Góly TELH: Parádní narážečka Hrušky, kiks Lukáše nebo vikýř Říčky

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

16. října 2016, 22:17

Ladislav Vácha

Třinácté kolo Tipsport extraligy pěknými góly rozhodně nešetřilo. Mrkněte se na nechytatelné střely brněnského útočníka Jana Hrušky a Roberta Říčky, které skončily ve vinglech, ukázkou přesilovkovou souhru Liberce zakončenou Michalem Bulířem, vykutálenou lest třineckého kapitána Zbyňka Irgla a na obrovskou hrubku mladoboleslavského gólmana Lukáše, po níž skóroval Vladimír Svačina.

Irgl bleskově objel bránu (VIT – TRI 0:5)

To byla vskutku špičková individuální akce! V první třetině prestižního ocelářského derby přihrál Tomáš Linhart napříč středním pásmem a kotouče se ujal Zbyněk Irgl, který bleskově přešel do útočného území. Po pravém křídle si sjel až do kruhu, kde naznačil střelu. Jednalo se ale jen o klamný manévr, jenž vyšel kapitánovi Ocelářů dokonale. Brankář Bartošák se přimáčkl k přední tyčce, ale šikovný útočník naplno zúročil své zkušenosti, bleskově obkroužil bránu a pohodlně skóroval.

Bulíř využil překvapivé nahrávky (MBL – LIB 0:3)

Liberec začal v Mladé Boleslavi skvěle a už v 6. minutě slavil díky využité přesilovce vedení. Od modré čáry vypálil Radim Šimek a kotouč trefil Lukáše Krenželoka, který číhal v prostoru mezi kruhy. Člen elitního útoku Tygrů už mohl klidně střílet, ale místo toho ještě vykouzlil bravurní bekhendový pas do levého kruhu. Tam hlídkoval volný Michal Bulíř, který střelou z první v pokleku poslal kotouč do odkrytého koutu brány. Krenželokova nahrávka byla opravdu výborná!

Svačina potrestal hrubku Lukáše (MBL – LIB 0:3)

Severočeši nakonec ve ŠKOENERGO Aréně vyhráli, když jim hodně pomohla poslední vstřelená branka. A ta byla z pohledu domácích hodně laciná! Brankář Lukáš chtěl pomoci svým spoluhráčům s rozehrávkou a vydal se pro nahozený puk za svou bránu. U hrazení ale trefil jen napadajícího Milana Bartoviče, který šikovně a pohotově sklepl hrací předmět ze vzduchu před brankoviště. Vladimír Svačina už to měl hodně snadné, stačilo mu z bezprostřední blízkosti trefit zcela odkrytou bránu. Tento moment si strážce mladoboleslavského brankoviště za rámeček rozhodně nedá!

Hruška po narážečce mířil přesně (KOM – OLO 5:3)

Kometa dál vládne tabulce Tipsport extraligy a doma proti Olomouci znovu ukázala, jak moc je silná v útoku. Názorně to dokládá dech beroucí akce ze 46. minuty, díky níž Brňané zvýšili na 5:2. Marek Kvapil našel na pravé straně hřiště Jana Hrušku, jehož zadovka skončila na holi Martina Erata. Opora celku z moravské metropole svému parťákovi puk vrátila a Hruška svižnou ranou z mezikruží nedal brankáři Konrádovi vůbec žádnou šanci, když zamířil přesně do pravého horního rohu jeho brány. Nádhera!

Říčka se krásně trefil z voleje (KVA – ZLN 7:4)

Karlovy Vary prožily výbornou první třetinu, když si rychle vypracovaly tříbrankový náskok. Zlín však nesložil zbraně a v čase 18:11 se dočkal prvního vstřeleného gólu v utkání. Při obléhání brankáře Závorky nahrál Antonín Honejsek z rohu pásma za bránu Romanu Vlachovi, jehož excelentní pas zužitkoval Robert Říčka. V pravém kruhu vypálil z voleje a jeho dělovka vyhnala všechny pavouky z bližší šibenice. Hodně povedená trefa! 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz