Hradec dál noční můrou Hanáků. Trauma? Nic takového, popírá Burian

Foto: Karolina Martinková, hc-olomouc.cz

23. září 2017, 10:10

David Jahoda

Od návratu do nejvyšší soutěže sehrála Olomouc s Hradcem Králové dohromady 13 utkání, jen dvakrát však vyšla jako vítěz. Hanáci si ale po dvou výhrách s čistým kontem mysleli i na svého nejméně oblíbeného soupeře. Díky trefě Viléma Buriana v oslabení měli našlápnuto dobře, jenže vstřelená branka nakopla spíš soupeře než je. Mountfield toho dokázal využít ve třetí části, kdy třemi góly otočil vývoj zápasu ve svůj prospěch. „Od druhé třetiny jsme byli hodně pasivní,“ litoval Burian.

Psala se 27. minuta zápasu mezi Olomoucí a Hradcem Králové. Dva Hanáci ve vlastním oslabení unikají obraně východočeského celku, rána a gól. „Věděl jsem, že vystřelím, protože jsme šli ve dvou a bek byl těsně u Hermoše (Jakuba Hermana – pozn. red.). Naopak já jsem měl dost prostoru, proto jsem vystřelil a skončilo to v bráně,“ popisoval Vilém Burian svou třetí brankou v sezoně, díky níž poslal své mužstvo do vedení.

>> Olomouc dala v oslabení už dva góly! Kdo jí šlape na paty?

To Olomouci vydrželo až do druhé přestávky. Po čtyřiceti minutách jistě většina fanoušků hanáckého celku pošilhávala po třetí nule za sebou, jenže Královéhradečtí posadili Kohouty hodně rychle na zem. 

„Rozehrané to bylo dobře, nezvládli jsme však poslední třetinu. Začalo to ale už dřív, v průběhu druhé třetiny jsme byli hodně pasivní, Hradec se dostával do šancí. Chtěli jsme to zlepšit, bohužel jsme ale inkasovali hned v první minutě třetí třetiny, což soupeře dostalo na koně. Dali jsme jim hodně prostoru před brankou a oni toho využili,“ popsal Burian důvody prohry. Mountfield otočil brankami Tomáš Ziga, Lukáše Vopelky a Jaroslava Bednáře.

Po Vopelkově gólu bylo na zimním olomouckém stadionu velké haló. Zdálo se totiž, že brankář Branislav Konrád měl už puk ve své moci. Zlobili se fanoušci i domácí hráči. „Těžko říct. Bylo to takové, že náš brankář to možná měl, možná neměl. Rozhodčí to nechal hrát a gól platil,“ konstatoval bývalý hráč Komety Brno.

Kohouti ale i tak mohli bodovat. Za nepříznivého stavu byli chvílemi kousek od srovnání. „Za stavu 1:2 jsme si dokázali vytvořit dobrý tlak. Měli jsme tam několik šancí, minimálně na vyrovnání. Chyběl kousek, jednou to Ebi (Jan Eberle – pozn. red.) tečoval do tyče. Ale bylo tam toho víc, měli jsme dát gól,“ litoval Burian. Poté, co puk cinkl o tyčku branky Jakuba Sedláčka, polovina haly jásala. „I já jsem sice v první chvíli zvedal ruce, ale myslím si, že to nic jiného než tyčka být nemohla. Zřejmě nepřipadalo v úvahu, že by se šel rozhodčí ještě poradit na video,“ řekl.

„Těžko říct. Bylo to takové, že náš brankář to možná měl, možná neměl. Rozhodčí to nechal hrát a gól platil.“

V minulé sezoně padla Mora proti Hradci Králové ve všech čtyřech duelech a ani v úvodním vzájemném střetnutí nové sezony si svěřenci Zdeňka Venery bilanci s Východočechy nevylepšili. „Vždycky je to o gól, nebo se o to přetahujeme, a oni jsou silnější v závěru,“ uvedl svůj názor Burian. Odmítá však, že by ze strany Olomouce šlo v duelech proti Hradci o psychický blok či trauma. „To, co bylo vloni, na to už nikdo nemyslí. Nemyslím si, že by v tom bylo něco takového,“ popřel spekulace Burian.

Mountfieldu jsme dali hodně prostoru před brankou, ví Burian

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz