Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

Sto let. Sto jmen. Slovutná NHL slaví své kulatiny ve velkém stylu. Na slavnostním večeru v Los Angeles bylo vyhlášeno sto nejlepších hráčů v historii věhlasné hokejové soutěže. Galavečer byl opravdovou přehlídkou hokejových legend. Nechyběli mezi nimi Wayne Gretzky, Bobby Orr a další. Do výběru nejlepších se protlačili také dva čeští a jeden slovenský borec. Jména asi nepřekvapí. Dominik Hašek, Jaromír Jágr a Peter Šťastný.

Tito tři borci z českých a slovenských končin se tak nesmazatelně zapsali do historie nejslavnější hokejové soutěže světa. První jména vyhlásila NHL už na Nový rok při Centennial Classic v Torontu.

Šlo o hvězdný výběr hráčů z let 1917 – 1966 Byli mezi nimi velikáni jako Jack Beliveau, Glenn Hall, Jacques Plante, Maurice Richard či nedávno zesnulý Mr. Hockey Gordie Howe. Nechyběli ani legendární brankáři jako Georges Vezina či Terry Sawchuk. Není divu, že po jménech spousty borců z těchto dob jsou pojmenovány individuální trofeje v NHL.

Číslo jako značka. Hašek, Jágr, Straka a další v žebříčku legend »

Teď zámořská liga úvodních 33 jmen doplnila. Zvolit nejlepší hráče z každého desetiletí jistě nebylo jednoduché, ale povedlo se. V přehlídce zvučných jmen z 80. let minulého století nechybí slovenský bombarďák Peter Šťastný. Po jeho boku se ocitl mimo jiné nejproduktivnější hráč NHL všech dob Wayne Gretzky.

„Kdokoliv z hráčů nejlepší stovky zbožňoval a zbožňuje tuhle hru – hokej. Všichni jsme byli děti, sledovali jsme NHL a sbírali hokejové kartičky... Měli jsme štěstí na úžasnou rodinu, díky které jsme mohli hrát hru, kterou tolik milujeme,“ řekl Gretzky.

Ve výběru nejlepších z 90. let nechyběl šestinásobný vítěz Vezinovy trofeje Dominik Hašek. Galavečer si užíval, dokonce poprosil o fotku s Bobby Orrem.

Další fenomenální český borec Jaromír Jágr se ocitl v kategorii současníků, kde mu společnost dělali Patrik Kane, Duncan Keith, Alexander Ovečkin, Jonathan Toews či Sidney Crosby. V debatě s ním jej zachytili fotografové a hned začaly vznikat vtipné popisky.

Co tak asi ta čtyřiačtyřicetiletá legenda z Kladna o patnáct let mladšímu kanadskému úžasňákovi vykládá. Že by mu prozradil, jak hrát věčně?

„Pro nás mladší hráče je to velká pocta,“ přiznává Jágr. „Já už tedy mladý nejsem, ale pro mladé hráče to musí být něco opravdu výjimečného,“ dodává s úsměvem.

Profily nejlepší stovky hráčů v historii NHL »

Sto nejlepších hráčů NHL vybrala, ale kdo byl tím nejlepším z nejlepším? Těžko říct. Legendy Gretzky s Orrem se ale shodly. „Podle mě je tím nejlepším hokejistou, který kdy hrál Gordie Howe. Nejsem si jistý, zda ještě někdy uvidíme někoho podobného,“ poslal Bobby Orr vzkaz do hokejového nebe tomu jedinému.

Tomu, který dostal přezdívku Mr. Hockey.

 

Still writing history. #NHL100

Fotka zveřejněná uživatelem NHL (@nhl),Led 27, 2017 v 9:13 PST

100 nejlepších hráčů NHL v historii

1917 – 1966
Sid Abel, Syl Apps, Andy Bathgate, Jean Beliveau, Max Bentley, Toe Blake, Johnny Bower, Turk Broda, Johnny Bucyk, King Clancy, Charlie Conacher, Alex Delvecchio, Bill Durnan, Bernie Geoffrion, Glenn Hall, Doug Harvey, Tim Horton, Gordie Howe, Red Kelly, Ted Kennedy, Dave Keon, Elmer Lach, Ted Lindsay, Frank Mahovlich, Dickie Moore, Howie Morenz, Jacques Plante, Henri Richard, Maurice Richard, Terry Sawchuk, Milt Schmidt, Eddie Shore, Georges Vezina

1970’
Bobby Orr, Brad Park, Larry Robinson, Serge Savard, Ken Dryden, Tony Esposito, Bernie Parent, Bobby Clarke, Marcel Dionne, Phil Esposito, Jacques Lemaire, Stan Mikita, Gilbert Perreault, Jean Ratelle, Darryl Sittler, Yvan Cournoyer, Bob Gainey, Bobby Hull, Guy Lafleur

1980’
Jarri Kurri, Mike Gartner, Mike Bossy, Bryan Trottier, Peter Šťastný, Denis Savard, Mark Messier, Pat LaFontaine, Wayne Gretzky, Ray Bourque, Paul Coffey, Al MacInnis, Denis Potvin, Börje Salming, Grant Fuhr, Billy Smith

1990’
Patrick Roy, Dominik Hašek, Scott Stevens, Scott Niedermayer, Brian Leetch, Chris Chelios, Pavel Bure, Brett Hull, Luc Robitaille, Brendan Shanahan, Sergej Fjodorov, Peter Forsberg, Ron Francis, Mario Lemieux, Eric Lindros, Mike Modano, Joe Nieuwendyk, Adam Oates, Joe Sakic, Mats Sundin, Steve Yzerman

2000’
Teemu Selänne, Chris Pronger, Nicklas Lidström, Pavel Dacjuk, Martin Brodeur

Současníci
Patrick Kane, Duncan Keith, Jonathan Toews, Alexander Ovečkin, Sidney Crosby, Jaromír Jágr.

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV