Hráli jsme jako mistři světa, celá střídačka přestala žít, mrzí Šimka

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

23. března 2017, 9:21

Adam Bagar

Postupové oslavy se pod Ještědem nekonaly. Místo toho přišla obrovská rána, ze které se bude výběr kouče Filipa Pešána těžko vzpamatovávat. Bílí Tygři vedli v pátém čtvrtfinále už 3:1, ale po nevídaném kolapsu padli 3:5 a dostali tak plzeňské bojovníky zpátky do hry o semifinále. "Do druhého dějství jsme nastoupili jako mistři světa," kroutí hlavou liberecký obránce Radim Šimek.

Bílí Tygři byli po pátém čtvrtfinále hodně nazlobení. Nikoliv na soupeře nebo rozhodčí, ale na sebe. Po povedené úvodní třetině totiž ztratili luxusní vedení 3:1. "Jako mistři světa," zlobí se Radim Šimek po kolapsu z druhé části. "Obdrželi jsme v ní čtyři branky. Vlastně jsme si je dali skoro sami. Pořád nás přečíslovali, hráli jsme hodně špatně a Plzeň zaslouženě otočila skóre," přiznává důrazný liberecký obránce.

Bílí Tygři vstoupili do druhé části velmi lehkovážně. Už po padesáti sekundách dovolili Škodě snížit na rozdíl jediné branky. "Dostali jsme velice rychlý gól, bylo to z přečíslení a ještě se jim to odrazilo do prázdné brány, ale rozhodující byl nejspíš čtvrtý gól, který nás položil," přiznává Šimek. V tu chvíli už stál v brankovišti zkušenější Ján Lašák, který mezi tyčemi nahradil Romana Willa. Oba gólmani to měli náročné.

"Trenéři to chtěli oživit, a tak poslali do brány Jánka. Ale moc jsme mu nepomohli, stejně jako Romanovi." Liberečtí brankáři řešili jen šestnáct plzeňských střel, ale hned pětkrát lovili puk z klece. Po druhé části svítilo rázem na kostce bláznivé skóre 3:5. "Musíme taky víc komunikovat na střídačce. Když nám to tam napadalo, najednou celá střídačka přestala žít. A pak už jsme neměli mentální sílu," říká.

Severočeši nic nezabalili, ve třetím dějství měli obrovskou optickou převahu a vyslali osmnáct střel, ale překonat výborného Matěje Machovského už nedokázali. "Byli jsme trochu opaření z toho obratu, ale pořád jsme věřili. Kdyby ne, tak ani nemusíme chodit na led. Věděli jsme, že už to bude těžké. Škoda, že jsme nedali kontaktní branku, šance jsme na ní měli. Matěj chytal skvěle," pokyvuje liberecký zadák.

Výsledek se už nezměnil a Plzeň si po senzační otočce vynutila šesté utkání v jejím pekelném domácím prostředí. "Dostali jsme výprask, musíme se však z toho oklepat, v pátek nastoupit s čistou hlavou a urvat postup. Pořád vedeme 3:2 na zápasy. Ale musíme podat mnohem lepší výkon než ve druhé třetině. Když budeme hrát jako v první části, pokorně a zodpovědně, pak nebudu mít obavy," sděluje Šimek.

V kabině Bílých Tygrů nepanovala dobrá nálada, ale zpackané páté čtvrtfinále je potřeba hodit za hlavu. "Něco jsme si k tomu řekli, ale to samozřejmě zůstane v kabině. Musíme na to rychle zapomenout. Kdybychom se v tom nějak babrali, tak by to bylo špatně," ví Šimek před šestým dílem série, která pokračuje už v pátek na západě Čech. "Věřím, že máme více sil, zápas se nám povede a postoupíme," zakončuje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz