Hořká prohra. Můžeme brečet, nebo se zdravě naštvat, říká Koreis

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

7. března 2017, 21:55

Adam Bagar

Hokejisté Plzně vstoupili do druhého zápasu na vítkovickém ledě podstatně lépe a dlouho se zdálo, že srovnají stav série. Ještě jedenáct minut před třetí sirénou vedli 2:0, přesto odjížděli poraženi a navrch s pocitem křivdy. První vítkovické brance totiž předcházel jasný faul Slobody na Kubalíka! "Můžeme se litovat a brečet, nebo se zdravě naštvat," hlásí útočník Jakub Koreis po porážce 2:3 v prodloužení.

V úvodním duelu indiáni doplatili na horší začátek, tentokrát vstoupili do utkání o poznání lépe a brzy se dočkali zasloužené odměny v podobě vedoucí trefy. "V pondělí se nám začátek příliš nepovedl a brzy jsme prohrávali. Tentokrát jsme si přáli dát první branku my, což se podařilo," říká Jakub Koreis, který v deváté minutě zůstal sám mezi kruhy a přesným pokusem prostřelil výborného Patrika Bartošáka.

Ten musel v prvním dějství řešit patnáctku plzeňských pokusů. Ovšem v prostřední třetině se karta obrátila, aktivitu převzali Ostravané, kteří za deset minut zasypali Matěje Machovského třinácti ranami. "Myslím, že tam jsme se malinko stáhli do defenzivy. Střely sice měli, dobře jsme však bránili a nedovolili jim nějaké větší gólové šance," pokračuje Koreis. Jeho tým pak přidal druhý gól a kráčel za vítězstvím.

Skóre 0:2 vydrželo až do půlky závěrečného dějství, kdy domácí udeřili při vlastním oslabení. Ovšem trefě Erika Němce předcházel jednoznačný faul obránce Karola Slobody na Dominika Kubalíka. "Bohužel k tomu nemohu nic říct," hlásí Koreis. "Ať už to bylo jakkoliv, celá hala to viděla. Ale nás to neomlouvá, měli jsme dál hrát a následné situaci zabránit," přiznává plzeňský asistent trenéra Ladislav Čihák.

Plzeňští byli rozhořčení, cítili křivdu a zanedlouho inkasovali podruhé. "Přesto jsme si nadále říkali, že zápas zvládneme, ale bohužel prodloužení skončilo tak rychle, jak asi nikdo nečekal," mrzí dvaatřicetiletého útočníka. "Pátrám v paměti a tak rychle rozhodnuté prodloužení nejspíš nepamatuju. Ještě jsem se šteloval na střídačce, ani jsem nekoukal na hru a najednou se ozval rachot. Bylo jasné, co se stalo," líčí.

Nastavení rozsekl už po devíti sekundách Patrik Zdráhal. "Je to hodně hořká prohra. Jakmile v polovině třetí třetiny vedeme 2:0, tak už bychom měli vítězství udržet, ale bohužel jsme závěr nezvládli," přiznává Jakub Koreis po porážce 2:3 v prodloužení. "Nám nezbývá, než se nyní dát dohromady. Čekají nás dva domácí zápasy, které musíme vyhrát. Doufáme, že se ještě vrátíme do Ostravy," hlásí plzeňský forvard.

Indiáni mají o motivaci postaráno. "Motivaci máme i bez toho, co se stalo v posledním dějství. Můžeme brečet a litovat se, nebo se zdravě naštvat. Doma jsme hráli ke konci sezony výborně, tak nevidím důvod, proč bychom to neměli zvládnout. Víme, že Vítkovice můžeme porazit. I ve druhém utkání jsme byli většinu času lepším mužstvem. Věřím, že v Plzni dvakrát uspějeme," zakončuje odhodlaně Jakub Koreis.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz