Horký o Dostálovi: Nechybí mu vůbec nic, jednou dojde hodně daleko

Foto: Vít Novák, hc-kometa.cz

Proč je Kometa jen krok od juniorského titulu? Zaprvé – protože má Lukáše Dostála. Zadruhé – protože žádný jiný tým nehraje tak zkušeně. Hráči z WSM Ligy dodávají celému play off velkou kvalitu, nejvíc je to znát právě v Brně. „Uděláme všechno pro to, abychom to v sobotu vyhráli a ukončili,“ burcuje před sobotní odvetou Luboš Horký.

Někdo to rád Horký, ale Hradec Králové a Liberec určitě ne. Luboš Horký dal Mountfieldu v prvním semifinále dva góly, druhé nehrál. Do finále vstoupil brankou a asistencí, znovu se přitom prosadil v přesilovce. Ty má Kometa smrtící, i když dvacetiletému střelci tentokrát pomohl i kus štěstí.

Výhra 4:0, to je ideální vstup do finále, ne?
Výsledkově jsme si to tak určitě představovali, ale první třetinu jsme se rozjížděli. Liberec hrál doma, musel na nás vletět, protože tady měl i fanoušky. Naštěstí jsme nedostali góla a od druhé třetiny už jsme měli zápas v režii.

Slabší začátek jste měli i v semifinále v Hradci Králové, kde vás domácí prvních deset minut hodně přehrávali. Vidíte v tom spojitost?
Ano, v Hradci nás přehrávali. Ale naštěstí hned jak jsme dostali gól, tak jsme dva rychlé dali a hned se vrátili do zápasu. Liberec je podobný soupeř. Taky hodně napadají, dohrávají souboje. Čekali jsme to, byli jsme na to připraveni a jsme rádi, že jsme to zvládli.

Superstar! Sestřih a ohlasy z prvního finále

Čím to, že jste potom odskočili o tři góly?
Prvním gólem se nám to trochu otevřelo, pak jsme dostali nějaké přesilovky, které jsme využili. V play off jsou hodně důležité. Oslabení jsme hráli taky, ale my máme perfektního gólmana a ten nás drží celé play off. Když víme, že góla nedostaneme, tak jich nám pak stačí dát pár.

Navíc máte hodně zkušený tým, takže vést o jednu nebo dvě branky je přesně to, co potřebujete, viďte?
Hodně kluků z našeho týmu nakouklo do WSM Ligy nebo už i hrálo za áčko Komety, takže ano, máme zkušený tým. Když vedeme, neuděláme zbytečnou hloupost a pohlídáme si výsledek.

Váš gól na 2:0 tečovaný protihráčem vypadal, jako kdybyste to takhle chtěl...
Nechtěl (směje se). Můj první úmysl byl vystřelit, ale jejich bek mě výborně vyklekl a já už jsem neviděl místo. Tak jsem se to snažil docpat co nejblíž k bráně, aby to někdo mohl dorazit. Trefil jsem ho do brusle, byl to šťastný gól.

Jak se vám hraje v Liberci?
Abych pravdu řekl, tak nic moc. Protože od těch mantinelů to všelijak odskakuje... Určitě by byla lepší hlavní aréna, ale podmínky byly pro nás i pro Liberec stejné, takže jsme se s tím museli sžít.

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Lukáš Dostál chytá skvěle. Přijde mi, že z něj nevypadne ani puk...
On se vždycky dokáže na zápas připravit a jakákoli střela na něj jde, on není typ, který by je vyrážel. Všechno zůstane v něm. Dorážek soupeř moc nemá, ale Dostymu nechybí vůbec nic. To je prostě perfektní gólman, který jednou dojde hodně daleko.

Je to základ vašeho týmu, že?
On je naším nejdůležitějším hráčem. Od něj to všechno začne. Kdybychom dostali ze začátku třeba dva góly, tak by nás to mohlo srazit. Ale máme v bráně jeho a perfektně nás drží. Jsme rádi, že ho máme.

O nulu mohl přijít v závěru, kdy hrál Liberec power-play šest na tři. Zažil jste to někdy v poslední době?
Nepamatuju si, že bych to v poslední době viděl. Ale bohužel to přišlo. Kluci, co byli zrovna na ledě, to perfektně ubránili a vyklekali střely. Takhle se hraje play off.

Teď se série stěhuje k vám domů. Těšíte se zase na fanoušky?
Myslím, že určitě přijdou. Když ví, že i juniorka se dostala do finále a hrajeme rozhodující zápasy, tak věřím, že nás přijdou podpořit. Uděláme všechno pro to, abychom to v sobotu vyhráli a ukončili.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz