Góly TELH: Úžasná otočka Hyky, slalom Rachůnka a ťukes Zlína

Foto: Zdena Bobková, bkboleslav.cz

8. března 2017, 8:07

Ladislav Vácha

V Tipsport extralize se rozeběhly boje v prestižním play off i ve čtyřčlenné skupině o konečné umístění na chvostu tabulky, odkud půjdou Karlovy Vary a Pardubice do ošemetné baráže. A znovu nechyběly perfektní branky! Podívejte se na neuvěřitelnou finesu mladoboleslavského šikuly Tomáše Hyky, grandiózní sólo Tomáše Rachůnka, skvělou ránu pod víko v podání Davida Tomáška a výtečné souhry Zlína a Plzně, jež přetavili v gólovou radost Ondřej Veselý a Jakub Koreis.

Hyka vystřihl velkou parádičku (CHM – MBL 1:6)

V současné době byste těžko hledali na extraligové scéně hráče, který má tak skvělou formu a zároveň svými kousky báječné baví hokejové fanoušky! Tomáš Hyka znovu naplno ukázal svou genialitu, když si na útočné modré čáře zpracoval přesný pas Lukáše Pabišky, v pravém kruhu se dechberoucí otočkou zbavil bránícího Bretta Flemminga a nechytatelnou bekhendovou dělovkou zblízka zavěsil do levého horního rohu brány gólmana Laca, jenž neměl vůbec žádnou šanci. To byla opravdu neuvěřitelná paráda!  

Veselý uzavřel pěknou souhru (ZLN – PCE 6:3)

Zklamaný Zlín si alespoň trochu zlepšil pochmurnou náladu z absence v prestižním play off a doma si zastřílel proti posledním Pardubicím. Ševci potěšili své fanoušky krásnými góly, mezi nimiž se vyjímala výborná kombinace z 54. minuty. Lubomír Kovařík měl sice na okraji pravého kruhu útočného pásma zatarasenou cestu vpřed, ale vytříbenou zadovkou přenechal kotouč do tandemu Michalu Popelkovi. Třiadvacetiletý talent to vzápětí provedl na jedničku, když z křídla chirurgicky přesnou bekhendovou nahrávkou našel před brankovištěm dobře najetého Ondřeje Veselého a zlínský kapitán z voleje usměrnil hrací předmět přesně do šibenice. Nádhera! 

Tomášek přibil puk pod víko (ZLN – PCE 6:3)

Pardubice se ale nevzdaly a uzavřely gólový účet zápasu, když v průběhu 57. minuty snížily na konečných 6:3. Ján Sýkora získal puk v útočném pásmu a elegantní zadovkou přihrál mezi bruslemi zlínského obránce Miroslava Blaťáka volnému Davidu Tomáškovi. Velký klenot Dynama zakončil povedenou akci jako zkušený matador, když si přehodil puk na forhend a z mírného úhlu na pravé straně nekompromisně skóroval přesně pod břevno soupeřovy brány. To si zasloužilo potlesk! 

Koreis korunoval rychlou akci (VIT – PLZ 3:2sn)

Plzeň začala druhé utkání předkola play off nadějně a v 9. minutě se radovala z vedení. A to po excelentním rozebrání vítkovické defenzivy! Michal Moravčík přihrál z rohu útočného území za bránu Tomáši Hrnkovi, jenž dokázal šikovně obhodit dotírajícího Karola Slobodu a propasíroval kus černé gumy mezi kruhy na hůl osamoceného Jakuba Koreise. Člen čtvrtého útoku indiánů vůbec nezaváhal a z první prudkou střelou poslal puk k tyčce gólmana Bartošáka, který s tím nemohl udělat zhola nic. 

Výtečné sólo Tomáše Rachůnka (OLO – KVA 2:6)

Karlovy Vary předvedly na ledě Olomnouce skvělý výkon a zaslouženě si odvezly domů přesvědčivé vítězství o čtyři góly. Za pozornost stojí zejména jejich druhá vstřelená branka, jež měla fantastické parametry! Vladimír Sičák přiťukl puk v neutrální zóně Tomáši Rachůnkovi, jenž nabral velkou rychlost a neohroženě se vrhl mezi přesilu do útočného pásma. Obranou Hanáků vzápětí prošel jako nůž máslem, když si z protihráčů doslova udělal slalomové tyčky, protáhl se až před brankoviště a svou famózní individuální akci dotáhl do úspěšného konce, když zblízka bekhendem přehodil Falterův beton. Krása! 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz