Hrachovina ve Finsku válí, nahrál i na gól. Lhoták vykročil za záchranou

Foto: tappara.fi

Gólman Tappary Tampere Dominik Hrachovina předvedl další skvělý výkon, kterým doložil druhé vítězství svého týmu v semifinále finské nejvyšší soutěže, Tampere tak dále kráčí za obhajobou mistrovského titulu. V podobné pozici je na Slovensku Banská Bystrica, která po kanonádě klepe na finálové dveře, ve Švýcarsku naopak snaží udržet prvoligovou příslušnost útočník Lukáš Lhoták. Jak se mu vedlo v úvodním střetnutí?

Dvaadvacetiletý gólman Dominik Hrachovina odešel již v šestnácti letech do Finska, v poslední době se ale české veřejnosti hlásí stále více. Po loňském triumfu s Tapparou nyní kráčí v pozici jedničky za obhajobou titulu v prestižní severské soutěži, navíc jsou jeho výkony podloženy skvělými brankářskými statistikami, ke kterým tentokrát přidal ještě jednu gólovou nahrávku. Jeho Tappara vede po další výhře již 2:0 na zápasy, Hrachovina tentokrát inkasoval až ve třetím dějství za rozhodnutého stavu. Přesto obdržený gól českého gólmana mohl mrzet, jeho série bez gólu trvala přesně 188 minut.

V loňském finále slovenské Tipsport ligy porazila Nitra Banskou Bystrici 4:2 na zápasy, k podobnému složení se schyluje i v letošním ročníku. Již jen jedno vítězství od postupu do finále je vítěz základní části, Banská Bystrica si třetí výhru připsala velkolepým způsobem. Na svém ledě zničila Martin 7:0, jednou trefou debakl podpořil i český útočník Petr Kafka. Celek Martina je tak po senzačním postupu přes Košice krok od vyřazení z play off.

Tým Ambri-Piotta s Lukášem Lhotákem v sestavě sice nezvládl boj o udržení proti Fribourgu, v baráži s vítězem druhé nejvyšší soutěže ale získal na své konto úvodní vítězství. Vyrovnaný souboj s Langenthalem strhli domácí na svoji stranu ve druhém dějství a nakonec se radovali z výhry v poměru 4:2. Spolu s Lhotákem, který se v letošní sezoně objevil i v dresu české reprezentace, se z důležitého prvního bodu raduje i jednadvacetiletý brankář Michal Chmel, který však duel sledoval pouze z lavičky.

Liiga (Finsko)

semifinále play off

IFK HELSINKY – TAPPARA TAMPERE 2:5 (0:1, 0:3, 2:1)

Branky a nahrávky: 52. Puustinen (Hintz, Rask), 55. Asten (Leino, Grillfors) – 5. Luoto (Elorinne), 22. Lajunen (Parlett, Bonsaksen), 27. Haapala (Kemilainen, Hrachovina), 28. Nurmi (Haapala, Kemilainen), 41. Savinainen (Kuusela, Kemilainen).

Stav série: 0:2 (0:2, 2:5)

Tipsport Liga (Slovensko)

semifinále play off

MARTIN – BANSKÁ BYSTRICA 0:7 (0:1, 0:4, 0:2)

Branky a nahrávky: 11. Buc (Hickmott, Surový), 23. Hickmott (Maione, Wishart), 28. Buc (Surový, Kubka), 31. Surový (Wishart, Hickmott), 35. Buc (Kubka, Higgs), 42. Bortňák (Higgs), 43. Kafka (Belluš).

Stav série: 1:3 (3:6, 1:5, 4:1, 0:7)

SHL (Švédsko)

semifinále play off

FRÖLUNDA – BRYNÄS 6:3 (3:2, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Wellman (Olofsson, Lndqvist), 16. Olsen (Lasu, Stalberg), 18. Hjalmarsson (Lundqvist, Olofsson), 28. Hjalmarsson (Dahlin, Olofsson), 30. Bergenheim (Calrsson, Wellman), 49. Wellman (Bergenheim, Lundqvist) – 7. Bertilsson (Westerholm, Clark), 17. Ikonen (Lindblom, Jensen), 57. Clark (Lindblom, Gunderson).

Stav série: 2:1 (3:4, 6:1, 6:3)

NLA (Švýcarsko)

semifinále play off

BERN – ZUG 5:0 (2:0, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Arcobello (Moser, Ruefenacht), 9. Pluss (Berger), 22. Arcobello (Moser, Ruefenacht), 25. Krueger (Lasch, Ebbett), 38. Arcobello (Blum, Ruefenacht).

Stav série: 1:0

baráž o udržení

AMBRI-PIOTTA – LANGENTHAL 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Kostner (Ngoy, Lauper), 34. Stucki (Kamber), 36. Kostner, 42. Fuchs (Zgraggen, Emmerton) – 5. Tschannen (Ahlstrom, Kelly), 36. Fuglister (Kampf, Kummer).

Stav série: 1:0

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz