Góly TELH: Valského vikýř, šikovná teč Formana nebo volej Markoviče

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

15. dubna 2016, 21:52

Ladislav Vácha

Tipsport extraliga už spěje do svého finiše, ale dál nabízí skvostné góly. A to na obou pólech, ve finále play off i v baráži. Nenechte si ujít excelentní střelu do šibenice v podání libereckého útočníka Jakuba Valského, prvotřídní teče Michala Řepíka a Miroslava Formana, nekompromisní ránu k tyči z hole Curtise Hamiltona a vybroušený volej slávisty Jaroslava Markoviče.

Řepík krásně usměrnil puk do sítě (LIB – SPA 1:3)

Liberec odstartoval ostře sledované finále na jedničku, když už ve 13. minutě rozjásal vyprodanou Home Credit Arenu. Petr Vampola nabil na modrou čáru Martinu Ševcovi, který klamným nápřahem naznačil prudkou střelu. O nahrávku si ale poklepáním holí o led řekl úplně volný Michal Řepík, jenž po přesném pasu šťouchl kotouč za záda bezmocného gólmana Pöpperleho. To byla dokonalá teč!   

Valský vyhnal pavouky ze šibenice (LIB – SPA 4:2)

Bílí Tygři naskočili hladově i do druhého utkání a znovu otevřeli gólový účet zápasu. A to přesnou trefou, jež by mohla být bez ostychu zanesena do hokejových análů! Při oslabení založili Severočeši bleskový protiútok, při němž Ondřej Vitásek posunul puk podél útočné modré čáry Jakubu Valskému. Český reprezentant vůbec na nic nečekal a vyslal ze své hole tvrdý golfák, který zapadl přesně do horního růžku soupeřovy brány. Tomáš Pöpperle máchl lapačkou jen do prázdna. 

Hamilton se parádně trefil k tyči (LIB – SPA 4:2)

Liberecká radost ještě nestihla pořádně utichnout a bylo vyrovnáno. Marek Hrbas prokázal skvělý přehled ve hře a z levého křídla narýsoval ideální pas do předbrankového prostoru na Curtise Hamiltona, který se s kotoučem vůbec nemazal a z první ho přišpendlil přesně k pravé tyčce brankáře Lašáka. Maskovaná opora Severočechů už nemohla stihnout zareagovat a za precizním projektilem se jen bezmocně ohlédla.

Forman skóroval nechytatelnou tečí (LIB – SPA 4:2)

A než se otřesený soubor zpod Ještědu rozkoukal, bleskový obrat byl na světě. Adam Polášek přihrál na modrou čáru Vladimíru Emingerovi, který nahodil puk směrem na bránu. Urostlý a produktivní útočník Miroslav Forman číhal zaparkovaný přesně tam, kde měl být, a luxusní tečí poslal kus černé gumy nad levý beton Jána Lašáka.

Markovič vypustil smrtící volej (SLA – KVA 1:2)

Slavia doma v důležité bitvě hostila Karlovy Vary a v 16. minutě šla do vedení díky nádherné brance. Milan Hruška vypálil od modré čáry a jeho střelu zblokoval Michal Gulaši. Neúspěšný střelec ale odražený kotouč rychle dojel a moc dobře věděl, že má na pravé straně úplně volného Jaroslava Markoviče. Následovala exkluzivní nahrávka jako na zlatém podnosu a útočník sešívaných z voleje propálil brankáře Závorku, který se nestihl přesunout. Povedená střela!

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz