Góly TELH: Lahůdkový blafák Látala, šibenice Bednáře a vlasťnák Hrabala

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

3. října 2016, 9:27

Ladislav Vácha

Tipsport extraliga ani ve svém 9. kole nezklamala a hokejovým labužníkům opět naservírovala pestré gólové menu! Podívejte se na skvostné kombinace Liberce a Třince, jimž dali gólovou pečeť Petr Jelínek a Aron Chmielewski, chirurgicky přesnou pumelici Jaroslava Bednáře, jenž neomylně vypálil do šibenice, smolný vlastní gól třineckého beka Josefa Hrabala a prvotřídní kličku Martina Látala, který zkušeně proměnil trestné střílení.

Jelínek korunoval špičkovou akci (MHK – LIB 3:2sn)

Hradec Králové se sice doma ujal proti úřadujícíimu mistrovi z Liberce vedení, ale hosté rychle vyrovnali. A sluší se podotknout, že při přesilovce 5 na 3 to bylo po dokonalém rozebrání soupeřovy defenzivy! Radim Šimek na okraji kruhů lišácky naznačil nápřahem střelu, ale místo ní posunul kotouč na levou stranu Vladimíru Svačinovi, jenž okamžitě sklepl puk Petru Jelínkovi. Zkušený útočník Tygrů vůbec neotálel a z mezikruží ranou z první skóroval nad Rybárův beton. 

Bednář krásně vymetl vikýř (MHK – LIB 3:2sn)

To je obávaný kanonýr Jaroslav Bednář, jak jej všichni známe! Rastislav Dej při přesilovce zamíchal s pukem na holi a z pravého křídla adresoval hezký křížný pas kapitánovi Mountfieldu. Populární "Bedýnka" si srovnal v levém kruhu kotouč ideálně na hůl a nechytatelnou dělovkou zápěstím vyhnal všechny pavouky z protějšího horního rohu Willovy brány. Dokonalá střela, tohle šlo jen těžko trefit lépe!

Pěkný ťukes a gól Chmielewského (ZLN – TRI 4:3sn)

Zlín sice v domácím prostředí otevřel proti Třinci gólový účet zápasu, ale průběžný lídr tabulky před 9. kolem dokonal obrat. A to díky bravurní kombinaci, jež zahřála u srdce i náročného hokeového fanouška! Skvělou práci odvedl Rostislav Marosz, který si hezkou otočkou udělal kolem sebe více prostoru v pravém kruhu a přihrál na josu hřiště Eriku Hrňovi. Jeho ideální přiťuknutí našlo hůl volného Arona Chmielewského, jehož střela z voleje zapadla za Štůralova záda.

Hrabal si dal smolný vlasťnák (ZLN – TRI 4:3sn)

Tak tomu se říká velká smůla! Oceláři neudrželi nejtěsnější náskok a ve třetí periodě po hodně nešťastné brance inkasovali. Roberts Bukarts poslal přesnou nahrávku na levé křídlo Petru Holíkovi, jenž švihem vypálil. Brankář Hrubec by s největší pravděpodobností tento projektil zneškodnil, ale letící puk těsně před ním tečoval bruslí třinecký obránce Josef Hrabal. Maskovaná opora Slezanů na to už nestihla zareagovat a nepříjemný vlastní gól byl na světě. 

Látal vystřihl excelentní blafák (MBL – PCE 2:1)

Mladá Boleslav hostila Pardubice a proti aktuálně poslednímu týmu tabulky byla jednoznačným papírovým favoritem. Středočechům se povedla už první třetina, v níž si vypracovali dvoubrankové vedení. A hlavně ze druhé branky hokejistů z města automobilů se tajil dech! Martin Látal se natlačil za obranu Východočechů a byl ve velmi výhodné pozici před bránou faulován, za což rozhodčí nařídili trestné střílení. Vyhlášený rychlonožka si sjel až před brankoviště a po excelentním blafáku bekhendem zavěsil přesně pod víko. Brankář Maxwell neměl vůbec žádnou šanci!

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz