Hradec Králové zúžil kádr, devítka hráčů míří do prvoligových Litoměřic

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

30. června 2015, 15:14

Adam Bagar

Už v pátek skončí hradeckým hokejistům první část přípravy, do níž se zapojilo více než třicet hráčů. Ne všichni se ale po třítýdenní přestávce budou znovu hlásit na východě Čech. Hlavní kouč Peter Draisaitl udělal ve spolupráci s asistentem Tomášem Martincem nebo generálním manažerem Alešem Kmoníčkem první hráčské škrty. Hned devět hradeckých bojovníků, kteří se rvali o místo v kádru, míří do prvoligových Litoměřic, s nimiž Mountfield nově spolupracuje.

Kádr hradeckého Mountfieldu dosud čítal 32 jmen a bylo tak jasné, že před druhou fází přípravy na ledě provedou trenéři pár šrktů. Ty přišly už na konci prvního bloku suché přípravy. V pondělí 27. července, kdy se znovu parta okolo trenérské dvojice Peter Draisaitl – Tomáš Martinec střetne v tamní aréně pod Bílou věží, jich bude už jen 23.

Zbylá devítka zamíří do Litoměřic. S nimi vedení Mountfieldu úzce spolupracuje od letošního ročníku. Hradecký kádr před druhou fází přípravy opustí gólman Jaroslav Pavelka, zadáci Karel Plášil a René Piegl i útočníci Ondřej Kopta, Lukáš Nedvídek, David Švagrovský, Petr Beránek, Tomáš Rousek a Aleš Krátoška. To však nemusí být vše.

"Samozřejmě toto není konečný stav. Hráči se mohou, respektive budou v průběhu soutěžního ročníku točit dle potřeb trenérů a hlavně podle výkonů. Extraligu budou hrát vždycky ti s nejlepšími výkony a aktuální formou, kdo to bude, záleží pouze na hráčích samotných," líčí hradecký generální manažer Aleš Kmoníček na klubovém webu.

"Mnozí z jmenovaných borců si extraligu v Hradci Králové vyzkoušeli. Dveře mají i nadále otevřené, ale z mnoha důvodů jsme tuto prvotní selekci museli udělat," říká Kmoníček. "Naším cílem je, abychom si ohráli co nejvíc hráčů v soutěžních kláních a zároveň vytvořili na hráče tlak. Konkurence jim může pomoci," doplňuje hradecký boss.

Už během jarních měsíců prošel kádr velkými změnami. Zatímco produktivní Mertl, Kantor, Mikuš, Valcourt, Skokan i Pospíšil klub opustili, další borci na východ Čech zavítali. Mezi nimi třeba brankář Svoboda, kanonýr Bednář, Kanaďan Courchaine i Ital Ihnacak. Ještě před startem přípravy pod Bílou věž přišli také Pilař, Köhler či gólman Král.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz