Góly TELH: Výstavní sólo Skuhravého, stahovačka Vlacha či klepnutí Erata

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

23. prosince 2016, 10:34

Ladislav Vácha

Tipsport extraliga potěšila fanoušky štědrou nadílkou gólů, ve 31. kole se jich urodilo hned sedmatřicet! Mezi nejlepší z nich se řadí spanilá jízda karlovarského kapitána Václava Skuhravého, nečekaná střela šikovného mladíka Pavla Musila, jež dokonce ze záporného úhlu překvapila brankáře Januse, chytrá stahovačka a gólová dorážka Romana Vlacha, stoping bruslí doplněný nechytatelnou střelou Miroslava Formana a neobvyklá vyrovnávací branka Martina Erata, jenž skóroval klepnutím do hole protihráče.

Skuhravý oslnil výtečným sólem (TRI – KVA 4:2)

Aktuální lídr z Třince přivítal ve své WERK ARENĚ poslední Karlovy Vary a na začátku druhé půlky zápasu otevřel gólový účet. Radost Ocelářů ale bleskově utichla, protože hosté po lahůdkovém gólu brzy slavili vyrovnání. Tomáš Dujsík přihrál ještě v obranném pásmu Václavu Skuhravému a kapitán Energie vystřihl úžasnou individuální akci. Nabral velkou rychlost a po levém křídle se prohnal jako silný uragán až do útočného území, kde se prvotřídní kličkou vyhnul bránícímu Josefu Hrabalovi a nekompromisní ranou propálil gólmana Hrubce. Tohle si zaslouží potlesk a uznání!   

Musil skóroval ze záporného úhlu (MBL – LIT 3:6)

Trápící se Mladá Boleslav prohrávala před svými fanoušky s Litvínovem 0:3 a poprvé se radovala z gólového úspěchu až ve 33. minutě. Při přesilovce se chopil kotouče Pavel Musil, a i když po průniku z pravé strany hřiště na gólmana Januse bekhendem nevyzrál, pokračoval dál ve své akci. V rohu pásma předvedl rychlý oblouk a z hodně těžkého střeleckého úhlu za úrovní brankové čáry zkusil štěstí. A dobře udělal! Maskovaná opora Vervy totiž zaspala, když neutěsnila prostor u bližší tyčky, a puk doputoval až za její záda. Velký talent v barvách Středočechů tak znovu ukázal, že v poslední době hraje ve famózní formě! 

Vlach udeřil po hezké stahovačce (ZLN – PLZ 3:1)

Zlín se vzpamatoval z nepříjemné krize a v poslední době válí. Ševci doma sice prohrávali s Plzní 0:1, ale povedlo se jim vyrovnat a díky hezké vítězné brance nakonec ukořistili všechny tři body. Po vyhraném vhazování v útočném pásmu přiťukl zkušený mazák Jiří Marušák puk vedle sebe na Oldricha Kotvana, jehož bombu z voleje gólman Machovský vyrazil betony. Před brankovištěm se však bleskově zorientoval Roman Vlach, jenž nezazmatkoval a zachoval chladnou hlavu. Hrací předmět si šikovně stáhl na bekhend a chladnokrevně zavěsil přesně pod víko. Pěkná stahovačka!   

Forman ukázal instinkt zabijáka (OLO – SPA 1:5)

Sparta plnila v Olomouci zrádnou roli papírového favorita, ale už ve 13. minutě zaúřadovala. Pražané se povedenou kombinací probili do útočné zóny, kde mezi kruhy nedokázal odpálit puk do bezpečí obránce Martin Vyrůbalík a namazal kotouč jen na hůl Tomáše Netíka. Čtyřiatřicetiletý forvard ideálně načasoval svůj pas a přihrál před soupeřovu bránu volnému Miroslavu Formanovi. Levé křídlo třetího útoku si černou pryž efektně zpracovalo bruslí a zápěstním projektilem vyhnalo všechny pavouky z pravého horního rohu Konrádovy svatyně. Bravurní trefa!    

Erat vstřelil kuriózní branku (KOM – VIT 1:2sn)

Vítkovice šly v závěru utkání do vedení na horkém ledě Komety, ale nejtěsnější náskok až do třetí sirény neudržely. Po souboji za brankou Patrika Bartošáka se kotouč odrazil před brankoviště, kde ho získal na hůl Yan Stastny. Místo vyhození do bezpečí ale chviličku otálel, což se stalo Ostravanům osudným. Zezadu se přiřítil napadající Martin Erat a klepl útočníkovi hostů do hole, po čemž hrací předmět doplachtil neomylně k pravé tyčce. Kuriózní přesný zásah, který zajistil Brňanům alespoň jeden bod! 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz