Góly TELH: Excelentní sólo Hyky, věšák Adamského či bekhend Bartoviče

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

26. února 2017, 21:19

Ladislav Vácha

Tipsport extraliga zaznamenala do hokejové kroniky už své jubilejní 50. kolo, v němž o pohledné góly rozhodně nebyla nouze. Prohlédněte si lahůdkové sólo mladoboleslavského šikuly Tomáše Hyky, luxusní bekhendový zásah do černého v podání Milana Bartoviče, vybroušené zakončení Vladimíra Draveckého, učebnicový protiútok Třince s gólovou tečkou Martina Adamského a nádherný blafák Lukáše Nahodila.

Překvapivý bekhend Bartoviče (LIB – KOM 1:2)

Kometa držela na horkém ledě Liberce překvapivé vedení o dvě branky, ale Tygři vrhli všechny své síly do útoku a v 53. minutě se dočkali kýženého kontaktního gólu. Lukáš Vantuch od hrazení na poslední chvíli před atakujícím protihráčem prostrčil kotouč do jízdy Milanu Bartovičovi, jenž se protáhl volným prostorem až na levé křídlo útočného pásma a zkusil štěstí bekhendovou střelou. A udělal moc dobře! Gólmana Čiliaka svým překvapivým zakončením zaskočil a nad jeho betonem skóroval k protější tyčce. Povedená trefa!

Hyka vykouzlil krásný slalom (CHM – MBL 3:1)

To byla naprostá lahůdka, jež nemohla nechat žádného hokejového labužníka chladným! Mladá Boleslav doháněla v Chomutově dvoubrankové manko, když na začátku třetího dějství nahrál Jan Hanzlík v obranném pásmu Tomáši Hykovi. Obávaný kanonýr Středočechů nabral velkou rychlost, z protihráčů si doslova udělal slalomové tyčky, když elegantně obešel Jana Ruttu a Juraje Valacha, a z mírného úhlu na levé straně svou skvostnou individuální akci korunoval nechytatelnou ranou k tyčce. Bravo!

Mazácká koncovka Draveckého (LIT – KVA 3:2p)

Hradec Králové se ujal ve WERK ARENĚ rychlého vedení, ale Třinec bleskově odpověděl. David Nosek sice nezachytil mezi kruhy nahrávku Erika Hrni, ale puk dojel jako první Rostislav Marosz, který se hezkým bruslařským manévrem zbavil dotírajícího Martina Štajnocha. Vzápětí vybruslil od hrazení do kruhu a poslal přesný pas Vladimíru Draveckému. Slovenský útočník sice byl v těžkém střeleckém úhlu na úrovni brankové čáry, ale pohotově najel před brankoviště a bekhendem trefil škvíru mezi betony gólmana Rybára. Takhle přesně by měl zakončovat zkušený střelec! 

Adamský hezky zavěsil pod víko (TRI – MHK 4:1)

Oceláři nabrali příznivý vítr do plachet a v úvodu prostřední části zaslouženě dokonali obrat. Milan Doudera přiťukl puk Davidu Noskovi, jenž obkroužil vlastní bránu. Potom se dostal až do blízkosti modré čáry a narýsoval úchvatnou křížnou nahrávku na útočnou modrou čáru, kde už číhal Martin Adamský. Kapitán Ocelářů vůbec nezaváhal, udělal několik rychlých kroků a v levém kruhu vypustil ze své hole nechytatelnou dělovku, jež zapadla přesně pod horní tyčku soupeřovy brány. Bravurní protiútok! 

Nahodil vykoupal Bartošáka (PCE – VIT 1:3)

Poslední Pardubice znovu prohrály, a to přitom měly do domácí bitvy s Vítkovicemi pohádkový nástup. Gólový účet zápasu otevřely už za pouhých 42 sekund hry, když předvedly výbornou akci! Petr Sýkora zavezl puk do útočného pásma a v tísni nahrál Michalu Bártovi, jehož rychlý pas z pravého kruhu našel před brankovištěm volného Lukáše Nahodila. Centr elitního útočného komanda Dynama naložil se slibnou šancí naprosto vzorně, když si chytrým blafákem položil gólmana Bartošáka na led a zblízka v pohodě zasunul kotouč do odkryté brány.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz