenosti několika kroků nastřelil jen Vošvrdovy betony, ale kotouč vyletěl do vzduchu a zkušený hokejista ho i z velmi těžké pozice poslal do sítě. 

Šimánek rozhodl velkolepým sólem (PCE – HKR 1:2p)

Prestižní východočeské derby dospělo až do prodloužení, v němž vystřelil Hradci Králové bonusový bod Jiří Šimánek. Na vlastní modré čáře se chopil hracího předmětu a jako správný kapitán vzal zodpovědnost na sebe. Nadýchl se k mohutnému sólu, při němž se prohnal středním pásmem a v prostoru kruhů si udělal z pardubických hráčů slalomové tyčky. Těsně před brankářem Kristanem si přehodil puk na bekhend a s přehledem přehodil jeho beton.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz