<

Hlaváč inkasoval po 347 minutách, Třinci chybí k titulu jediný krok

Foto: Lenka Rybaříková, hcocelari.cz

Fantastickou šňůru třineckého Jana Hlaváče dokázali přestřihnout až starší dorostenci Hradce Králové, kteří na mladého fantoma našli recept po neuvěřitelných 347 minutách. A dokonce třikrát. Jenže ani to jim kýžené vítězství nepřineslo. Oceláři hned v prvním duelu potvrdili roli favorita, brali vítězství 5:3 a k vytouženému zisku mistrovského poháru jim schází udělat poslední krok, už v pondělí se od 18 hodin v odvetě představí na horkém hradeckém ledě.

Lepší vstup do finálové bitvy si snad ani nemohli třinečtí starší dorostenci přát. Uběhlo jen něco málo přes tři minuty, když v jejich aréně svítilo skóre 2:0. Nejprve se na levém kruhu prosadil svou pátou trefou v play off Robin Švaňa a zanedlouho ho z úplně totožné pozice napodobil také Miloš Roman. Domácí fanoušky však možná víc zajímalo, jak dlouho udrží neprůstřelnost brankář Jan Hlaváč.

Ten do série vstupoval s nevídanou bilancí pěti zápasů bez inkasovaného gólu. Z finálové partie ale uplynulo pouhých deset minut a už lovil kotouč ze své sítě. František Hnik, který se prosadil v přesilové hře, stanovil Hlaváčův rekord na konečných 347 minut. "Moc dobře jsme věděli, že soupeř má velice dobré přesilové hry," pokyvuje uznale hlavní trenér René Mucha na klubovém webu Ocelářů.

Radost ale Královským lvům dlouho nevydržela. Za další čtyři minuty si totiž Třinečtí vzali dvoubrankový náskok zpátky. Postaral se o to Jan Bartko přesnou střelou od modré čáry. Slezskému mančaftu patřila také druhá dvacetiminutovka, v níž vyslali na branku soupeře patnáct střeleckých pokusů, zatímco Východočeši trefili brankový prostor jen čtyřikrát. Na poklidných 4:1 zvyšoval Adam Flok.

Naději pak pro hosty vykřesal na startu závěrečného dějství Tomáš Zahradník, jenž v play off vstřelil už osmou branku a s dvanácti body je nejproduktivnějším hráčem nejdůležitější fáze soutěže. Ačkoli Třinec drama nepřipustil, v závěru padly další dvě branky. Nejprve se prosadil domácí Kryštof Stuchlík a definitivní podobu dal výsledku David Malík. Oceláři tak zdolali Královské lvy zaslouženě 5:3.

"Je to finále, nemůžeme čekat jednoznačné výsledky," říká třinecký kouč po vítězné bitvě, kterou sledovalo ve staré Werk Areně více než jedenáct stovek nadšených diváků. Triumf mohou slavit už v pondělí, kdy je na programu odveta pod Bílou věží. "Je potřeba se na ni připravit, čeká nás velice těžké utkání," tuší René Mucha. Úvodní buly druhého klání bude vhozeno v 18 hodin. Rozhodne se?

Výsledek prvního finálového utkání RAKO extraligy staršího dorostu:

HC OCELÁŘI TŘINEC – KRÁLOVŠTÍ LVI HRADEC KRÁLOVÉ 5:3 (3:1, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 2. Švaňa, 4. Miloš Roman (Adámek, Kofroň), 14. Bartko (Miloš Roman, Kofroň), 23. Flok (Sztwiertnia, Adámek), 55. Stuchlík (Kaukič) – 10. Hnik (Zahradník), 43. Zahradník (Chalupa, Hnik), 59. Malík (Matouš).
Rozhodčí: Kika, Kubičík – Adamec, Poruba.
Vyloučení: 9:8, navíc Hofman (Hradec Králové) 10 minut.
Využití: 2:1.
Střely na branku: 40:28.
Diváci: 1104.
HC Oceláři Třinec: Hlaváč – Hrachovský, Haman, Doudera, Radzienciak, Michal Roman, Adámek, Imrich, Bartko, Janiczek – Stuchlík, Kaukič, Švaňa, Mach, Flok, Hrehorčák, Kofroň, Plitko, Hladonik, Sztwiertnia, Miloš Roman.
Královští lvi Hradec Králové: Groh – Havránek, Lier, Šimůnek, Fanderlík, Kynčl, Luštinec, Hroudný, Veselý – Exner, Matouš, Zahradník, Hofman, Malík, J. Moník, Hnik, Matějček, Hidveghy, Chalupa, F. Moník, Hejna.

Další program finále play off RAKO ELSD

Pondělí 30. března – 2. zápas:

18:00 Královští lvi Hradec Králové – HC Oceláři Třinec

Čtvrtek 2. dubna – případný 3. zápas:

15:00 HC Oceláři Třinec – Královští lvi Hradec Králové

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz