Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

Redakce hokej.cz pro vás každý týden v rubrice „Třída a bída“ mapuje, kteří jedinci nebo který tým se momentálně veze na vlně úspěchů, a kdo by se měl zmátořit. V dalším díle oceňujeme práci Bedřicha Köhlera z Hradce Králové či plzeňského Petra Straky. Víte taky, že jsou v TELH čtyři pravidelně hrající hokejisté, kteří ještě nefaulovali? Naopak libereckým problémem jsou mimo jiné právě častá vyloučení.

Třída

Střelec Köhler 

Královéhradecký útočník Bedřich Köhler je při chuti. Od začátku sezony dal už osm gólů, a pokud nepoleví, mohl by atakovat svůj nejlepší počin ze sezony 2009/10, kdy za Zlín nasázel 19 branek. V jedné věci je vůbec nejlepší v celé soutěži. Pokud je „kladivo“ Mountfieldu na ledě a jeho celek vstřelí gól, z 42 % ho vstřelí on sám. 

Straka krade soupeřům góly

Tahle straka příliš nekrade v útočném pásmu, zato loupí v tom obranném. Plzeňský útočník Petr Straka je mezi hokejisty s alespoň 200 odehranými minutami, kterých je dohromady 147, nejlepší, co se týká obdržených branek svého týmu při hráčově pobytu na ledě. V jeho případě to jsou pouhé dva góly a jen 0,57 gólu v přepočtu na 60 minut. 

Čistota nade vše

Mezi pravidelně hrajícími hokejisty (alespoň 200 odehraných minut) jsou stále takoví, kteří od začátku ročníku nemuseli jít zahřívat trestnou lavici. Jsou to liberecký Lukáš Krenželok, třinecký Vladimír Svačina a dvojice z Plzně Dominik Kubalík a Denis Kindl. 

Bída

Trestanci z Liberce

Bílí Tygři nashromáždili už 279 trestných minut, což je bezkonkurenčně nejvíc v soutěži (druhý Zlín 244). Průměrně na zápas stráví v oslabení 8 minut a 59 vteřin (jen Zlín má víc – 9:05). A měli by s tím něco dělat, protože za své „činy“ pykají. Dosud ubránili jen 78,57 % přesilových her soupeřů, hůře jsou na tom jen Jihlava a Vítkovice.

Vrána s přistřiženými křídly

Tenhle let postrádá lehkost. Sparťanský útočník Petr Vrána, třetí nejlépe bodující hráč předešlého ročníku, neprožívá dobré období. V rámci mužstva je sice druhým nejvytěžovanějším útočníkem, svůj čas ale nevyužívá příliš dobře. Na první branku střelec loňských 21 gólů stále čeká, doposud nasbíral jen pět asistencí. Mezi útočníky, kteří odehráli alespoň 200 minut, je na tom s bodovou produkcí přepočtenou na 60 minut (1,16) 11. nejhorší v lize.

Prostupný Derner

Liberecký zadák Lukáš Derner v tomto ročníku zatím nepotvrzuje pověst kvalitního defenzivního pilíře. Nikdo v soutěži nemá tak špatné srovnání se svými spoluhráči, co se týká rozdílu podílů všech střel na branku (SF%Rel; -19,70), když byl na ledě, a vytvořených šancí (SCF%Rel; -25,48), když byl na ledě. V momentě, kdy dal Liberec gól, byl u toho Derner ve čtyřech případech. V situaci, kdy Tygři inkasovali, byl na ledě patnáctkrát. 

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV