Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

Tipsport extraliga viděla další kuriózní trefu! Postaral se o ní vítkovický útočník Ondřej Roman, který se v signalizované výhodě trefil do vlastní sítě a v důležité bitvě o předkolo play off nechtěně pomohl Zlínu k vítězství 4:2. Branka byla nakonec připsána Miroslavu Blaťákovi, který skóroval teprve podruhé v této sezoně. "Larry říkal, že to byl pěkný gól. Já mu na to řekl, že chytrý," směje se šťastný zlínský střelec.

Probíhala jedenáctá minuta, když se Zdeněk Okál dopustil sekání a hlavní sudí Oldřich Hejduk okamžitě zvedl svou pravici. Patrik Bartošák pochopitelně prchal z brány a Vítkovice tak hrály v početní výhodě jednoho hráče. Ovšem z výhody se nakonec stala nevýhoda. Při hře šest na pět posílal Ondřej Roman naslepo přihrávku na modrou, adresáta ale nenašel a kotouč poslal přímo do opuštěné domácí branky.

"Viděl jsem, že máme výhodu, tak jsem to chtěl uklidnit. Bohužel tam došlo k nedorozumění, kdy jsem chtěl poslat puk na beka, ale on se zrovna rozjel směrem do brány a na modré nikdo nebyl," popisuje Ondřej Roman smolnou otevírací branku utkání. "Tohle jsem ještě nezažil. Už se nám to sice stalo, ale tehdy hlavní rozhodčí gól neuznali, protože se kotouč odrazil od něčí holeně," sděluje vítkovický smolař.

Původně byl jako střelec kuriózního gólu označen David Ostřížek, ale nakonec se jím stal bek Miroslav Blaťák. "Já jsem vůbec netušil, že jsem byl posledním hráčem, který se dotkl puku. Mi je úplně jedno, komu to připíší, na body jsem nikdy nehleděl. Byla to náhoda a fakt jsem si to vůbec neuvědomoval. Hlavně, že se vyhrálo," směje se čtyřiatřicetiletý zlínský obránce, jenž se trefil teprve podruhé v sezoně.

"Takový gól jsem za celou kariéru osobně nezažil. Skóroval jsem třeba z vlastního obranného pásma, ale tohle se mi ještě nepovedlo. Stává se to," pokračuje Blaťák. Toho si hned dobírali vlastní spoluhráči a především trenér Martin Hamrlík. "Larry mi říkal, že to byl pěkný gól. Tak jsem mu řekl, že chytrý," usmívá se bývalý hráč ruské KHL, který si nemyslí, že by jeho trefa byla klíčovým momentem zápasu.

"To se prostě stává. Nevím, jak moc to soupeře srazilo, ale nemyslím si, že to byl rozhodující okamžik. Vítkovice hrály celý zápas výborně, nás podržel Libor Kašík," přiznává Miroslav Blaťák po vydřené výhře 4:2. "Myslím, že jsme hráli dobře. Oproti Plzni tam bylo zlepšení o 180 stupňů, ale bohužel výsledek je stejný. Rvali jsme se do posledních minut, ale nevyšlo to," mrzí vítkovického střelce Ondřeje Romana.

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV