Góly 44. kola TELH: Réwayovo sólo či Dočekalovy jesle

Foto: Pavel Draslar, hcsparta.cz

1. února 2015, 21:30

Milan Sochor

Poslední kolo Tipsport extraligy před reprezentační pauzou přineslo znovu spoustu pohledných branek, fanoušci přihlíželi celkem 42 gólům. Do našeho výběru těch nejlepších se vešlo sólo Martina Réwaye přes celé hřiště, ukázkově provedený bekhendový blafák Roberta Saboliče, uklizení do odkryté klece v podání Tomáše Klimenty, únik Martina Dočekala zakončený jeslemi a chytrá teč Martina Ručinského do protipohybu.

Réway zakončil skvostné sólo (SLA – SPA 4:9)

Derby mezi Spartou a Slavií nabídlo nevídanou přestřelku, oba celky se ze začátku přetahovaly o vedení, po první třetině byl stav vyrovnaný. Ovšem hned v úvodu druhé periody vzal na sebe odpovědnost talentovaný Martin Réway, jenž u své brány přebral kotouč od Adama Poláška a ohromnou rychlostí se prohnal středním pásmem. V útočné třetině se pustil mezi dva beky a přesto, že byl zasažen vysokou holí, své sólo zakončil bekhendem. Puk i díky teči obránce Slavie přeskočil rameno Dominika Furcha.

Saboličův ukázkový bekhendový blafák (SLA – SPA 4:9)

Zůstaňme ještě chvíli v libeňské O2 aréně. Pražské derby nabídlo spoustu pohledných gólů a jeden takový padl také přibližně v půli utkání. Jan Piskáček si ve středním pásmu všiml rozjetého Roberta Saboliče, jemuž jemnou zadovkou přenechal puk. Slovinský útočník pak vnikl do útočného pásma, šikovně se prosmýkl mezi dvojicí obránců a už měl před sebou jen Adama Svobodu. Sparťanský útočník si připravil kus černé gumy na bekhend a poslal jej nad beton gólmana sešívaných.

Klimenta skóroval do odkryté klece (MBL – PLZ 6:3)

Také utkání mezi desátou Mladou Boleslaví a sedmou Plzní bylo bohaté na góly. Po první části domácí prohrávali rozdílem jediné branky, ve druhém dějství se však nadechli k obratu. Po vyrovnávající brance se ve středním pásmu ke kotouči dostal Michal Broš, jenž zužitkoval své zkušenosti. Najel si do útočného pásma po pravé straně dívajíc se na Matěje Machovského. Dobře však věděl, že mu na druhé straně najíždí Tomáš Klimenta, kterému adresoval na milimetry přesný pas, a ten tak mohl puk pohodlně uklidit do odkryté části klece.

Dočekal zahrál na housle (KOM – LIT 2:1)

Napínavou podívanou přineslo utkání mezi čtvrtou Kometou Brno a druhým Litvínovem. Zaplněná hala Rondo musela čekat na první gól až do druhé třetiny, ten ovšem stál za to. Akce začala u Jana Hanzlíka, jenž poslal ze svého pásma dlouhou přihrávkou do úniku na modré čáře číhajícího Martina Dočekala. Brněnský útočník odmítl bránícího hráče, naznačil, že půjde do bekhendu, ale kotouč si poté stáhl na forhendovou stranu. Pavel Francouz reagoval na naznačení, pak se chtěl přesunout ke druhé tyči, jenže v tu chvíli mu puk prolétl mezi betony.

Ručinského teč do protipohybu (KOM – LIT 2:1)

V souboji mužstev z čela tabulky vedla domácí Kometa již o dvě branky, s tím se ovšem litvínovští hokejisté nehodlali smířit a nadále bojovali o bodový zisk. Hosté svou jiskru naděje vykřesali v přesilové hře těsně před polovinou utkání. Kotouč dostal na modrou čáru Viktor Hübl, jenž nasměřoval střílenou přihrávku do mezikruží, kde stál Martin Ručinský. Ten si počínal velice zkušeně a do dráhy puku jenom nastavil svou hůl. Hrací předmět po teči putoval do protipohybu Marka Čiliaka a domácí gólman již nestihl zareagovat.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz