Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

Litvínov je třetí a dává zapomenout na trápení z minulého ročníku. Stejně jako v předcházejících osmi letech sází na údernou dvojici František Lukeš–Viktor Hübl, která se znovu připomněla v prodloužení úterního zápasu proti Hradci Králové (3:2pr.).

» Tipsport extraliga spouští nové statistiky

Právě Lukeš, který je s bilancí 5+10 na šestém místě kanadského bodování, vystřelil Vervě vítězství. Pokud by stávající tempo udržel do konce sezony, získal by 56 bodů. O dva zápisy by tak překonal osobní rekord ze sezony 2012/2013.

Jeho dlouholetý parťák Viktor Hübl má po čtrnácti kolech už sedm branek, a útočí tak na pátou dvacetigólovou sezonu v kariéře. Jen Marek Kvapil (8+11) se dosud trefil víckrát.

Osmatřicetiletý centr se k absolutní špičce řadí také v úspěšnosti na buly. Průměrně vyhrává 58,59 procent vhazování. Jsou ale i tací, třeba liberecký Mario Bližňák (68 %) nebo litvínovský spoluhráč Robin Hanzl (60 %), kteří jsou ještě úspěšnější.

Jen Marek Kvapil se trefil víckrát než Viktor Hübl.

V čem je ale Hübl v Tipsport extralize úplně nejlepší?

Společně s už zmíněným Kvapilem jsou jedinými hráči, kteří v přesilovkách skórovali hned čtyřikrát.

Nikdo navíc nedal víc vítězných gólů než Hübl, který takové trefy stihl už tři.

S tím souvisí další ukazatel, který Hüblův přínos pro mužstvo podtrhuje – chomutovský odchovanec dává góly ve chvílích, kdy je skóre těsné (rozdíl jedné branky) nebo nerozhodné. V těchto momentech se trefil už pětkrát. Jen Erik Hrňa, Roberts Bukarts a spoluhráč Jakub Černý s ním drží krok (viz statistiky).

Nikdo nedal víc vítězných gólů než Viktor Hübl.

Hübl s Lukešem využívají důvěry, které se jim od trenérů dostává. Oba tráví na ledě takřka devatenáct minut za zápas a jsou první volbou pro přesilové hry. 

S ice timem navíc výborně nakládají. Žádný jiný litvínovský hráč není podle statistik přepočtených na 60 minut hry efektivnější. Tedy co se týče zisku kanadských bodů ve všech herních situacích (viz tabulka). Mezi útočníky, kteří na přesilovkách strávili minimálně půl hodiny, pak patří do nejlepší patnáctky v přepočtu bodů na jednotku času v rámci početních výhod (viz zde).

Hokej se sice zrychluje, oni stárnou, ale jejich přínos pro mužstvo neklesá.

František Lukeš a Viktor Hübl.

To je litvínovská jistota.

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV