<

Húževka zlomil čekání, rozhodl a ukázal pěsti. Šestku si zasloužíme! hlásí

Foto: Karolina Martinková, hc-olomouc.cz

8. února 2016, 8:06

David Jahoda

Peter Húževka se konečně dočkal svého prvního gólu v sezoně. Zkušený hokejista na začátku nového roku nepřišel do Olomouce s nálepkou střelce, jeho doménou je černá práce před brankou soupeře. I přesto bylo na devětatřicetiletém forvardovi cítit, že už by také rád rozvlnil síť. A povedlo se! Stalo se tak v zápase s Brnem, a rovnou se jednalo o vítězný gól. „Jsem rád, že přišel zrovna teď,“ prozradil. Na závěr střetnutí rovněž ukázal, že i „na stará kolena“ zvládne zápasnický souboj.

Bez čtyřech dní je tomu už rok, co se Peter Húževka naposledy radoval ze vstřelené branky. Když se v 29. minutě utkání proti Kometě Brno prosadil po nahrávce Mikúše, jeho radost byla opravdu velká a upřímná. „Bylo to trochu jako ten gól proti Českým Budějovicím, který jsem dal v prodloužení. Opravdu jsem z něho měl velkou radost. A díky tomu, že jsme vyhráli, mě ta branka o to víc těší,“ připomněl Húževka rozhodující duel předkola play-off roku 2013, které sám tehdy jako vítkovický hráč rozsekl.

Centr třetí olomoucké lajny prozradil, že už ani nepočítal, jak dlouho se nedokázal zapsat na střeleckou listinu. „Počítal jsem to ze začátku, potom už jsem to ale přestal počítat. V kariéře se mi ještě nestalo, že bych tak dlouho čekal na gól. Jsem rád, že přišel zrovna teď,“ nechal se slyšet zkušený Slovák.

Je pravdou, že když Húževka na začátku ledna na Hanou přicházel, neměl v popisu práce na prvním místě střílení branek. Vymazání velké nuly v kolonce gólů už ale mohlo přijít dřív. „V situaci, ve které jsem byl, už jsem se objevil xkrát, ale pokaždé jsem to trefil vedle, nebo jsem nastřelil tyčku. Konečně se ke mně přiklonilo i trochu štěstí a padlo to tam,“ usmíval se rodák ze slovenského Púchova, jehož branka se nakonec v celkovém součtu ukázala jako rozhodující.

„Počítal jsem to ze začátku, potom už jsem to ale přestal počítat. V kariéře se mi ještě nestalo, že bych tak dlouho čekal na gól.“ 

Ze všeho nejvíc ale Húževku těšilo vítězství. Kohouti poprvé od svého návratu do nejvyšší soutěže dokázali brněnskou Kometu poprvé zdolat za tři body. „Hráli jsme suprově. Díváme se jen dopředu, každý zápas chceme odehrát naplno. Tohle je mužstvo pracantů a dříčů a zaslouží si být tam, kde je. Je to proto, že hokej hrajeme všichni srdcem,“ pravil muž, jenž je toho vskutku příkladem.

Olomoučtí se trochu báli toho, aby se Kometa na jejich ledě nenastartovala. Ovšem ani přítomnost majitele a zároveň nového trenéra v jedné osobě Libora Zábranského týmu z jižní Moravy nepomohla. Kometa padla poosmé z posledních devíti utkání. „Většinou to tak bývá, že příchodem nového trenéra dostane mužstvo nový impuls. Jsem ale rád, že proti nám nepřišel,“ usmíval se.

Ba naopak. Brno od Kohoutů před vyprodanými ochozy olomoucké „plecharénou“ schytalo pět ran, což se projevilo i na psychice. Nervy pak Brňanům praskly za rozhodnutého stavu na konci třetí periody. Ovšem ani jako „boxeři“ hosté neuspěli. Za pozornost stála zejména bitka Ondruška Vondráčkem, do potyčky se ale dostal Húževka.

„Na staré kolena se tam někde budu bít… (směje se). Nikdy jsem se nebil, ale je to takové vyhecované. Šli do nás, doslova rýpali. Nás ale těší výhra a ostatní věci už vypouštíme z hlavy,“ komentoval ex-vítkovický útočník.

Téměř pravidelně odpovídají olomoučtí hokejisté na otázky ohledně přímého postupu do vyřazovací části. Dlouho se Hanáci drželi s jakýmikoliv prohlášeními při zemi, s pravidelným přísunem bodů už jsou ale odvážnější. „Pod sebe se už nedíváme, chceme tu šestku zkusit. Tohle mužstvo si to zaslouží, protože hraje fakt super,“ podotkl na závěr Húževka. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz