Hrňa zvracel, pak dvěma góly srazil Plzeň. Aspoň jsem byl lehčí, směje se

Foto: hcocelari.cz

Erik Hrňa se vrátil na místo činu. Plzeň ho loni přijala za svého, když ho Třinec poslal na hostování a výměnou si z indiánské soupisky stáhl Sýkoru. Teď Škodovku potopil dvěma góly, a zasloužil se o hubenou výhru svých Ocelářů 2:1. Při pozápasovém rozhovoru sršel dobrou náladou a se smíchem, pro sebe tak typickým, vyprávěl, jak řidič autobusu při parkování nezazářil a rozťukl jedno se světel. „Střepy štěstí,“ chechtal se.

Když ale přišla řeč na zápas samotný, zvážněl. „Vracel jsem se tady se super pocity a těšil jsem se na to,“ říká seriózně. Ale pak vyhrne: „No a na to, že jsem před zápasem chytil migrénu a zvracel, tak to bylo dobré. Na ledě to snad poznat nešlo… Nakonec, aspoň jsem byl lehčí,“ žertuje.

Své dvě trefy, které byly jedinými, jež skončily za zády výborného Machovského v kleci domácích, ale nepřeceňoval. „Samozřejmě potěší, ale je začátek sezony. Nesmím usnout na vavřínech a dál takhle pokračovat. Trenéři to ode mě očekávají,“ pokračuje.

V extraligových poměrech je s podivem něco takového slyšet od hráče čtvrté lajny. Třinec má ale své pořádky. „Takový tým prostě máme. Od první po čtvrtou pětku našlapaný. Bude hrozně těžké se v něm probojovat nahoru. Všichni ale hrajeme všechno, dá se říct, a tak jsme v zápřahu celý zápas,“ objasňuje.

A zápřah to byl tedy pořádný. Ve tři odpoledne („Většinou v tu dobu vstáváme,“ se smíchem vyhrkl Hrňa.), kdy se venku teploty šplhají ke třicítce. Hráči už po rozbruslení v těchto nehokejových podmínkách ztěžka oddechovali a snad po pěti minutách hry kotouč začal přeskakovat na nerovnostech. Na vině ale nejsou ledaři v Plzni, jen se prostě jedenácté září teplotně nadprůměrně vydařilo.

„Když se člověk projede, tak ho to alespoň trošku ofoukne. Ale horko bylo. V šatně jsme na sebe pouštěli ventilátory, abychom se trochu zchladili,“ vypráví Hrňa. „Na ledě to trochu táhlo a puku se nechtělo klouzat. Hlavní ale je, že to bylo na obě dvě strany stejné,“ nehledá výmluvy.

Se třemi brankovými trefami teď bude na očích ještě víc. První kolo – jeden gól. Druhé kolo – dva góly. Tahle číselná řada je lehce vyřešitelná, co by mohlo přinést měření sil s Litvínovem. „Doufám, že se zase trefím. Nejdůležitější však je beztak to, že hrajeme jako jeden tým a společně si jdeme za vítězstvím. Je pak úplně jedno, kdo gól dá nebo kdo mu nahraje. Chceme mít pokaždé tři body a jsme rádi, že se nám to povedlo i nyní,“ uzavírá Erik Hrňa spokojeně.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz