Hrubec o synovi, jiném pohledu na hokej i gólu, který nikdy neviděl

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

V semifinálové bitvě s Hradcem Králové ještě v základní hrací době neprohráli, jenže po dvou ztracených prodlouženích se jejich luxusní vedení ztenčilo. Oceláři však nepanikaří, pořád mají navrch, vedou 3:2 na zápasy a třetí pokus k ukončení série budou mít v neděli na třineckém ledě. "Musíme hrát naši hru, nemít výpadky a hlavně se uvolnit, protože jsme byli z brzkých mečbolů zaskočení," velí po těsné porážce 2:3 v prodloužení brankář Šimon Hrubec, který v pátém utkání pochytal 36 hradeckých střel.

Velké drama pod Bílou věží rozsekl v čase 65:59 nechytatelnou střelou domácí mladík Radovan Pavlík. "Přede mnou byl souboj, pak se puk nějak dostal na osu. Já jen slyšel klepnutí hokejky, tak jsem vykoukl a popravdě čekal, že uslyším plexisklo. Neslyšel jsem a hned si říkal, že je to v čudu," líčí třinecký gólman, kterého předtím překonali Jiří Šimánek a Petr Zámorský.

Šimánkova trefa byla málo vídaná, když rozvlnil síť za Hrubcem přesně mířenou střelou z buly. "Je to jeden gól z tisíce. Tam se sešlo víc faktorů. Pro gólmana je to docela těžké, protože je to v podstatě střela přes hráče, máte tam dvě hokejky a nevíte, kdy a kde puk vyletí. Nemyslím si, že jsme to já nebo Bambus (Daniel Rákos, pozn. red.) podcenili," krčí rameny Hrubec.

Takový gól za celou kariéru ještě nedostal. "Tohle jsem fakt ještě nezažil. Neviděl jsem to ani v nějakých highlightech po světě, takže se teď možná uvidím někde v televizi. Je špatné být zrovna v tomhle první," usmívá se hořce opora Ocelářů, kteří byli opět blízko k ukončení série. Hlavně ve třetím dějství měli třinečtí střelci na hokejkách rozhodující trefy, ale nedali.

Málo vídaná trefa Jiřího Šimánka na 1:1 přímo z buly

Roman Vlach trefil jen tyč, Ondřej Kovařčík minul odkrytou branku a podobně na tom byl také Jiří Polanský, jenž v čase 59:52 nedotlačil puk do prázdné klece. "Neviděl jsem to, ale prý nám chybělo deset centimetrů od finále. Ale všechno se děje pro něco a myslím, že to tak má být," hlásí Šimon Hrubec, který v prostřední dvacetiminutovce čelil 19 hradeckým střelám.

"První třetinu jsme odehráli skvěle, ale ve druhé přišla zbytečná vyloučení. Tím jsme dostali soupeře na koně. Mohlo být rozhodnuto, protože měli spoustu šancí. Dali sice dvě branky, ale klidně to mohlo být 5:1," přiznává. "My pak z ničeho dali gól a šli do třetí třetiny za skvělého stavu 2:2. Pak jsme se zase zvedli, ale nic nám tam nespadlo," dodává Šimon Hrubec.

Polanský: Mrzí mě to, musím se z toho do neděle vyspat

Oceláři potvrzují, že udělat poslední krok bývá nejtěžší. "Ale pro mě osobně je to zápas jako každý jiný, i když v hlavách to možná bude. Nikdo však nečekal, že to bude 4:0 nebo 4:1, vždyť v základní části byli druzí a dalo se čekat, že něco uhrají. Navíc v normální hrací době jsme ještě neprohráli," připomíná šestadvacetiletý brankář po těsné porážce 2:3 v prodloužení.

Oceláři nesmutní, stále mají v semifinále navrch a v neděli mohou doma rozhodnout. "Pro nás to bude jako sedmý zápas, hraje se o všechno. Musíme se hlavně uvolnit, protože mi přišlo, že jsme byli ze stavu 3:0 na zápasy zaskočení a doma ve čtvrtém utkání úplně svázaní. Musíme hrát naši hru a nemít výpadky. Pojďme šesté utkání vyhrát a jsme tam," velí Hrubec.

Sestřih 5. semifinále Mountfield HK – HC Oceláři Třinec

Ten chytá v play off v ohromné pohodě. "Hodně mě ovlivnilo narození syna. Do té doby jsem si myslel, že hokej je střed vesmíru a nic jiného na světě není důležitější. Byl jsem u porodu a když jsem to viděl, tak jsem si řekl, že je to jenom hokej. Strašně jsem se uvolnil. Řekl jsem si, že nějak to dopadne," září třinecký gólman, který je šťastným otcem od 11. března.

"Každý chce samozřejmě vyhrávat, je to naše živobytí, ale asi každý, kdo má děti, vám řekne, že to není jen o hokeji," pokračuje nadšený Hrubec. A jak to má během play off se spánkem? "Mám skvělou ženu, která mi dělá stejné podmínky jako dosud. Když dítě začne brečet, tak ho vezme a jde spát do obýváku. Snaží se mi ve všem vycházet," pochvaluje si na závěr.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz