Hráli jsme trapně, ale Finové zbaběle a nečestně, zlobí se po facce Kanaďané

Foto: iihf.com

13. května 2018, 11:57

Adam Bagar

(HERNING, od našeho zpravodaje) Jeden z hlavních adeptů na zlato má o čem přemýšlet, když nezvládl hlavní tahák sobotního programu. Hokejisté Kanady tvrdě narazili a od Finska dostali pořádnou facku, na hru mladých hvězd nenašli recept a podlehli jasně 1:5. "Naše vystoupení bylo trapné," zlobí se bek Marc-Edouard Vlasic.

Ten přiletěl do Herningu po konci sezony v San Jose a ve svém premiérovém představení na turnaji se nestačil divit, jak Finové jeho celek vyškolili. "Přijel jsem, abych po konci sezony v NHL zažil vítězství a hned v prvním zápase přišla taková porážka. Tohle je neakceptovatelné," zlobí se kanadský obránce po nečekaném debaklu.

Kanaďané měli až dosud stoprocentní bilanci v oslabení, ale to Finové změnili hned v úvodní části, v níž položili základ k výhře i díky dvěma využitým přesilovkám. Kanadě se nic nedařilo, nepodrželi ji ani gólmani. Nejistý Curtis McElhinney měl pouhých šest zákroků, když po třetím finském gólu v čase 16:35 naštvaně prchal z branky.

McDavid: Gólmanům jsme vůbec nepomohli a nechali je v tom

"Gólmany bych z ničeho nevinil, to my jsme jim vůbec nepomohli a nechali je v tom. Byli jsme opravdu špatní, už od začátku jsme dělali naprosto zbytečné fauly a dostávali tak soupeře do přesilovek. S těmi si poradili, mají je fakt skvěle sehrané," pokyvuje hvězdný útočník Connor McDavid, který si v sobotním taháku ani neškrtnul.

Velkým tématem byla po zápase právě vyloučení, Kanaďané zapsali jedenáct menších trestů a mnohdy kroutili hlavami nad verdikty arbitrů Olenina a Lemelina. "V mezinárodním hokeji je posuzování zákroků trošku jiné. Byly tam sporné zákroky, při nichž možná podlehli atmosféře, ale na to se nechci vymlouvat," přiznává McDavid.

"Nevím, jestli hlavním problémem byla nedisciplinovanost, nebo se nám jen nechtělo bruslit."

Ten dobře ví, že mnohé fauly byly zbytečné nebo vyplývaly ze špatného pohybu. "Nevím, jestli našim hlavním problémem byla nedisciplinovanost, nebo se nám jen nechtělo bruslit. V rychlosti jsme Finy stále jen doháněli, pak jsme je hákovali a drželi. Z toho vyplynuly dlouhé minuty strávené v oslabení," líčí kanadský kapitán.

Foto: iihf.com

Jeho spoluhráč Aaron Ekblad viděl za vysokým počtem trestů něco jiného. "Disciplína je určitě jedním z faktorů naší porážky, ale na druhou stranu filmování není součástí hry. Myslím, že je to zbabělé. Je těžké, když váš soupeř hraje takhle nečestně," zlobí se dvaadvacetiletý obránce na Finy, kteří se bleskově oklepali z prohry s Dány.

Kapanen: Potvrdili jsme, že herně máme i na ty nejlepší týmy

"Jsme zpět v dobře rozběhnutém vlaku a to je podstatné, s výkonem můžeme být maximálně spokojeni. Potvrdili jsme, že herně máme i na ty nejlepší a můžeme proti nim pomýšlet na vítězství," libuje si finský útočník Kasperi Kapanen. Jeho tým nastřílel už 33 gólů a poskočil na druhé místo, Kanada je až čtvrtá o bod před Lotyši.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz