Góly TELH: Sýkora potopil Třinec, Jarůšek i Koblasa své bývalé parťáky

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

20. ledna 2017, 22:14

Vojtěch Balon

Nepočítáme-li některé zbývající dohrávky, Tipsport extraliga už má za sebou rovných 40 kol. I to páteční nabídlo spoustu krásných branek a tentokrát byl výběr pěti nejlepších opravdu těžký, protože nominaci by si určitě zasloužili i autoři pár tref, které se do našeho souhrnu nevešly. Na rozdíl od pardubického Petra Sýkory, třineckého Vladimíra Rotha, olomouckého Romana Ráce, chomutovského Petra Koblasy a hradeckého Richarda Jarůška.

Sýkora zakončil akci na Zlatou helmu (PCE - TRI 5:4p)

Parádní podívanou nabídlo televizní utkání mezi Pardubicemi a Třincem. Souboj dvou týmů z opačných pólů tabulky rozhodl šest sekund před koncem prodloužení Petr Sýkora, který spolu se Nicholasem Schausem a Lukáš Nahodilem využil toho, že Vladimír Roth zlomil hůl, a parádní akci na jeden dotek zakončil přesnou střelou do poloodkryté branky. Americký zadák si u tohoto gólu připsal už svou čtvrtou asistenci večera.

Roth vymetl levou šibenici (PCE - TRI 5:4p)

V prodloužení se sice stal nešťastným hrdinou zápasu, ještě předtím ale stihl třinecký obránce Vladimír Roth vstřelit parádní gól. Celou akci Třince založil v rohu kluziště Zbyněk Irgl, který přenechal kotouč volnému Martinu Adamskému a ten posléze nabil právě Rothovi, jenž se nemohl trefit lépe.

Rác si pohrál s Kubátem (LIT - OLO 0:3)

Olomouc překvapivě vyloupila horký litvínovský led jednoznačně 3:0. Zlomový druhý gól zápasu vstřelil na začátku druhé třetiny Roman Rác, jenž nejprve zblokoval střelu Jiřího Guly a vydal se do rychlé protiakce, načež se parádní stahovačkou zbavil Karla Kubáta a přesnou střelou překonal bezmocného Januse.

Koblasa se blýskl stahovačkou par excellence (CHM - KVA 3:1)

Duel mezi Chomutovem a Karlovými Vary žádnou velkou přestřelku nenabídl, diváci v SD Areně se ovšem dočkali jednoho gólu jako z učebnice. Postaral se o něj Petr Koblasa, který se parádní kličkou dostal do předbrankového prostoru a nádhernou akci zakončil gólem do sítě svého bývalého zaměstnavatele.

Jarůšek vstřelil vítězný gól Boleslavi (MBL - MHK 3:5)

Trápící se Mladá Boleslav hrála s Hradcem dlouho vyrovnanou partii, domácí však srazila na kolena parádní branka Richarda Jarůška, který shodou okolností stál ještě loni na opačné straně barikády, a dokonce pomohl Mountfield skolit ve čtvrtfinále play off. Vousatý reprezentant těžil z přesné přihrávky Picarda a z vrcholu pravého kruhu náramnou dělovkou překonal Brandona Maxwella.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz