Góly TELH: Skvělý golfák Stloukala, hrubka Růžičky či parádička Stránského

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

15. ledna 2017, 21:50

Ladislav Vácha

Kuriózní branka, zdařilé technické kousky a grandiózní střela, tak by se daly ve zkratce popsat nejpovedenější góly 39. kola Tipsport extraligy. Podívejte se na překvapivou střelu Filipa Pavlíka, jehož rána z nulového úhlu zaskočila gólmana Růžičku, brilantní kličku Jana Stránského, zkušeně zakončený samostatný únik Františka Lukeše, nechytatelnou ránu z voleje v podání Petra Stloukala a výbornou individuální akci Tomáše Vondráčka.

Stránský okouzlil hezkou kličkou (MBL – LIB 1:3)

Mladá Boleslav doma prohrávala s Libercem 0:1, ale po chybě v rozehrávce se ve druhé třetině její manko zvýšilo. Tomáš Voráček v obranném pásmu zaváhal a po souboji s Janem Ordošem ztratil kotouč, kterého se chopil Jan Stránský. Mezi kruhy vytasil ze svého arzenálu velkou kulišárnu, když si před bránícím Janem Hanzlíkem přehodil kotouč z forhendu na bekhend a pohotovou střelou k tyčce nedal gólmanu Maxwellovi žádnou šanci. Skvostná finesa!

Pavlík zaskočil gólmana Růžičku (LIT – PCE 5:4p)

Litvínov hostil na svém ledě před utkáním předposlední Pardubice a gólový účet zápasu otevřel hodně kuriózní trefou, která se jen tak nevidí! Viktor Hübl přihrál Františku Lukešovi, jenž ještě posunul puk do jízdy Filipu Pavlíkovi. Obránce Vervy byl sice už vytlačen do těžkého střeleckého úhlu, ale i přesto zkusil štěstí. A udělal moc dobře! Brankář Růžička totiž trestuhodně chyboval, když neutěsnil dostatečně prostor u bližší tyčky, a kus černé gumy mu propadl za záda. Pro Pavlíka to byl první přesný zásah v této sezoně a určitě na něj jen tak nezapomene!

Mazák Lukeš chytře zakončil (LIT – PCE 5:4p)

Dynamo prohrávalo už o dvě branky, ale ve třetím dějství dokázalo svou ztrátu smazat a zápas dospěl až do prodloužení. Jiří Gula dlouho dotíral na Nicholase Schause, jejž nakonec odstavil od puku a uvolnil prostor pro Františka Lukeše. Levé křídlo elitního útoku Litvínova pláchlo do samostatného úniku a s obrovskou šancí naložilo výtečně. Naznačením zápěstní střely poslalo brankáře Růžičku na led a pod jeho betonem pohodlně uklidilo hrací předmět na místo určení. Vzorné zakončení!

Stloukal vyslal tvrdou dělovku (KVA – ZLN 4:1)

Karlovy Vary předvedly velký obrat proti Zlínu a svůj vzestup formy korunovaly posunem na předposlední příčku tabulky. Energie se dočkala vítězné branky na začátku druhé třetiny a jednalo se o vskutku povedenou záležitost! Vojtěch Tomeček se šikovně uvolnil za soupeřovou bránou a adresoval přesný pas do levého kruhu Petru Stloukalovi. Třiadvacetiletý talent mohutně napřáhl a z voleje vypálil. Ze své hole vyslal úchvatný projektil, který zapadl přesně pod víko. Rána jako z děla!  

Hezký manévr Vondráčka (PLZ – SPA 2:3p)

Indiáni za nepříznivého stavu 0:2 nesložili proti Spartě zbraně a v poslední minutě druhé dvacetiminutovky mohutně slavili důležité snížení. Jakub Koreis předal puk Tomáši Vondráčkovi, kterému za bránou dýchal na záda Juraj Mikuš. Plzeňský útočník se ale svého strážce elegantním bruslařským manévrem zbavil, natlačil se až před bránu, kde se po něm marně natahoval Brian Ihnačák, a chladnokrevně prostřelil nad beton gólmana Škarka. Odvážná a pohledná akce! 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz