Hadamczik před akcí v Kravařích: Bude to těžká zkouška, ale chceme uspět

Foto: Karel Švec, Český hokej

6. listopadu 2018, 12:52

Václav Jáchim

Třetí velká akce sezony čeká od středy do neděle reprezentační osmnáctku. Po Hlinka Gretzky Cupu a říjnových zápasech s Rusy se výběr ročníku 2001 představí na špičkově obsazeném turnaji v Kravařích. „Jsou tady vynikající Američané, velmi kvalitní týmy mají Švédové a Finové. Chceme uspět, uvidíme, jak se s konkurencí popasujeme," říká hlavní kouč Alois Hadamczik.

Podobně obsazený turnaj tady hodně dlouho nebyl. Naposledy počátkem února 2015 právě v Kravařích, kde se představili třeba Auston Matthews, Troy Terry, Jacob Larsson, syn Teemu Selänneho nebo jiné vycházející hvězdičky. Tentokrát nejsou ve startovním poli Rusové, zato na sever Moravy přijel elitní americký výběr i se všemi esy – včetně předpokládané jedničky příštího draftu NHL Jacka Hughese.

Pecka! Do Česka míří Jack Hughes, očekávaná jednička draftu 2019 »

České mladíky čeká pořádně ostrá zkouška. „Takhle náročné zápasy vítáme, protože jenom v nich se ukáže, kdo má na to hrát mezinárodní hokej. V domácích soutěžích se někteří hráči jeví slibně, jenže nejsou vystaveni maximální konkurenci. V Kravařích tu možnost nyní máme. Pro nás jde stále o přípravnou akci, ale chceme uspět. Chceme vyhrát každý zápas, jsme zvědavi, jak si poradíme se silnými soupeři," připomíná Hadamczik.

V průběhu sezony se osmnáctka musí obejít bez zámořských krajánků, chybějí ale i někteří další hokejisté z evropských klubů. „Teplý a Haš budou s dvacítkou na turnaji v Hodoníně, Myšák, Novák a brankář Malík jsou se sedmnáctkou v Kanadě. Bohužel se nám zranili Křemen a Najman, který vypadal hodně dobře. Ale to je realita. Tím pádem se otevřel prostor pro další hráče," konstatuje hlavní trenér.

Foto: Karel Švec, Český hokej

Hadamczikův výběr je pohromadě od neděle, až těsně před startem turnaje bude výběr hráčů zúžen do podoby finální soupisky. „Počkáme ještě na zdravotní stav hráčů. Onemocněl nám obránce Mlčák, uvidíme, jestli bude k dispozici. Do nominace jsme zařadili Prymulu, který ve Spartě hraje s Pšeničkou. Oběma chceme dát příležitost," hlásí kouč.

Česká reprezentace zahájí akci ve středu od 19 hodin duelem proti Švýcarsku, během pěti dní sehraje čtyři velmi náročné zápasy. „Podobnou zátěž budeme mít i na mistrovství světa, z tohoto pohledu to určitě vítáme," říká Hadamczik. Jeho svěřenci se v říjnu třikrát utkali s Rusy, po dvou porážkách zabrali a poslední bitvu v Příbrami dovedli k vítězství.

Odvrátili jsme blamáž, ale spokojeni nejsme, říká Hadamczik »

„Nehráli jsme dobře, pak jsme si s mužstvem museli promluvit. V posledním utkání kluci bojovali, Rusům nic nedarovali. Ti museli faulovat, čehož jsme využili a vstřelili branky. Šli jsme štěstí naproti, pro úspěch je třeba něco udělat. Věřím, že by nás to mohlo posunout, že ten poslední zápas v Příbrami může být určitým odrazovým můstkem směrem k dalšímu turnaji. Kluci poznali, že proti světovým soupeřům je třeba jet na maximum! Jinak nemáme šanci," upozorňuje.

Osmnáctka je podle jeho slov v dobrém rozpoložení, celý tým se na soupeření v Kravařích těší. „Hráči přijeli z klubů dobře připraveni, tréninky měly spád. Kluci bruslili, makali s chutí. Líbilo se mi to," oceňuje. Souboje špičkových juniorů jsou mohutným tahákem pro všechny milovníky mladého hokeje. „Tihle kluci mají čisté hlavy, do všeho jdou naplno. Na turnaj se akreditovalo kolem 120 skautů NHL, což potvrzuje, že k vidění budou skutečně výjimeční talenti. Náš svaz zaslouží poděkování, že pořadatelství turnaje svěřil do Kravař. Fanoušci z regionu by si neměli tuhle možnost nechat ujít. Věřím, že dorazí v hojném počtu," uzavírá Hadamczik.

Foto: Karel Švec, Český hokej

Nominace osmnáctky na turnaj v Kravařích

Brankáři:
Jan Škorpík (Sparta Praha), Lukáš Pařík (Liberec), Luboš Novotný (Kladno).

Obránci:
Radek KučeříkJan Mlčák (oba Kometa Brno), Jan KlodnerDaniel Poizl (oba Žďár nad Sázavou), David Tureček (Karlovy Vary), David Homola (Třinec), Jakub Žůrek (Liberec), Jiří Suhrada (Lahti, Finsko), Ondřej Volráb (Kladno).

Útočníci:
Ondřej Pšenička, Patrik Prymula (oba Sparta Praha), Jonáš PeterekAdam RaškaMatouš Čmiel (všichni Třinec), Jaromír PytlíkJan Bernovský (oba Vítkovice), Jakub Rychlovský (Liberec), Radek Mužík (Luleå, Švédsko), Filip Koffer (Pardubice), Martin BeránekJakub ČížekMatouš Hrubec (všichni České Budějovice).

Realizační tým:

Manažer: Michael Grim
Hlavní trenér: Alois Hadamczik
Asistenti trenéra: Radek Bělohlav a Marek Židlický
Trenér brankářů: Adam Svoboda
Videotrenér: Libor Dudek
Lékař: MUDr. Milan Novotný
Hospodář: Josef Toma

Program turnaje v Kravařích

Středa 7. listopadu:
15:00 USA – Švédsko
19:00 Švýcarsko – Česko

Čtvrtek 8. listopadu:
15:00 Finsko – Švýcarsko
19:00 Česko – USA

Pátek 9. listopadu:
15:00 Švýcarsko – USA
19:00 Švédsko – Finsko

Sobota 10. listopadu:
15:00 Švédsko – Švýcarsko
19:00 Finsko – Česko

Neděle 11. listopadu:
15:00 USA – Finsko
19:00 Česko – Švédsko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz