Honejskův zábavný los začal pětkou na Kometě. Zápas blbec, říká

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

25. listopadu 2015, 10:37

Martin Voltr

Takhle si Antonín Honejsek návrat do Brna určitě nepředstavoval. Na ledě „své“ Komety, ze které do konce sezony hostuje v Hradci Králové, musel skousnout nepříjemnou porážku 1:5. Mountfield přitom svého soupeře výrazně přestřílel, jenže v obranném pásmu hořel a z prvních pěti střel inkasoval čtyři góly. „V kabině už je trochu zdvižený prst. Po takovém zápase musí být,“ tuší útočník.

Co rozhodlo? V neprospěch Hradce obrovské chyby v obraně a doslova tragické nástupy do třetin, ve prospěch Komety neskutečná efektivita. „Dostali jsme nešťastné góly. Když to mám shrnout do jedné věty, byl to prostě zápas blbec. Ale takové někdy jsou, po dlouhé době jsme prohráli takovým rozdílem, i když jsme hráli dobře,“ podotýká Honejsek.

Ano, Mountfield sice v prvních dvou třetinách inkasoval celkem čtyřikrát, ale herně byl lepší. Brňané nepotřebovali ke třem bodům žádný extra výkon. „Nevyšlo nám to, Kometě tam spadlo všechno. Pak se dostala do pohody. Třeba ta Koryho teč, klobouk dolů. Puk jde dva metry vedle a on to trefí tak krásně,“ říká na adresu parádní teče Jakuba Koreise, která dostala domácí do vedení 3:1.

„Jednou za čas to prostě přijde a je jenom na nás, jestli se z toho poučíme,“ sype si hradecký útočník popel na hlavu. Jeho tým má obrovský problém se začátky zápasů, v posledních pěti bitvách prohrával jako první. Dvě dokázal otočit, další tři už ne. „Start je vždycky důležitý. Musíme to zastavit, v kabině už je trochu zdvižený prst. Po takovém zápase musí být. Každý bude přemýšlet na tím, co udělal špatně,“ slibuje.

Antonín Honejsek odehrál letos za Hradec teprve pátý zápas, do hry se dostal po reprezentační pauze. Zatím nebodoval, stejně jako předtím v sedmi duelech za Kometu, které pořád patří. „Strávil jsem tady rok, takže jsem se chtěl ukázat a vyhrát. Bohužel se to nepovedlo. Trochu jsme se popichovali, ale nic zásadního, každý jsme se soustředili na svůj tým.“ I tak si našel chvilku, aby si utahoval z někdejšího parťáka Koreise. „Říkal jsem mu, že na to, že je tak dobrý centr a vyhrává tolik buly, nad ním vedu asi 3:1. Tak ať se trochu zvedne,“ směje se.

Třiadvacetiletý útočník šel na východ Čech i s vědomím, že vůdčí role mu patřit nebude. Nebo aspoň zatím ne. Ve čtvrté formaci si musí zasloužit každou minutu na ledě, zároveň si zvyká na roli středního útočníka. „Vyhovuje mi to. Myslím, že momentálně hraju na centru líp než na křídle, a chtěl bych tam pokračovat,“ přemýšlí Honejsek, kterému se v Hradci líbí.

„Tým je výborný, parta šlape výborně, v tabulce se daří. Snažím se do toho zapadnout a pomoci tím, v čem jsem dobrý. Doufám, že další zápasy budeme vyhrávat a že přijde úspěch,“ hlásí optimisticky. Ale aby mohl Mountfield pomýšlet na úspěch, má na čem pracovat. Zvlášť po pětce na Kometě.

Další šanci zabrat dostane v pátek na ledě posledního Zlína. Tedy v dalším bývalém působišti Honejska, kterému rozlosování – byť s příspěním dohrávané bitvy v Brně – nachystalo pěkně vypečený týden. „Dobrý los, hodně zábavný, říkal jsem si,“ reaguje. „Jeden zápas mám za sebou, teď mě čeká ten druhý.“ Tak hlavně zvednout ty začátky. A pořádně.

Sestřih utkání Kometa Brno – Hradec Králové

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz