Góly TELH: Vampolovo sólo přes celé hřiště, finta Irgla či chytrost Fleka

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

28. září 2016, 8:05

Ladislav Vácha

To byla krása! Sedmé kolo Tipsport extraligy naservírovalo hokejovým fanouškům opravdu vybroušené góly! Nenechte si ujít dech beroucí sólo Petra Vampoly přes celé kluziště, šikovnou obhazovačku Martina Erata, dokonalou přesilovkovou kombinaci Pardubic s gólovou tečkou Tylera Redenbacha, excelentní individuální akci karlovarského mladíka Jakuba Fleka nebo mazané zakončení třineckého kapitána Zbyňka Irgla z těžké pozice.

Špičkovou akci zakončil Redenbach (CHM – PCE 5:6p)

Poslední Pardubice prohrávaly v Chomutově už 1:3, ale dokázaly se vrátit zpět do zápasu a na konci druhé třetiny se díky využité přesilovce dostaly podruhé do vedení. A byla to vskutku parádní branka! Tomáš Rolinek nabil do levého kruhu Petru Sýkorovi a zřejmě všichni na stadionu čekali, že vyhlášený šutér sám zakončí. Omyl! Kapitán Dynama nápřahem sice naznačil střelu, ale místo ní nahrál vedle sebe Tyleru Redenbachovi, jenž z druhého kruhu tvrdou ranou z voleje propálil gólmana Laca.

Erat nádherně vymíchal Halásze (KOM – LIT 7:1)

Kometa potvrdila před svými fanoušky ohromující formu a Litvínov nelítostně rozstřílela 7:1. A předposlední gól Brňanů by mohl být okamžitě zanesen do hokejových učebnic! Peter Trška poslal puk Janu Hruškovi, jenž na sebe na levém křídle navázal pozornost protihráčů a prudkým pasem přihrál na okraj pravého kruhu Martinu Eratovi. Hvězdná posila celku z moravské metropole se prohnala až k bráně, a i když byla zezadu tísněna protihráčem, přehodila si kus černé gumy na forhend a v pádu prostřelila brankáře Halásze. Velká šikovnost! 

Vampola vystřihl sólo přes celé hřiště (MBL – PLZ 3:2)

To byla naprosto výstavní trefa, o které sní v koutku duše každý hokejista! Mladá Boleslav sice dotahovala doma proti Plzni nejtěsnější ztrátu, ale na začátku třetí periody slavila skvělý obrat. Petr Vampola se ujal kotouče ve vlastním pásmu a nabral rychlost. Vzápětí se prohnal neutrální zónou až do útočného území, kde se natlačil za obranu soupeře a z mírného úhlu na pravé straně skóroval bekhendem ke vzdálenější tyčce. Krása, krása, krása!

Flek skóroval po krásném uvolnění (VIT – KVA 3:2sn)

Karlovy Vary sice měly před sedmým kolem na kontě jen tři body, ale i přesto překvapily ve Vítkovicích a v úvodní dvacetiminutovce se ujaly dvoubrankového vedení po pohledné individuální akci. Po nahrávce Tomáše Dujsíka byl sice Jakub Flek v rohu pásma, ale poradil si znamenitě. V útočném pásmu udělal rychlý a velký oblouk, elegantně se vyhnul bránícímu Dominiku Kafkovi, sjel si na osu hřiště a svižnou zápěstní střelou překonal gólmana Bartošáka. Hezký moment mladíka Energie!

Irgl ukázal chytrost a hbité ruce (OLO – TRI 1:2)

Třinec si v Olomouci vůbec nic nedělal z toho, že po první třetině o gól prohrává. Střelecké slovo si totiž vzal Zbyněk Irgl, který ve druhé části vyrovnal a ve třetím dějství vystřelil svému týmu všechny tři body. Po nahrávce Jiřího Polanského sice Tomáš Linhart z blízkosti modré čáry netrefil zařízení, ale kotouč se od zadního mantinelu odrazil a chopil se ho právě kapitán Ocelářů. Vypadalo to, že obkrouží bránu, ale místo ní předvedl pětatřicetiletý útočník bleskový obrat ve směru jízdy a zasunul hrací předmět k bližší tyčce za záda brankáře Konráda, jenž nestihl včas zareagovat. Takhle se zúročují bohaté zkušenosti!

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz