Góly TELH: Mistrovská šibenice, skvělá muška Vampoly a Kubátova narážečka

Foto: Karel Švec, cslh.cz

24. dubna 2016, 22:51

Ladislav Vácha

Sezona 2015/2016 Tipsport extraligy už je minulostí, ale i její poslední hrací den nabídl nablýskanou plejádu krásných gólů. Podívejte se na dokonale vymetenou šibenici z hole Martina Bakoše, která přinesla Liberci první mistrovský titul v historii, parádní projektil zkušeného forvarda Petra Vampoly, podařenou narážečku Karla Kubáta a luxusní kombinace Slavie, na jejichž koncích stáli Maďar János Vas a Fin Henri Tuominen.

Ukázkový ťukes s tečkou Vase (SLA – LIT 2:1p)

Slavia ještě v pátek živila mizivou naději na postup do extraligy a proti již zachráněnému Litvínovu začala skvěle, když v 10. minutě využila přesilovku 5 na 3. Nathan Robinson z těžkého úhlu nahrál na okraj kruhu Milanu Hruškovi, jenž krátkým nápřahem naznačil střelu, ale místo ní narazil svému spoluhráčovi zpátky. Kanadský útočník si po převzetí puku rychle všiml před brankovištěm dobře zaparkovaného Jánose Vase, který už měl snadnou úlohu a z voleje doklepl kus černé gumy do odkryté brány. Tomu se říká učebnicově rozebrat soupeřovu obranu!

Tuominen skóroval po pěkném pasu (KVA– SLA 5:6)

Karlovy Vary prožily úvodní dvacetiminutovku jako z říše snů, když malátné Slavii nasázely hned čtyři góly. Pražané ale nesložili zbraně a už ve 23. minutě se nadechli k málo vídanému obratu nádhernou trefou. Martin Ondráček nahrál zpoza brány do prostoru mezi kruhy Tomáši Jiránkovi, který na sebe šikovně navázal pozornost protihráčů a naznačil střelu. Následovala však nečekaná nahrávka do strany na osamoceného Henriho Tuominena, jenž svižnou ranou do zcela odkryté brány bez lítosti dotáhl oku lahodící ťukes do úspěšného konce. 

Kubát završil vybroušenou kombinaci (LIT – JIH 8:2)

Fanoušci Litvínova opouštěli Zimní stadion Ivana Hlinky nadmíru spokojení, protože domácí dokonale rozcupovali Jihlavu na kusy osmi góly. A pátý přesný zásah Severočechů? To byla naprostá lahůdka! Filip Pavlík z pravého křídla nabil mezi kruhy Karlu Kubátovi, jehož sklepnutí zachytil Jaroslav Šimeček. Dvacetiletý mladík vystřihl přesnou narážečku a Kubát už jen zametl kotouč z bezprostřední blízkosti za záda bezmocného brankáře Škarka.

Vampola vypustil přesnou dělovku (SPA – LIB 1:2p)

Sparta musela za každou cenu před svými fanoušky zdolat Liberec, aby se ještě udržela ve hře o mistrovský titul. V první periodě se sice díky využité přesilovce dostala do vedení, ale Severočeši srovnali krok rovněž při početní převaze skvostnou brankou. Lukáš Krenželok namazal puk na pravé křídlo Petru Vampolovi, který si sjel na okraj kruhu a vyslal ze své hole prudkou ránu. Brankář Pöpperle měl zakrytý výhled a na letící kotouč, jenž doplachtil přesně k protější tyčce, už nedosáhl.

Bakošova šibenice přinesla titul (SPA – LIB 1:2p)

Nervy drásající bitvu v O2 areně rozsekla až 86. minuta zápasu, když Liberec založil bleskový protiútok. Radim Šimek poslal hezkou nahrávku do jízdy Martinu Bakošovi, který si potáhl puk na své holi až do pravého kruhu, zamířil a zápěstím tvrdě zakončil. Kus černé gumy prosvištěl vzduchem jako blesk a skončil přesně v bližší šibenici. Gólman Pöpperle vůbec nestihl zareagovat a bujaré mistrovské oslavy na straně party zpod Ještědu mohly naplno vypuknout!

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz